مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۳۰ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
«پیشبینی میکنیم با فعالیت در بخش تولید تجهیزات بانکی در سال ۲۰۱۹ مانع خروج ۱۲ میلیون دلار ارز از کشور شویم.»
به گزارش پیوست محمد مظاهری، مدیرعامل توسن تکنو، با بیان این مطلب در جمع نمایندگان رسانههای گروهی اعلام کرد که این شرکت با توجه به آغاز فعالیت تولید خود در بخش تجهیزات بانکی از اردیبهشت سال ۹۷ در تلاش است تا میزان تولیدات تجهیزات در این زمینه را افزایش دهد. او با اشاره به همکاری با شرکای تجاری خارجی گفت: «طی سالهای گذشته ما همواره همکاری خوبی با شرکای چینی و کرهای خود داشتیم و هماکنون نیز تولیدات داخل کشور را تحت لایسنس آنها تولید میکنیم.»
در نشست خبری توسن تکنو مدیرعامل این شرکت خبر از تولید دستگاههایی بانکی با کمک فناوریهای نوین در کشور را داد. مظاهری با اشاره به ماموریت شرکت توسن تکنو گفت: «ماموریت ما کاربردی کردن فناوریهای نوین در سیستمهای بانکی است. از همین رو در بخش تولید نیز سراغ تولید محصولات نوآورانه رفتیم.» آنطور که مظاهری اعلام میکند در راستای همین ماموریت نیز این شرکت تولید دستگاههایی همچون ATMR ، دستگاههای کارتخوان فروشگاهی هوشمند و همچنین مبتنی بر سیستم عامل اندروید را در دستور کار خود قرار داده است.
ATMR یا دستگاه خودگردان به نوعی خاص از ATM (دستگاه خودپرداز) گفته میشود که قابلیت دریافت وجه نقد را دارد و از همان وجه نقد برای پرداخت به مراجعهکنندگان خود استفاده میکند.
مظاهری با اشاره به میزان تولید ۴۰۰ ATMR از سوی کارخانه تولیدشان اعلام کرد: «ما ظرفیت تولید سالانه ۱۵۰۰ دستگاه در کشور را داریم، همچنین ظرفیت تولید در حوزه کارتخوان نیز به حدود ۲۴۰ هزار دستگاه میرسد.»
او با اشاره به قیمت تمام شده محصولات آنان و قابل رقابت بودن این محصولات با نمونههای خارجی گفت: «از نظر کیفیت، محصولات ما به صورت کامل با محصولات مشابه خارجی قابل رقابت است و با توجه به شرایطی که برای نرخ ارز پیش آمده است میتوان بگویم از نظر قیمتی نیز دستگاه ATMR با مشابه خارجی خود قابل رقابت است.» او تاکید میکند که باید در این بخش تعرفه واردات ۲۶ درصد را برای محصولات بانکی در نظر گرفت؛ اما با توجه به تعرفه واردات ۱۰ درصدی برای دستگاههای کارتخوان هنوز واردات برای آنها سادهتر از تولید تمام میشود.
در ادامه این نشست مظاهری به عمر بالای دستگاههای خودپرداز در کشور اشاره کرد و اینکه بانکها باید به تدریج دستگاههای خودپرداز خود را تعویض کنند. از همین رو او پیشنهاد داد که با توجه به مزیتهایی که دستگاه ATMR دارند این دستگاه جایگزین خودپردازهای فعلی شوند. مظاهری اعلام کرد در کرهجنوبی و ژاپن تقریبا مفهوم خودپرداز همان ATMR است و اگر آنها هنوز تولید در زمینه خودپردازهای معمولی دارند برای کشورهایی مانند ایران است.
مدیر تولید و سخت افزار شرکت توسن تکنو، امید شاهرخی نیز در این نشست با اشاره به آمار تولید دستگاه POS گفت: «از ابتدای اردیبهشت ماه تا امروز حدود ۴۰ هزار دستگاه POS تولید کردیم و میزان تولید ATMR نیز به حدود ۴۰۰ دستگاه میرسد.»
او بر کیفیت محصولات تولیدیاشان تاکید کرد و ادامه داد: «تنوع خط تولید و تنوع محصول از اولویتهای کاری ما به شمار میآید و در آینده به سمت تولید پوزهای هوشمند خواهیم رفت.»
همچنین در ادامه این نشست امیر حسین باقری، معاون فروش و امور مشتریان توسن تکنو، با اشاره به برنامههای این شرکت برای به دست آوردن حجم بیشتری از بازار گفت: « تا کنون حدود ۸۰۰ ATMR نصب شده و در حال کار در کشور داریم که این تعداد تقریبا قابل توجه است.» براساس اظهارت او توسن تکنو در این بخش تقریبا ۹۴ درصد سهم بازار را در اختیار دارد و بعد از آنها شرکت دیگری فقط با ۱۰۰ دستگاه نصب شده حضور دارد.
او با اشاره به پولی که در طول سال از طریق دستگاههای خودپرداز جابهجا میشود اعلام کرد: «حدود ۶۰ هزارخودپرداز در کشور فعال است و سالانه مردم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از این دستگاهها پول برداشت میکنند تا کنون راهکاری برای جمع کردن این میزان پول از مردم نبود و باید مردم به شعب مراجعه میکردند، اما با استفاده از ATMR به سادگی میتوان این حجم از پول را از دست مردم جمع کرد.» به گفته باقری ATMR میزان پولگذاری بانکها در خودپردازها را به ۳۰ درصد میزان فعلی میرساند.
او با اشاره به برنامههای آتی این شرکت برای تولید محصولات فناورانه گفت: «میخواهیم به سمت تولید محصولاتی برویم که در آنها با استفاده از کارت هوشمند ملی مشتریان بانکی را احراز هویت کند و دیگر نیازی به استفاده از کارت بانکی نباشد.»
بابک درخشان معاون خدمت توسن تکنو نیز در این نشست خبری از پشتیبانی این شرکت از تمامی فعالان حوزه بانکی خبر داد و گفت: «به سادگی میتوانیم ادعا کنم که ما تنها شرکتی هستیم که تمامی برندهای مطرح در حوزه بانکی را میتوانیم پشتیبانی کنیم. تا کنون به ۵ برند شناخته شده بانکی سرویس میدادیم و از محصولات آنان پشتیبانی میکردیم از همین رو در نظر داریم از سال آینده ۳۰ درصد بازار پشتیبانی محصولات بانکی در حوزه خودپرداز را در اختیار بگیریم.»
او با اشاره به توان تولیدی که در اختیار این شرکت قرار داد افزود: «تامین قطعات یکی از دغدغههای شرکتهای پشتیبانی است با توجه به توان تولیدی که ما در اختیار داریم میتوانیم قطعات با کیفیت مطلوبی برای شرکتها تولید کنیم و از محصولات آنان پشتیبانی کنیم.»