وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۵ آذر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
تغییرات درصنعت بانکداری، به واسطه تکنولوژیهای روز بسیار قابل توجه است اما در میان تمام حوزههای مرتبط با این صنعت، تغییرات در بخش «بازاریابی مالی» سرعتی بیشتری را طی میکند.به گزارش «فایننشال برند» بازاریابان بانکها و موسسههای مالی از فناوریهای نوین گرفته تا کانالها و استراتژیهای جدید، همه در معرض تغییر قرار دارند. در نتیجه بازاریابی در حوزه بانکداری، یکی از مسائل مهم سال آینده میلادی (۲۰۱۹) خواهد بود. در ادامه به طور خلاصه به روندهای بازاریابی مالی میپردازیم که در سال ۲۰۱۹ و فراتر از آن، اهمیت زیادی خواهند داشت.
بر اساس تحقیق Selligent، «مشتریان امروز از شرکتها انتظار دارند که اولویتهای آنها را به خوبی بشناسند…». در واقع ۷۴ درصد از مشتریان جهانی انتظار دارند برندها با آنها به طور فردی و نه به عنوان عضوی از یک بخش رفتار کنند. مشتریان به سمت برندهایی میروند که به آنها گوش میدهند، از رفتارهای آنها میآموزند و روابط منحصر به فردی را با آنها ایجاد میکنند. در سال ۲۰۱۹، مشتری نه تنها این مسیر را کنترل خواهد کرد، بلکه مکالمه و ارتباط را نیز تحت کنترل خواهد داشت. شخصیسازی به بانکها و موسسههای مالی کمک میکند بازاریابی مشتری محور، واقعی و صحیح را ممکن سازند.
هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
با گذشت زمان، شاهد افزایش استفاده از دستیاران هوش مصنوعی در خدمات مالی برای بهینهسازی تصمیمگیریهای حوزه رسانه و تحلیل مولفههای نوآورانه خواهیم بود. سیستمهای هوش مصنوعی همچنین فرصتهای بازار را شناسایی و راهحلهای تجارت الکترونیکی را ارائه خواهند داد تا این نیازها و تقاضاها را برطرف کنند. این امر جزیی از جنبش شخصیسازی خواهد بود. بر اساس بررسیهای فوربز، هوش مصنوعی قادر خواهد بود نوع محتوایی را که مشتریان به آن بیشتر علاقه دارند، ردیابی کند و به وبسایت امکان دهد که برای هر کاربر شخصیسازی شود. هوش مصنوعی در دنیای دیجیتالی، با پیشنهاد دادن تجربهای به مشتری که خوشایند آنها است، باعث افزایش تحول و بهرهوری میشود.
متاسفانه، تقاضای موسسات مالی برای جذب استعدادهایی که فناوریهای جدید را درک میکنند، بیشتر از عرضه است. این امر منجر به چالشهایی در سال ۲۰۱۹ از جمله افزایش حقوق، دشواری برای سازمانهای کوچکتر در حفظ کارکنان و افزایش رقابت برای جذب استعداد در خارج از حوزههای خدمات مالی خواهد شد.
چتباتها در ابتدا برای جایگزینی انسان در ارائه خدمات انسانی به عنوان نماینده یا عامل مورد استفاده قرار گرفتند تا سوالات قابل پیشبینی، وظایف معمول و سوالهای متداول را مدیریت کنند. چتباتها همچنین برنامهریزی شدند تا راهحلهایی در زمینه الگوریتمهای یادگیری شده از گذشته را ارائه دهند. در پنج سال آتی، تقریبا ۸۰درصد از ارتباطات B2C از طریق پیامرسانهای بات صورت خواهند گرفت. به این ترتیب ضروری است که موسسات مالی چتباتها را با استراتژیهای بازاریابی یکپارچه کنند.
بانکها و موسسات مالی باید با توجه به افزایش مشتریانی که در اینترنت جستوجو میکنند و به حسابهای مالی خود از طریق دستگاههای موبایل دسترسی دارند، دوباره به استراتژیهای موبایلی خود بیندیشند؛ آنها باید از ارائه اطلاعات صرف به سمت اطلاعرسانی، مشارکت و مشاوره پیش روند. با توجه به اینکه بیش از نیمی از مشتریان از دستگاههای موبایل خود برای هر چیزی که نیاز است آنلاین انجام داده شود، استفاده میکنند، کانال موبایل باید در سال 2019 اولویت داشته باشد.
بازاریابی محتوا میتواند یکی از بهترین ابزارهایی باشد که سازمانهای خدمات مالی برای کسب اعتماد، ساخت برند و ایجاد ترافیک سایت از آن استفاده میکنند. بر اساس بررسیها ۶۵ درصد موفقترین بازاریابان محتوا، استراتژی مستند و مشخص داشتهاند. این امر عموما با ارزیابی محتوا آغاز میشود که اهداف اصلی و استراتژیها برای رسیدن به این اهداف را شناسایی میکند. بر اساس گفتههای جان هال (John Hall) از بنیانگذاران Calendar.com «شرکتها باید در زمینه ارائه محتوای خود به افراد صحیح، نوآور و خلاق دسترسی داشته باشند. توزیع منفعلانه محتوا یا بدتر از آن ارائه محتوا به طوری که هیچکس نتواند با آن ارتباط برقرار کند، راه به جایی نمیبرد. اجازه ندهید سرمایهگذاریتان در محتوا هدر برود…».
ComScore تخمین میزند که تا سال ۲۰۲۰نیمی از جستوجوهای اینترنتی مبتنی بر صوت خواهند بود. تقریبا یک سوم از ۳.۵ میلیارد جستوجوی روزانه در گوگل، جستوجوهای صوتیاند و دستیاران صوتی دستگاههای دیجیتالی در این زمینه پیشتاز هستند. حتی اگر یک موسسه مالی استراتژی مبتنی بر صوت خود را طراحی نکند، مهم است که ظرافتها و جزییات جستوجوی صوتی را بداند. درک و استفاده از روندهای متغیر و ابزارهای پیشرفته، برای بانکها و موسسههای اعتباری ضروریاند. اتکا به ابزارها و تکنیکهای گذشته، دیگر کافی نخواهد بود.