اعضای کمیسیون اصل ۹۰ به پژوهشگاه فضایی رفتند
اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دریافت توضیحاتی درباره به کارگیری اطلاعات و دادههای ماهواره…
۲۱ آبان ۱۴۰۳
۱ بهمن ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
اولین همایش «ریاکت ایران» با هدف معرفی کاربردها و ترویج فناوری برنامهنویسی ریاکت و سایر فناوریهای نوین به شرکتها و سازمانهای ایرانی برگزار میشود.
به گزارش پیوست مهدی یگانه، مدیرعامل شرکت ریسمان در نشست خبری این همایش با تاکید بر اینکه سالهاست در فرانتاند اپلیکیشنهای موبایلی و تحت وب در بسیاری از کشورها از فناوری ریاکت استفاده میشود درباره دلیل انتخاب این فناوری برای معرفی آن به شرکتهای ایرانی گفت: «فناوری ریاکت خروجی بهتری برای پروژههای سازمانی ما داشته است و به همین دلیل به سراغ آن رفتیم. اما تاکید ما در این همایش صرفا بر ریاکت نیست و میخواهیم تجاربی که سازمانها برای مهاجرت به فناوریهای جدید داشتهاند را با سایرین به اشتراک بگذارند و از هزینههای این مهاجرت نترسند.»
ریاکت یک چارچوب برنامهنویسی و یک کتابخانه متنباز جاوااسکریپت برای ساخت رابطهای کاربری و اجزای (Component) صفحات وب است. این کتابخانه توسط فیسبوک و اینستاگرام و جامعهای از توسعهدهندگان و شرکتها به صورت انفرادی توسعه و نگهداری میشود. ریاکت و React Native از جمله پروژههای متنباز شرکت فیسبوک هستند که در صدر محبوبترین پروژههای وبگاه گیتهاب قرار دارند.
به گفته یگانه تاکنون سازمانها و شرکتهای مختلفی از جمله راه آهن، بانک صادرات، بانک ملت و نظام مهندسی برای حضور در این همایش و آشنایی با کاربردهای آن اعلام آمادگی کردهاند.
در ادامه این نشست، آرش سلیمانی، مدیر ارشد فناوری شرکت ریسمان نیز با تاکید بر اینکه هدف از برگزاری همایش ریاکت، فرهنگسازی برای استفاده از تکنولوژیهای جدید و ایجاد شبکهای از فعالان این عرصه است ادامه داد: «از یک سال گذشته تکنولوژیهایی همچون ریاکت در دیجی کالا، اسنپ، فرانش، الو پیک، ایوند و دیوار و حتی شرکتهای بانکی همچون بهسازان ملت و سداد مورد استفاده بوده است. اما شاید بسیاری از مدیران سنتی هنوز از این موضوع بیخبر باشند. »
مدیر ارشد فناوری شرکت ریسمان همچنین با اشاره به اینکه قانع کردن مدیران برای رفتن به سوی تکنولوژیهای جدید کار سختی است ادامه داد: «هر تکنولوژی کاربرد خودش را دارد. در این همایش بررسی میکنیم که کجا باید سراغ ریاکت برویم. ضمن اینکه تجربیات شکست و موفقیت شرکتهای خارجی را نیز در این زمینه مرور میکنیم. در این زمینه اطلاعات مفیدی از مدیران همایش ریاکت فیسبوک نیز دریافت کردهایم. »
سلیمانی در پاسخ به این سوال پیوست که برای رفع کمبود نیروی تخصصی در زمینه فناوریهای جدید چه برنامههایی در نظر گرفتهاید نیز گفت: «یکی از چالشهای موجود، کمبود نیروهای تخصصی آشنا با فناوریهای جدید همچون ریاکت است. برای حل این موضوع در حال مذاکره با دانشگاهها و آموزشگاههای تخصصی حوزه نرمافزار هستیم تا از نیروهای آنها بتوانیم برای پروژههای مختلف استفاده کنیم.»