skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

معاون سیاست‌گذاری سازمان فاوا: درگاه واحد خدمت‌رسانی به استارت‌آپ‌ها به زودی رونمایی می‌شود

تحریریه پیوست

۶ بهمن ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸

مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوپای فاوا در دوره جدید فعالیت خود، راه‌اندازی درگاه واحدی برای خدمت‌رسانی به این کسب‌وکارها و ارائه پایگاه داده‌ای از اکوسیستم استارت‌آپی کشور را در دستور کار خود قرار داده است.

سروش قاضی نوری، معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران که مسئولیت پیش‌برد فاز جدید پروژه مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوپای فاوا را به عهده‌ دارد، درباره سیاست‌های جدید این مرکز به پیوست گفت: «پیش از این، پروژه صرفا با هدف توانمدسازی کسب‌وکارها در جریان بود؛ اما ما تغییراتی را در پروژه اعمال کردیم تا سایت ICT startups که پیش از این رویکرد آموزشی داشت با توجه به توسعه استارت‌آپ‌ها و محتوای مرتبط با آنها، با رویکرد جدیدی به درگاه خدمات‌رسانی استارت‌آپ‌های حوزه ICT تبدیل شود.»

مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوپای فاوا که از بهمن ماه سال ۹۴ توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در راستای حمایت از توسعه کسب و کارهای نوپا و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فناوری اطلاعات راه اندازی شده بود، از سه ماه پیش فعالیتش  به حالت تعلیق در‌آمد. 

قاضی نوری با اشاره به اینکه این درگاه واحد نقش رصد فضای استارت‌آپی را نیز بر عهده خواهد داشت ادامه داد: «این درگاه به یک دیتا بیس (پایگاه داده) جدیدی درباره استارت‌آپ‌ها تبدیل می‌شود. بر خلاف دیتابیس قبلی در وب‌سایت ICT startups که صرفا شامل اسامی استارت‌آ‌پ‌ها بود و کمکی به سیاست‌گذاران برای مشخص کردن نقاط قوت و ضعف اکوسیستم نمی‌کرد، در طراحی جدید این وب‌سایت که تا یک ماه آینده رونمایی خواهد شد این وب‌سایت به زودی  به پورتال واحدی هم برای خدمت‌رسانی و هم ارائه دیتابیسی از وضعیت اکوسیتسم استارتاپی در کشور تبدیل می‌شود.»

آنطور که قاضی‌ نوری می‌گوید بخش تواتمندسازی پروژه به صورت گسترده به کار خود ادامه خواهد داد با این تفاوت که موضوع توانمندسازی کسب‌وکارهای نوپا در استان‌ها به پنج منطقه تقسیم شده و از طریق برگزاری مناقصه، برای اجرا به پیمانکارها واگذار می‌شوند تا رویدادهای بیشتری برگزار و موضوع توانمندسازی در استان‌ها هم صورت جدی‌تر پیگیری شود.

معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران در پاسخ به این سوال پیوست که سازوکار بررسی و پالایش استارت‌آپ‌هایی که قرار است در این سایت برای دریافت خدمات به ثبت برسند چگونه خواهد بود اعلام کرد:‌ «مکانیزم‌هایی را برای این منظور در نظر گرفته‌ایم و پیشنهاد اولیه‌ای را به نهادهای حامی طرح ارائه کرده‌ایم که هنوز به تایید آنها نرسیده است.» او تاکید می‌کند که با این حال سازمان فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان نظام‌ صنفی رایانه‌ای کشور هرکدام فرآیندهایی برای بررسی و پردازش استارت‌آپ‌ها دارند؛ اما سعی شده که این فرآیندهای ارزیابی خیلی متمرکز نباشد و یک خوان به خوان‌های پیش روی استارت‌آپ‌ها اضافه نکنیم. ضمن اینکه از کارهای تکراری و موازی کاری خودداری کنیم.

همکاری ذی‌نفعان اکوسیستم استارت‌آپی از طریق یک پورتال

همچنین معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام می‌کند که در دور جدید فعالیت مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوپای فاوا با سایر نهادهای ذی‌نفع در اکوسیستم نیز همکاری خواهد شد. او در این زمینه به پیوست گفت:‌ «در توافق صورت گرفته با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقرر شده تا آنها بخشی از خدمات خود به اکوسیستم استارت‌آپی کشور را از طریق این درگاه عرضه کنند.» براساس اظهارت او  احتمال دارد صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به این جمع اضافه شود تا در قالب پورتال واحدی خدمات خود را به استارت‌آپ‌ها ارائه کنند. به گفته او هر چند تفاهم‌نامه‌ای مکتوب میان طرفین برای اجرای این طرح امضا نشده است؛ اما در جلسه اخیر روسای این نهادها، روی کلیات و برنامه‌های  این طرح توافق داشته و نمایندگان خود را برای پیگیری فرایند اجرای این طرح معرفی کرده‌اند.  

تا کنون نهادهای مختلفی برای خدمت‌رسانی به شرکت‌های استارت‌آپی برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌های مشخصی در نظر گرفته‌اند. برای نمونه مرداد ماه امسال رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران خبر از امکان عضویت استارت‌آپ‌ها در سازمان نصر را داده بود. به دنبال آن در شهریور ماه نیز جعفر محمدی، عضو هیات مدیره سازمان نصر از تصویب کلیات نحوه عضویت استارت‌آپ‌ها در شورای مرکزی سازمان نظام صنفی‌ رایانه‌ای (نصر) خبر داده و اعلام کرده بود: «هر استارت‌آپی که در حوزه ICT فعالیت کند از این پس امکان عضویت در این سازمان و استفاده از مزایایی چون حق مشاوره حقوقی، مالیاتی و… را به صورت رایگان خواهد داشت.»

با وجود این مصوبه تعداد اندکی از استارت‌آپ‌ها به عضویت این سازمان در آمدند. آن گونه که علی آذرکار، دبیر سازمان صنفی رایانه‌ای استان تهران به پیوست می‌گوید یکی از دلایل کند پیش رفتن عضویت این استارت‌آپ‌ها در سازمان، مشخص نبودن معیار واحدی برای استارت‌آپ محسوب شدن این کسب‌وکارها بوده است.

به نظر می‌رسد حالا با شکل‌گیری درگاه واحد خدمت‌رسانی به استارت‌آپ‌ها که با همکاری سازمان فناروی اطلاعات، معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی صورت خواهد گرفت، فرآیند عضویت استارت‌آپ‌ها در سازمان نصر نیز تسهیل و تسریع خواهد شد.

http://pvst.ir/5qy

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو