اعضای کمیسیون اصل ۹۰ به پژوهشگاه فضایی رفتند
اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دریافت توضیحاتی درباره به کارگیری اطلاعات و دادههای ماهواره…
۲۱ آبان ۱۴۰۳
۲۷ آبان ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۶ اسفند ۱۳۹۹
حمایتهای جدید از پیامرسانهای بومی طی ابلاغیه جدید مرکز ملی فضای مجازی تنهامحدود به دو پیامرسان سروش و گپ خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، حمید فتاحی، در توضیح این تصمیم به خبرنگار پیوست گفت: «براساس ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی از بین ۵ پیامرسان که در لیست مورد تایید این مرکز برای حمایت دستگاههای مختلف قرار داشتند تنها دو پیام رسان سروش و گپ از این پس از حمایتهای جدید مورد نظر شورای عالی فضای مجازی برخوردار خواهند شد.»
او در پاسخ به این سوال که چرا چنین تصمیمی اتخاذ شده است میافزاید:«این تصمیم مرکز ملی فضای مجازی است و ما هم تابع آن هستیم. اما پس از ارزیابیهای صورت گرفته از سوی این نهاد به خاطر شاخصهای فنی، تعداد اعضا، نوع معماری، به روز بودن پروتکلها، ارایه خدمات در حوزه بانکی و… گپ و سروش موفق به کسب نظر مسوولان برای دریافت حمایتهای جدید شدهاند.»
فتاحی به پیوست اعلام میکند که هنوز مدل حمایتهای جدید مشخص نشده و مرکز ملی فضای مجازی در حال جمعبندی و تدوین این حمایتهاست اما احتمالا حمایتهای جدید در حوزههای زیرساختی به این دو پیامرسان تعلق خواهد گرفت. رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت تصریح میکند که انتخاب سروش و گپ به عنوان پیامرسانهای نهایی برای دریافت حمایتهای جدید به معنی قطع حمایت از دیگر پیامرسانهای مورد تایید شورا نیست و این سرویسها به روال قبل از حمایتهای تعیین شده برخوردار خواهند شد.
پیش از این شورای عالی فضای مجازی ۵ پیام رسان ویپسی، آی گپ، گپ، بیسفون پلاس و سروش را به عنوان پیامرسانهای بومی و مورد حمایت این شورا براساس مصوبه سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی اعلام کرده بود. در گام بعدی نیز این شورا پیام رسانهای ایتا و بله را نیز به عنوان پیامرسانهای مورد حمایت خود معرفی کرد.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یکی از دستگاههای مشخص شده در مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای حمایت از این پیامرسانها تاکنون اقدام به ارایه وام ۵ میلیارد تومانی، ارایه زیرساختهای فنی و پهنای باند نیمبها کرده است.