skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

دستورالعمل نحوه فعالیت استارت‌آپ‌های حوزه گردشگری تدوین می‌شود

تحریریه پیوست

۱۶ دی ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چارچوب فعالیت قانونی استارت‌آپ‌های حوزه گردشگری را با تدوین و ابلاغ دستورالعملی تعیین خواهند کرد.

ولی تیموری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت‌وگو با پیوست با اعلام این خبر گفت:‌ «در این دستور‌ العمل کلیه حقوق و تکالیف استارت‌آپ‌هایی که در حوزه گردشگری فعالیت می‌کنند، فارغ از اینکه از نهادهای دیگری مجوز فعالیت قانونی دریافت کرده باشند یا نه، مشخص خواهد شد. ما نیز شرایط تخصصی آنها برای فعالیت در این حوزه را بررسی و نظارت لازم را اعمال خواهیم کرد تا این کسب‌وکارها بدون چالش به فعالیت خود ادامه دهند.» به گفته تیموری این دستورالعمل پس از نهایی شدن در پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و تایید رئیس این سازمان و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ابلاغ خواهد شد.

تیموری با یادآوری اینکه پیش از این نیز در تیر ماه سال ۹۵ این سازمان، دستورالعمل فعالیت ارائه‌کنندگان خدمات گردشگری در فضای مجازی را تصویب و پس از تایید شورای نظارت بر کسب‌وکارهای اینترنتی در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، به ادارات استانی خود ابلاغ کرده بود، ادامه داد:‌ «از سال ۹۶ این موضوع از دستور کار مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خارج و به هیات مقررات‌زدایی سپرده شد. با مصوبه هیات مقررات‌زدایی مقرر شد فقط آنهایی که از سازمان گردشگری مجوز فعالیت در فضای حقیقی را دارند می‌توانند در فضای مجازی هم فعالیت کنند.»

تیموری در پاسخ به این سوال که آیا دستورالعمل جدیدی که این سازمان در حال تدوین آن است مانند تی‌نماد موضوع مجوز جدیدی را مطرح خواهد کرد یا خیر، گفت: «در موضوع تی‌نماد، ما نماد مجزایی به کسب‌وکارها نمی‌دادیم. بلکه سامانه‌ای را طراحی کرده‌ بودیم تحت عنوان تی‌نماد و در آن صرفا شرایط تخصصی لازم برای آنهایی که قصد ارائه خدمات گردشگری در فضای مجازی را داشتند بررسی و آنها را به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی معرفی کنیم تا به آنها ای‌نماد بدهد.» به گفته معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی باتوجه نواقص مصوبه هیات مقررات‌زدایی و در شرایط نبود مقررات جدید برای فعالیت کسب‌وکارهای آنلاین حوزه گردشگری، امکان نظارت بر فعالیت آنها وجود نداشت و تهیه دستورالعمل جدید در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد.

خردادماه امسال هیات مقررات‌زدایی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را دستگاه اصلی صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی و زیارتی معرفی کرد و ادامه فعالیت سامانه تی‌نماد و صدور مجوز «نماد گردشگری» را در راستای کاهش ارائه مجوز به کسب‌وکارها  ممنوع اعلام کرد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مورد‌ اینکه آیا طبق دستورالعمل آتی، سامانه‌ای همچون تی‌نماد به عنوان سازوکار نظارتی و بررسی شرایط تخصصی فعالیت این استارت‌آپ‌ها راه‌اندازی خواهد شد یا خیر، اعلام کرد: «در این دستورالعمل، نحوه و فرآیند این نظارت مشخص خواهد شد. اما قطعا رصد فعالیت آنها فقط به عهده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نخواهد بود؛ بلکه پلیس فتا نیز برای پاسخ به استعلامات و به منظور بهبود و سالم‌سازی این فضا در فرآیند نظارتی حضور خواهد داشت.»

