نمایندههای ایران در رشتههای IT مسابقات جهانی مهارت رقابتشان را شروع کردند
نمایندههای ایران در رشتههای IT مسابقات جهانی مهارت رقابتشان را شروع کردند و شب گذشته…
۲۳ شهریور ۱۴۰۳
۲۶ شهریور ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان به سوالاتی در خصوص چرایی ادامه فعالیت نسخههای فارسی تلگرام، وضعیت اجرای فیلترینگ روی پیامرسان تلگرام و احتمال فیلتر شدن اینستاگرام پاسخ داده است.
سیدابوالحسن فیروزآبادی، در این گفتوگو تاکید کرده که اگر چه اعضای شورای عالی فضای مجازی و شخص رییسجمهوری موافق با خارج کردن تلگرام از انحصار بودهاند اما این اجماع نظر در خصوص فیلترینگ تلگرام وجود نداشته است. او در پاسخ به این سوال که آیا با فیلتر تلگرام این شبکه در کشور از انحصار خارج شده یا خیر گفته است: «هدف ایدهآل ما در حقیقت خروج کامل از انحصار بود و خوشبختانه تا حدودی این هدف محقق شده است. طبق گزارشهایی که داریم نزدیک به 30 درصد از تلگرام خارج شدهاند و میزان بازدید هم چیزی حدود 25 درصد کاهش پیدا کرده است. این میزان را هم با احتساب کاربران هاتگرام و تلگرام طلایی میگویم. کاربران تلگرام بدون هاتگرام و تلگرام طلایی چیزی حدود 7 الی 8 میلیون است و اگر شما با 43 میلیون مقایسه کنید مشاهده خواهید کرد که ما در این امر بسیار موفق بودهایم.»
او در واکنش به اینکه برخی از مسوولان هاتگرام و طلاگرام را فیلتر شکن و مانع اجرای موفق فیلترینگ تلگرام دانستهاند اعلام کرد: «در حقیقت این تعبیر را درست نمیدانم و تنها یک نفر است که این موضوع را مطرح میکند که هاتگرام و تلگرام طلایی فیلترشکن است و آن شخص آقای خرمآبادی هستند. ایشان فنی نیستند؛ در اصطلاح فنی به اینگونه نرمافزارها، نرم افزار کلاینت میگویند.»
براساس گفتههای فیروزآبادی، فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی با هماهنگی مقام قضایی صورت گرفته و حتی فرصتی داده شده به این دو سرویس برای فعالیت تا 15 شهریور هم با تایید مقام قضایی صورت گرفته است. اما فیروزآبادی در پاسخ به اینکه چرا مجددا این فرصت فعالیت به نسخههای فارسی تلگرام تمدید شده گفته است: «قبل از اینکه به تاریخ 15شهریور برسیم جلسهای با حضور مقام قضایی داشتیم که کار کارشناسی صورت بگیرد. دوستان این دو نرمافزار آمدند و گزارش کار دادند و این گزارشها نشان داد که حرکت در جهت درستی انجام میشود ولی به خاطر تغییر نرخ ارز و حتی بخشی از سختافزاری که دوستان تهیه کرده بودند، به دلیل توقیف ارز آن توسط صرافان و مشکلاتی که وجود داشت قرار شد با یک کار کارشناسی مهلت دیگری داده شود که قطعا این مهلت قبل از پایان سال است.»
فیروزآبادی همچنین شیب نزولی استفاده کاربران از پیامرسانهای داخلی را تاکید کرده و آن را به اجرا نشدن دقیق فیلترینگ تلگرام ارتباط داده و افزوده است: «کسانی که متولی فیلتر در کشور هستند یعنی وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت به دلایلی که خودشان میدانند و به ما هم گفتند، فیلترینگ را ضعیف کردند. دوستان وزارت ارتباطات به خاطر خطرات امنیتی که افزایش استفاده از فیلترشکن به دنبال دارد و برای اینکه یک نوع تعادلی برقرار کنند، معتقدند که فیلترینگ تا حد فعلی شُل باشد البته ما این را قبول نداریم که تا این حد شُل باشد و در حال مذاکره با آنها در این مورد هستیم تا یک تعادلی برقرار شود و آمار استفاده مردم از فیلترشکنها کاهش پیدا کند.»
فیروزآبادی اما در مورد اما و اگرهای صاحبان نسخههای فارسی تلگرام و اینکه گفته شده این برنامهها متعلق به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است اعلام کرده است که این نهاد صرفاً از آن شرکتها حمایت کرده است، زیرا آنها شرکت دانش بنیان بودند.
فیروزآبادی در بخشهای از صحبتهایش به احتمال محدودسازی دسترسی به شبکه اجتماعی اینستاگرام اشاره و تصریح کرده است: «اینستاگرام قسمت مخفی شهروندی ندارد و همه چیز در آن دیده میشود. در حالی که در تلگرام حوزههای مخفی شهروندی وجود داشت یعنی پرایوت چت و گروههای کوچک وجود داشت که مخفی بودند اما در اینستاگرام همه چیز دیده میشود و بیشتر جنبه بولتنی دارد. اما اگر اینستاگرام هم با ما همکاری نکند به سرنوشت تلگرام دچار میشود.» او تاکید کرده که موضوع فیلترینگ اینستاگرام در جلسات شورا مطرح شده و پا به پای تلگرام، گروهی در کشور هستند که تقاضای فیلترینگ اینستاگرام را دارند.
فیروزآبادی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به اینکه توییتر قوانین کشور را رعایت نمیکند عدهای از جمله مقامات کشور درخواست به رفع فیلتر از این شبکه دارند اعلام کرده است که این یک حق شهروندی است و افراد میتوانند تقاضای رفع فیلتر آن را داشته باشند.