skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

شورای نگهبان با کلیات احراز هویت الکترونیکی موافقت کرد

تحریریه پیوست

۳۰ دی ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

شورای نگهبان با کلیات احراز هویت الکترونیکی به منظور برگزاری انتخابات الکترونیکی موافقت کرد.

رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور، امیرشجاعان، با اعلام این خبر در گفت‌و‌گو با پیوست گفت: «طرح‌هایمان را برای برگزاری انتخابات الکترونیکی بازنگری کردیم. چندماهی است که به صورت مرتب با شورای نگهبان جلسه داریم و این جلسات برای بررسی طرح در این زمینه همچنان ادامه دارد.»
به گفته شجاعان شورای نگهبان درمورد کلیات بحث احراز هویت الکترونیکی تقریبا موافقت کرده؛ اما در مورد جزئیات و شیوه اجرایی آن مباحثی باقی مانده است که در جلسات بعدی باید بررسی شوند.

پیشتر محمد محمودی شاه‌نشین، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد تلاش وزارت کشور در جلسات با شورای نگهبان بر این است تا اعتماد این نهاد برای برگزاری انتخابات الکترونیکی را جلب کند و حساسیت‌ آنان در این زمینه را برطرف کند. او همچنین تاکید کرد که حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد مراحل انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در سال‌های پیش‌‌رو را می‌توان به صورت الکترونیکی برگزار کرد.
با این حال  امیر شجاعان از آمادگی صد در صدی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات آینده به صورت الکترونیکی خبر داد و اعلام کرد: «به لحاظ اجرایی وزارت کشور آمادگی دارد صد در صد انتخابات را الکترونیکی برگزار کند. اما این کار به منابع مالی و تاییدیه شورای نگهبان نیاز دارد. تا زمانی که تاییدیه شورای نگهبان را نداشته باشیم در این مورد هزینه‌ای نخواهیم کرد.»

علاوه بر تلاش‌های کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور برای رایزنی با شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی، به تازگی نیز سید سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور از بررسی لایحه قانون جامع انتخابات در دولت خبر داد و برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی را از نکات متمایز این لایحه دانست.

اولین تلاش وزارت کشور برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی به سال ۱۳۷۸ بازمی‌گردد. که شورای نگهبان برای الکترونیکی برگزار کردن انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی موافقت نکرد.
این موضوع بار دیگر در سال ۸۰ برای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح شد؛ اما شورای نگهبان به عنوان نهاد ناظر بر این انتخابات به دلیل عدم اطمینان از کارکرد نرم‌افزار ارائه‌ شده برای شمارش آرا، اعلام کرد این انتخابات هم باید به شکل گذشته دستی باشد. این تلاش‌ها برای برگزاری انتخابات الکترونیکی در سال‌‌های آتی هم ادامه داشت اما همواره شورای نگهبان با آن مخالف بوده است.
چندی پیش نیز علی لاریجانی، رییس مجلس، در نشست بررسی دستاوردهای دولت الکترونیکی و میزان پیشرفت آن در سازمان فناوری اطلاعات، اعلام کرد که شورای نگهبان باید از برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی استقبال کند. به باور او برگزاری الکترونیکی انتخابات سلامت آن را تضمین و حضور مردم را تسهیل می‌کند . او یادآور شده بود که این نوع انتخابات دقت نظر شورای نگهبان را نیز افزایش می‌دهد چرا که روش‌های سنتی منسوخ شده است.

http://pvst.ir/5qe

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو