skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

عدم شفافیت مانع هوشمند شدن شهر است

تحریریه پیوست

۱۹ آذر ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸


بهاره آروین، رئیس کمیسیون شفافیت شورای شهر تهران در نشست تخصصی «حکمروایی هوشمند و اقتصاد پایدار شهری» در همایش شهر هوشمند، ابزار امیدواری کرد که داده باز در کل کشور اجرایی شود و شهرداری پیشگام ایجاد دسترسی به داده‌‌های باز در کشور باشد.
او با بیان اینکه در حال حاضر داده‌های حمل‌ونقل عمومی در شهرداری موجود است اما داده باز آن موجود نیست، در مورد بهره‌گیری از داده‌های باز در کسب‌وکارهای نوپا گفت: «اگر داده باز ایجاد شود بسیاری از مسائل مانند ترافیک، هدر رفت زمان شهروندان و تنظیم زمان سفر به عنوان ایده‌هایی برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید مطرح خواهد شد.»
به گفته آروین شفافیت از طریق اعتمادسازی باعث مشارکت می‌شود و اعتماد با کاهش فساد ساخته می‌شود و مجرای کاهش فساد باز هم شفافیت است.
در ادامه این نشست علی ملکی، قائم مقام پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، پیشنهاد داد که حکمرانی هوشمند با مبنای مشارکت ذی‌نفعان از مرکز همایش‌های برج میلاد و همایش شهر هوشمند با استفاده از نظر شرکت‌کنندگان در همایش برای بهبود آن اجرایی شود.
به گفته او هوشمندسازی تغییرات رفتاری است که باید متناسب با نظام‌های انگیزشی انسانی طراحی شود. ملکی معتقد است حکمروایی هوشمند یک حرف مهم و ساده است و آن هم بحث مشارکت ذی‌نفعان در تحلیل و شناخت مسائل آنهاست. از این طریق است که می‌توان به ایده‌هایی رسید که باعث حل مسائل می‌شود.

امیرمحمود غفاری، دبیر کمیسیون کلان‌‌شهر تهران و سایر کلان‌شهرهای هیات دولت، از دیگر سخنرانان این نشست با اشاره به اینکه ما نیازمند این هستیم تا با شفافیت وضعیت ساخت و ساز در کشور را سامان دهیم، در مورد مشکلات مدیریت شهری بیان کرد: «مدیریت شهری شکل انقباضی پیدا کرده و در آن می‌توان نقطه کوری که همان عدم شفافیت است را دید و این مساله باعث می‌شود نتوان برای رسیدن به اهداف شناسایی شده برنامه‌ریزی کرد.»
او ادامه داد: «موازی‌کاری و ضعف سرمایه انسانی هدر رفت جدی در سرمایه کشور ایجاد می‌کند و از جمله شاخص‌های عدم هوشمندی در مدیریت شهری‌اند.»
در ادامه پروانه مافی، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متولی شهر هوشمند در دنیا شهرداری‌ها هستند، گفت:‌ «شهرداری تهران می‌تواند الگوی دیگر کلانشهرهای کشور در این زمینه باشدو در حال حاضر مجلس نیز به بحث مدیریت یکپارچه شهری ورود کرده اما این مساله پیچیدگی‌های زیادی دارد و با موانع متعددی روبروست.»
به گفته مافی بانک جهانی تاثیر هوشمندسازی را در کشورهای درحال‌توسعه برای کاهش هزینه تا ۴۵ درصد و برای افزایش درآمد تا ۱۲ درصد تخمین زده است.
این نماینده مجلس معتقد است که در بحث هوشمندسازی ما هنوز در ابتدای راه هستیم و مقدمات را هم فراهم نکرده‌ایم

http://pvst.ir/5n1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو