skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

مدیرکل VAS همراه اول: اختلال در پلتفرم VAS ما منجر به سوءاستفاده ۳۵ میلیاردی شد

تحریریه پیوست

۸ مهر ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

 مدیرکل خدمات ارزش افزوده همراه اول، در گفت و گو با پیوست اعلام کرد که بروز یک اختلال در پلتفرم سرویس VAS این اپراتور عامل کلاهبرداری ۳۵ میلیارد تومانی از کاربران همراه اول بوده است.

ابوذر مهرمنش،در مورد پرونده این کلاهبرداری توضیح داد: «اردیبهشت ماه در فرآیند نظارتی خود متوجه شدیم در پلتفرم ارائه سرویس VAS ما اختلالی پیش آمده و سواستفاده‌ای روی آن رخ داده است. باتوجه به بالا بودن تعداد سرویس‌ها و شرکت‌های استفاده کننده از این پتلفرم و ضرورت حصول اطمینان، نزدیک به سه ماه تیم فنی ما چندین لاگ را بررسی کردند. زمانی که تخلف محرز شد اقدام لازم را انجام دادیم. در نهایت تمام یافته‌های خود را در قالب مستنداتی جمع‌آوری و به وزیر ارتباطات گزارش دادیم.»

مدیرکل خدمات ارزش افزوده همراه اول درباره وضعیت شرکت‌های VAS خاطی طرف قرارداد این اپراتور نیز گفت: «زمانی که تخلف محرز شد فعالیت جاری خود را با شرکت‌های VAS طرف قراداد معلق و عضویت تمام کسانی که در آن سرویس‌ها عضو بودند را لغو کردیم و مبلغ کسر شده را هم ظرف دو روز به آنها بازگرداندیم.» بر اساس اظهارات او به دلیل پیچیدگی‌های فنی که در این موضوع وجود دارد هنوز میزان مقصر بودن پلتفرم و اینکه دقیقا چه اتفاقی افتاده در دست بررسی است. 

مهرمنش با اعلام اینکه تمام مبالغ کسر شده به حساب کاربران بازگشته است در مورد نحوه احصا و بازگشت این مبالغ نیز اعلام کرد:‌ «ما کل کاربرانی که از طریق این پلتفرم عضو این سرویس‌ها شده‌ بودند را شناسایی و عضویت آنها را قطع کردیم. درآمدی که از آنها در این بازه زمانی حاصل شده بود را احصا کردیم و مشخص شد از هر مشترک بابت هر سرویسی چقدر کسر شده و آن را در قالب بستانکاری قرار دادیم. در مورد کاربران سیم‌کارت اعتباری، اعتبار مشترکان به حساب‌هایشان بازگردانده شد. مشترکان دائمی نیز در اولین صورتحساب  میزان بستانکاری خود را خواهند دید.»

او با اشاره به اینکه شرکت‌های VAS یا قرارداد مستقیم با همراه اول دارند یا از طریق تجمیع‌کننده‌های این اپراتور با آنها قرارداد بسته‌اند، در مورد نحوه نظارت همراه اول بر عملکرد این شرکت‌ها توضیح داد: « برای هر دو دسته نحوه نظارت ما یکسان است. این نظارت از چند منظر انجام می‌شود. یکی اینکه به لحاظ درآمدی شرکت‌ها مدام باید گزارش بدهند. به همین منظور اداره کل نظارتی داریم که به صورت روزانه درآمد این شرکت‌ها و عضویت آنها را رصد می‌کند. هر اتفاق غیر طبیعی بیفتد سریعا مشخص می‌شود. نوع دیگر نظارت، گزارشهای مردمی از طریق کال سنتر یا ستاره ۸۰۰ است. همچنین سایر کانالهای تایید شده برای دریافت شکایات و تیکت‌ها از جمله سامانه رسیدگی به شکایات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که در صورت رویت هر اتفاق غیرمتعارف روزانه دست‌کم دو تا سه تیکت برای ما ارسال می‌کنند. بحث دیگر نظارت محتوایی است که به دلیل نقش پلتفرمی ما صرفا تایید اولیه برای محتواهای ارسالی می‌دهیم. »

مهرمنش همچنین از راه‌اندازی مکانیزم نظارتی جدیدی بر این سرویس‌ها خبر داد و گفت: «به زودی نظارت مجزایی برای میزان کاربری سرویس‌هایمان در نظر خواهیم گرفت.»

اواسط شهریور ماه بود که  وزیر ارتباطات در یک برنامه تلویزیونی خبر از کشف یک باند کلاهبرداری بزرگ در حوزه خدمات ارزش افزوده داد و تاکید کرد که به زودی و بعد از بررسی‌های لازم شرکت‌های متخلف در این زمینه معرفی خواهند شد. در نهایت جهرمی دو هفته پیش در توییتر خود خبر از به پایان رسیدن بررسی یک پرونده کلاهبرداری خدمات ارزش افزوده و ارسال پرونده آن به دادسانی داد.

همچنین محمد جواد آذری جهرمی، روز جمعه در توییتی دیگر از بازگشت مبالغ کسر شده ۲ میلیون کاربر همراه اول که بدون اطلاع‌شان در سرویس‌های VAS عضو شده بودند، خبر داده و اعلام کرد که مجموع مبالغ کلاهبرداری شده در این زمینه تا کنون حدود ۳۵ میلیارد تومان بوده است. 

http://pvst.ir/5h1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو