skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

اجرای ۱۴ برنامه برای اشتغال۴۰۰هزار نفر در دستورکار قرار گرفت

تحریریه پیوست

۲۴ شهریور ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

به منظور اجرایی شدن برنامه‌های اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی دو تفاهم‌نامه از سوی رییس سازمان برنامه با معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و سرپرست وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به امضا رسیدند. بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها مقرر شد در مجموع ۴۰۰ هزار نفر در کشور شاغل شوند.

برای تحقق این هدف‌گذاری شش برنامه و دو برنامه مکمل در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد ۳۳۸ هزار شغل و همچنین شش برنامه از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد ۶۴ هزار شغل در این حوزه در نظر گرفته شده است که تامین اعتبارات مورد نیاز آنها از محل صندوق توسعه ملی و همچنین اعتبارات تبصره ۱۸قانون بودجه سال ۹۷کشور خواهد بود.

کارورزی هفتاد هزار نیروی کار جوانان، تامین مشوق بیمه کارفرمایی برای دویست هزار نفر، برنامه مهارت آموزی در محیط واقعی کار برای دویست هزار نفر، تامین حداقل دستمزد برای شصت هزار نفر در استانهای محروم دارای نرخ بالای بیکاری ازجانب سازمان برنامه و بودجه، توسعه تامین مالی خرد برای روستاییان در سه هزار گروه خودیار، ایجاد مشاغل خانگی برای ۳۷هزار نفر ازجانب جهاد دانشگاهی و همچنین دو برنامه مکمل برای بنگاههای اقتصادی دارای مشکل مالی از جمله برنامه‌های وزارت کار در زمینه اشتغال‌زایی خواهد بود.

بودجه تعیین شده برای این طرح‌ها ۱۶۰۰میلیارد تومان است که ۷۵۰میلیارد تومان آن از محل تسهیلات بانکی و مابقی از محل اعتبارات تبصره ۱۸قانون بودجه سال ۹۷ تامین می شود.

در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز شش طرح شامل افزایش میزان تولید وارتقای بهره وری، تجاری سازی و بازار سازی تجهیزات ساخت داخل، عملیاتی کردن تولید شش محصول تحول آفرین دانش بنیان، توسعه صنایع خلاق با تاکید بر بهبود فضای کسب و کار، افزایش حضور بخش خصوصی در طرح های نوآورانه و تعادل بخشی عرضه و تقاضای نیروی انسانی برای ایجاد اشتغال ۶۴هزار و دویست نفر با دریافت اعتبار ۱۸۰۰ میلیارد تومانی از شبکه بانکی و ۲۲۰میلیارد تومان اعتبارات تبصره هجده قانون بودجه سال ۹۷اجرا خواهد شد.

پیش از امضای این تفاهم‌نامه حمید پورمحمدی معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه در مورد روند اجزای این طرح‌ها اعلام کرد: « نظارت و هماهنگی بر طرح‌های اشتغالزایی، برعهده‌ سازمان برنامه، اجرای شش برنامه اول توسط وزارت کار و اجرای شش برنامه دوم بر عهده معاونت علمی است.»

در ادامه انوشیروان محسنی بندپی سرپرست وزارت کار نیز ضمن اشاره به اینکه با این طرح‌های اشتغال سالانه ۵۰۰هزار نفر فارغ‌التحصیل وارد بازار کار خواهند شد در مورد عملکرد دولت در زمینه اشتغالزایی ابراز رضایت کرد و گفت: « از پاییز ۹۳ تا زمستان ۹۶ سه میلیون نفر به جمعیت جوان فارغ‌التحصیل اضافه شده است. دولت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر را یعنی ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان را وارد بازار کار کرده است.»

سرپرست وزارت کار تاکید کرد: «با جرای این طرح‌ها در کنار اشتغالزایی باید بتوانیم در تثبیت اشتغال هم نقش‌آفرینی کنیم تا از تعطیلی و رکود بنگاه‌های اقتصادی جلوگیری شود.»

سورنا ستاری معاون علمی و و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در این مراسم با اعلام اینکه در چهار پنج سال گذشته به طور جدی اقتصاد دانش بنیان را دنبال کردیم ادامه داد: « تنها در سال گذشته میزان فروش آنها ۶۰ هزار میلیارد بوده است. مفاهیم نوآوری و مراکز و کارخانجات نوآوری و شهرهای فناورانه زمینه ایجاد محیط اشتغال جدید در جامعه می‌شوند. »
ستاری تاکید کرد: « هنوز فاصله زیادی تا محیط کسب‌وکار ایده‌آل جوانان داریم. باید بوروکراسی‌های دست و پاگیر را رفع کنیم.»

در ادامه محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه با اشاره به برنامه پنج‌ساله دولت برای ورود ۷۰۰تا۷۵۰ هزار نفر به بازار کار در مورد روند اشتغال‌زایی در سال جاری توضیح داد: « هرچند بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار داشتیم اما ۷۱۱ هزار نفر رادر بهار امسال وارد بازار کار کردیم.»

نوبخت با تاکید بر ضرورت انجام کاری متفاوت در زمینه اشتغال زایی و برنامه ریزی برای ۱میلیون و ۳۳هزار فرصت شغلی از تعریف کردن ۱۴ برنامه برای تحقق این اهداف خبر داد و گفت: «جزییات تامین مالی این این طرح‌ها را هم به طور دقیق تعیین کرده‌ایم. ۳هزار میلیارد تومان در ردیف بودجه گذاشتیم،۱۲۳۰۰ میلیارد از اعتبارات طرح‌های عمرانی،۱۵ هزار میلیارد از صندوق توسعه ملی،۳۰هزار میلیارد از منابع بانکی تامین خواهیم کرد.»

رئیس سارمان برنامه با اشاره به آثار تحریم‌ها و وضعیت اقتصاد کشور در مورد برنامه های اقتصادی دولت برای مقابله با این تحریم‌ها نیز اعلام کرد: « باید قبول کنیم تحریم لطمه‌هایی به بخشهای مختلف اقتصاد می‌زند. علاوه بر تنظیم بازارهای لطمه دیده مثل بازار ارز، پنج بسته جبرانی را برای این موضوع تعریف کردیم. یکی از آنها بسته حمایت از تولید و اشتغال است. تفاهم‌نامه امروز برای اشتغالزایی هم در همین راستا و جلوگیری از ریزش نیروهاست.»

نوبخت همچنین از اختصاص منابع مازاد برای اشتغالزایی خبر داد و گفت: «با مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، ۱ میلیارد دلار نیز برای حفظ اشتغال موجود و ایجاد فرصت‌های شغلی تخصیص داده خواهد شد.»

http://pvst.ir/5fn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو