انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۴ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
شرکتهای فینتک در ایران به تدریج در حال تثبیت موقعیت خود هستند. توسعههای داخل کشور این مساله را نشان میدهد که فینتکها که حالا تعدادی از آنان با عنوان پرداختیار شناخته میشوند بخش مهمی از چشمانداز خدمات مالی آتی در ایران خواهند بود.
به گزارش سایت خبری المانیتور، انجمن فینتک ایران در اوایل سال ۹۶ (مارس 2017) به پیشنهاد ناصر حکیمی، معاون فناوریهای نوین ایران، از سوی گروهی از شرکتهای فینتک شکل گرفت. بعد از آن، فینتکها به شرکت در روندهای طراحی چهارچوبهای رگولاتوری دعوت شدند تا بتوانند مستقیما بر هدایت عملیات آتی خود تاثیر بگذارند. این امر منجر به این شد که با توجه به بازخورد بازیکنان حوزه فینتک، چهارچوب رگولاتوری برای عملیات پرداختیاران، سه بار از نو بازنویسی شود. آخرین نسخه از چهارچوب رگولاتوری توسط بانک مرکزی در اواخر مردادماه سال جاری منتشر شد که فینتکها را به عنوان پرداختیار، معرفی میکرد و طبق آن اولین تفاهمنامههای همکاری با آنان به امضا رسید.
میلاد جهاندار، مدیرعامل فینتک باهمتا به عنوان اولین گروهی که این تفاهمنامه را امضا کردهاست در گفتوگو با المانیتور میگوید: «این تجربهای دستاول بود، مسلما نقصهایی دارد و هنوز فاصله زیادی با آنچه ما در ذهن داریم. اما نکته بسیار مثبت آن این است که همکاری در بالاترین سطوح را رقم زده است». او میگوید این حرکت، کار برجسته و قابل توجهی بود که خوشبختانه پاسخی مثبت از سوی رگولاتور (بانک مرکزی) داشت و به نتایج قابل توافقی برای طرفین منجر شد.
باهمتا و پنج فینتک دیگر، در شهریورماه گذشته توافقنامهای را با شاپرک به عنوان بازوی اجرایی بانک مرکزی ایران در شبکه پرداخت، امضا کردند. این فینتکها اولین شرکتهایی بودند که به صورت رسمی کار خود را در چهارچوب قانونی بانک مرکزی ایران، آغاز کردند.
جهاندار در این زمینه اعلام میکند: «ما جزو اولین گروههای استارتآپی بودیم که از سوی دولت، به رسمیت شناخته شدیم و من فکر میکنم این امر به خودی خود، بسیار پراهمیت است و نقطه مهمی برای تعامل بین دولت و استارتآپها در کشور است».
همانطور که جهاندار توضیح میدهد، مسالهای که آنها در راس مذاکرات با سرمایهگذاران بالقوه به دنبالش بودند، انتقال تجربه و تخصص بود. جهاندار«تجربهای» را «که در زمینه مدیریت شرکت در سطح بینالمللی، به ما انتقال دادند»، بسیار ارزشمند میداند.
تحریمهای شدید آمریکا پس از خروج یک طرفه دونالد ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام در اردیبهشت ماه سال جاری بازی را تغییر داد؛ اما جهاندار بر این باور است که هر تهدید، فرصتی را نیز به همراه میآورد.
جهاندار میگوید: «من به عنوان کسی که در این بازار کار میکنم، میتوانم بدون اغراق بگویم که آیندهای روشن برای فینتکهای ایرانی میبینم، به ویژه با در نظر گرفتن تعامل سازنده شکلگرفته بین فینتکها، بانکها و بانک مرکزی».
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،محمد جواد آذری جهرمی حدود یک ماه پیش این وعده را داد که امکان اتصال فینتکهای ایرانی به سامانه شاهکار فراهم شود. شاهکار سامانهای برای شناسایی آنلاین کاربران خدمات همراه است. این آخرین قدم مثبت است که به فینتکها قدرت میبخشد و باعث میشود امنیت و اعتماد عمومی در این بخش تقویت شود.