تلاش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای تدوین مقررات فعالیت استارت‌آپ‌های این حوزه در حالی اتفاق افتاده است که در هفته‌های گذشته نامه‌ای در فضای مجازی منتشر شد که در آن شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی خطاب به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۷۰ سایت غیر مجاز در حوزه اقامتگاه‌های غیر هتلی را معرفی کرده و درخواست فیلترینگ آنها را داده بود.

تیموری درباره دلیل ارسال این نامه توسط  شرکت یاد شده به پیوست گفت: «از آنجایی که هیچ شرکتی نمی‌تواند به صورت مستقل درخواست فیلترینگ بدهد، این شرکت به عنوان یکی از شرکت‌های تابع سازمان نامه معرفی سرویس‌های غیرمجاز در حوزه رزرو اقامتگاه را به ما ارسال کرد. اما ما  هنوز این نامه را بررسی نکرده و در مورد آن تصمیم‌گیری نکرده‌ایم.»

این اظهارات معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردگشری در حالی عنوان شده است که بعد از انتشار نامه مذکور، برخی از مدیران سایت‌های گردشگری و رزرو اقامتگاه در تماس با پیوست اعلام کرده بودند این سازمان به مدیران سایت‌های یاد شده در نامه شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی مهلت داده‌ که در صورت حذف نکردن نام «اقامتگاه‌های غیر هتلی» از سایت‌ خود، آنها را فیلتر خواهد کرد. همچنین با وجود تعیین مهلت برای این کسب‌وکارها، سایت «وادیرو» که در زمینه رزرو اقامتگاه به صورت آنلاین فعالیت دارد ۸دی ماه  فیلتر شد.

همزمان با این اقدام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و فیلتر شدن سایت «وادیرو»، امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات و نماینده وزارت ارتباطات در کارگروه رفع موانع کسب‌وکارهای مجازی  با ارسال نامه‌ای به معاون حقوقی ریاست جمهوری خواستار جلوگیری از فیلترینگ بیش از ۶۰ سایتی شد که توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهدید به فیلتر شده بودند.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به سوال دیگر پیوست مبنی بر دلیل فیلتر شدن یکی از سایت‌های حوزه گردشگری گفت: «ما پیش‌تر به یکی دو مورد از این سایت‌ها تذکر کتبی داده بودیم تا اقامتگاه غیرهتلی را حذف کنند. با رفع مورد تخلف، آن سایت فیلتر شده نیز تعهد داد و رفع فیلتر شد.»

تیموری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اقدام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای فیلترینگ سایت مذکور با مصوبه کارگروه رفع موانع کسب‌وکارهای مجازی در تقابل نبوده است نیز اعلام کرد: «ما در جریان مصوبه مربوط به تشکیل این کارگروه بودیم و همه ما تابع و مطیع آن هستیم؛ اما به نظر می‌سد فرآیند رسیدگی به تخلفات و شکایت در این کارگروه، زمان‌بر خواهد بود.»

او درباره ادامه فعالیت استارت‌آپ‌هایی که از مراجع قانونی مجوز دارند و و خدمات مراکز رسمی گردشگری را ارائه می‌کنند نیز عنوان کرد:‌ «ما هیچ محدودیت و منعی برای فعالیت آنها نداریم؛ اما تقاضا داریم پس از نهایی شدن دستورالعمل جدید، خود را با شریط آن تطبیق دهند.»

تیموری در مورد شرایط اولیه فعالیت این کسب‌وکارها در فضای مجازی اعلام کرد: «یکی از شرایط ما این است که مجوز ما صرفا برای ارائه خدمات از مراکز رسمی از قبیل هتل، اقامتگاه بومگردی و مهمان‌پذیر خواهد بود نه املاک شخصی یعنی مراکزی که از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مجوز فعالیت در فضای فیزیکی دریافت کرده‌اند. همچنین مباحث پرداخت مالیات و دریافت کد اقتصادی قانونی را مانند هر کسب‌وکار قانونی دیگری، جزو شرایط فعالیت در نظر خواهیم گرفت. »

http://pvst.ir/5pf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو