skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

مرکز ملی فضای مجازی درباره طلاگرام از خود سلب مسئولیت کرد

تحریریه پیوست

۱۱ دی ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

معاون مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد که در مورد جدا شدن پوسته هاتگرام و طلاگرام قوه قضاییه باید ورود کند.
به گزارش پیوست؛ عباس آسوشه در نشست «بررسی عملکرد پیام‌رسان‌های بومی و نقش نهادهای ذیربط در تقویت یا تضعیف آن» در مورد جدا شدن هاتگرام و طلاگرام از تلگرام گفت: «مرکز ملی فضای مجازی یک پیش ماه نظر خود را اعلام کرد و نظرمان این بود که دیگر به این دو پیام‌رسان فرصت ندهیم؛ اما به دلیل اینکه مرکز ملی به عنوان جایگاه بالاتری دیده نمی‌شود، جداشدن این دو پوسته نیز رخ نداد.»
این نشست در پاتوق رسانه‌های انقلاب اسلامی با حضور نصرالله پژمانفر، عضو کمیته فضای مجازی مجلس شورای اسلامی، جواد جاویدنیا،معاون فضای مجازی دادستان کل کشور، عباس آسوشه، معاون مرکز ملی فضای مجازی و غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل و نمایندگان پیام‌رسان‌های داخلی و کارشناسان حوزه فضای مجازی برگزار شد.

آسوشه در ادامه در مورد قطع حمایت‌ها از هاتگرام و طلاگرام بیان کرد: « اینترنت بدون فیلتر که به عنوان حمایت در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفت قرار بود تا پایان آذرماه باید قطع می‌شد اما اینکه چرا پس از آن فعالیت آن ادامه دارد سئوالی است که قوه قضائیه باید پاسخ دهد و نه مرکز ملی فضای مجازی.»
آسوشه در این نشست با اشاره به اینکه امروز هر کسی بخواهد درباره فضای مجازی دنبال مقصر بگردد، تقصیرات را گردن دو نهاد مرکز ملی و شورای عالی فضای مجازی می‌اندازد، بیان کرد: «نباید همه تقصیرها را گردن مرکز ملی فضای مجازی انداخت. بلکه در فضای مجازی، اصل اول نقش پررنگ کاربران است و نباید شعار دهیم که حق شهروندی کاربران را لحاظ می‌کنیم اما در اتاق‌های دربسته در مورد آنها تصمیم‌گیری کنیم.»
به گفته معاون مرکز ملی فضای مجازی بیش از 5 سال مردم را مجبور کردیم از تلگرام استفاده کنند و تمام کارهای خود را در آنجا انجام دهند؛ بنابراین نباید توقع داشته باشیم در عرض ۳ ماه ۷ پیام‌رسان را نصب کنند.

او با اشاره به اینکه هم اکنون پیام‌رسان‌های داخلی از نظر فنی مشکلی ندارند اما بحث بلوغ در این سرویس‌ها اهمیت دارد، بیان کرد: «پیام‌رسان‌ها باید با هم تعامل و همکاری داشته باشند اما در جلسه‌ای که ۷ پیام‌رسان‌ حضور داشتند یکی از آنها اعلام کرد پیام‌رسان برتر است و چرا باید با پیام‌رسان‌‌های دیگر همکاری کند.»
او ادامه داد: «در جلسات دیگر با این پیام‌رسان‌ها اعلام کردیم که در جلسات بعد برنامه بیاورید تا براساس برنامه شما پیش برویم اما از ۷ پیام‌رسان تنها ۲ پیام رسان در جلسه حضور داشتند و یکی از آنها نیز برنامه خود را ارسال کرده بود.»
معاون مرکز ملی فضای مجازی با انتقاد از توئیتر نظرسنجی معاون وزیر ارتباطات در زمینه عدم اعتماد به پیام‌رسان‌های داخلی گفت: «اولین بار که این توئیت را دیدم به رئیس مرکز ملی فضای مجازی نیز اعلام کردم که این توئیت به معنای تزریق عدم اعتماد به مردم است و به صورت زیرپوستی می‌خواهد بگوید که مردم به پیام‌رسان‌های داخلی اعتماد ندارند.»

ارز رمز تلگرام را استفاده نکنید

در ادامه این نشست جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستان کل کشور با اشاره به مقرراتی که شورای عالی فضای مجازی برای حمایت از پیام‌رسان‌های بومی داشته است، بیان کرد: «در این مصوبه موضوع حمایت موثر از پیام‌رسان‌های داخلی به وزارت ارتباطات واگذار شد. بازرسی هیئت سه نفره با دستور دادستانی کل کشور حاکی از آن است که وظیفه وزارت ارتباطات در این بخش به طور کامل اجرا نشد.»
به گفته جاویدنیا وظیفه وزارت ارتباطات این بود که پیام‌رسان‌های خارجی مجوز دریافت کنند و نسبت به بیگ‌دیتا در این پیام‌رسان‌ها تعیین تکلیف صورت گیرد و این شبکه‌های اجتماعی سرور خود را به داخل کشور بیاورند؛ اما تلگرام به قوانین ما پایبند نبود.
جاویدنیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ارز رمزهای دیجیتالی تلگرام اشاره کرد و گفت: «آقای فیروزآبادی در جلسه‌ای گفت که با راه‌اندازی ارز دیجیتالی تلگرام شاهد غارت ۵۰ میلیارد دلاری از اقتصاد کشور خواهیم بود. هم‌اکنون نیز شنیده می‌شود تلگرام با برخی از فعالان تلگرامی برای انتشار «گرام» جلساتی داشته و ما صریح اعلام می‌کنیم که با هر کسی که سعی در اخلال نظام اقتصادی کشور داشته باشد، برخورد کنیم.»
به گفته جاویدنیا هیچ ضمانتی برای استفاده مردم از رمز ارز دیجیتالی تلگرام یا هر ارز رمزی وجود ندارد و مردم وارد این فضاها نشوند.

انحصار خارجی‌ها خوب نیست

در ادامه این نشست، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه تلگرام با امنیت ملی همزاد نیست، در مورد تلگرام و حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی گفت: «انحصار پیام‌رسان خارجی در کشور ما اصلا خوب نیست. باید به به پیام‌رسان‌های داخلی فرصت داده شود تا سرویس‌های خود را عرضه کنند. قابلیت رومینگ پیام‌رسان‌های داخلی هم فراهم شود تا مردم امکان استفاده از پیام‌رسان‌های متعدد را داشته باشند.»
به گفته جلالی در فضای موجود شاهد ضعف قوانین در فضای مجازی هستیم و هر حوزه‌ای را توانستیم قانونمند کنیم اما در مورد فضای مجازی اختلاف نظرها بسیار است و به دلیل همپوشانی وظایف، خطوط اصلی هر نهادی در این حوزه مشخص نیست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در مورد تهدید تلگرام در مولفه امنیتی و اقتصادی بیان کرد: «شلوغی‌های دی ماه سال گذشته در شهرهای مختلف عمدتاً بر مبنای کارکرد شبکه تلگرام بود. تا مردم را برای اعتراض بسیج شوند. از سوی دیگر، موضوع ارز دیجیتال گرام به شدت نظام اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار داده و قرار می‌دهد.»

در این نشست همچنین نصرالله پژمانفر، عضو کمیته فضای مجازی مجلس شورای اسلامی در مورد عملکرد مجلس در مورد حمایت از فضای مجازی گفت: «هم‌اکنون شاهد هستیم که شورای عالی فضای مجازی به جای شورای سیاستگذاری به یک شورای مشورتی تبدیل شده است و نتوانسته خواسته‌های نظام را در قالب اهداف مدنظر برآورده کند، به همین دلیل ما در مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کردیم.»

به اعتقاد پژمانفر قانونگذاری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در حوزه فضای مجازی بسیار با تاخیر صورت گرفته است و نتیجه آن مشکلات پیش آمده است.

در این جلسه همچنین محمد تهرانی، یکی از مدیران پیام‌رسان گپ در مورد حمایت دولت بیان کرد که هیچ نیازی به کمک دولت ندارند و هم‌اکنون با جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی از ابتدا بهمن ماه ظرفیت ارائه خدمات به کاربر را به ۲۰ میلیون نفر افزایش دادند.
محسن غفاری، مدیرعامل پیام‌رسان ایتا نیز معتقد است که مسئولان اراده کافی در حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نداشتند.
او درمور حمایت مرکز ملی فضای مجازی بیان کرد: «سند حمایتی در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد که ما ترغیب به ادامه فعالیت شدیم اما دیگر جلساتی با ما برگزار نکردند و گفتند که این پروژه شکست خورده است.»
غفاری با اشاره به اینکه قرار بود هاتگرام و تلگرام طلایی در عرض ۲ ماه از تلگرام مستقل شوند، بیان کرد: بارها مسئولان این زمان را تغییر دادن. اما در جلسات خصوصی اعلام کردیم مسئولان این دو پوسته قصدی برای جدا شدن ندارند.»
انتقادها از وزارت ارتباطات و معاون وزیر ارتباطات دراین جلسه در حالی بود که هیچ نماینده‌ای از این وزارت‌خانه در این نشست حضور نداشتند.

http://pvst.ir/5p6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو