skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی سامانه‌های مبارزه با قاچاق

تحریریه پیوست

۶ شهریور ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

امروز (۶ شهریور) حسن روحانی رئیس جمهوری برای پاسخ به سوالات نمایندگان در صحن علنی مجلس حضور یافت و به صورت کلی به سوالات آنها در مورد بیکاری، مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وضعیت اقتصادی پاسخ داد. در دفترچه‌ای که پیش از شروع جلسه میان خبرنگاران و نمایندگان توزیع شد در مورد هریک از سوالات به صورت جزئی توضیحاتی داده شد.

براساس توضیحات دفتر رییس جمهوری در زمینه کنترل قاچاق و کالا؛ قاچاق تلفن همراه کاهش و کنترل یافت و در نتیجه آن عایدی دولت به میزان ۱۸۱ درصد از این طریق افزایش پیدا کرد.

براساس گزارش لجستیک بانک جهانی در سال ۲۰۱۸ شاخص گمرک صعود ۲۳ پله‌ای داشته است. در ادامه این گزارش رتبه کشور در شاخص تجارت فرامرزی نیز ۴ پله صعود کرده است.

در مورد اقدامات صورت گرفته در حوزه کنترل قاچاق توسط دولت براساس گزارش دفتر رییس جموری بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان توسط دولت برای راه‌اندازی سامانه‌های مواد ۵، ۶، ۷ و ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تخصیص یافت.

در همین راستا سامانه جامع تجارت طراحی و اجرایی شد. این سامانه در قانون جهت یکپارچه‌سازی کلیه فرایندهای تجارت داخلی و خارجی در نظر گرفته شد. در حال حاضر این سامانه در بخش تجارت خارجی پیشرفتی بالای ۹۰ درصد دارد. با مدیریت وزارت صمت در حال فعالیت و ۲۱ دستگاه و سازمان دولتی و غیردولتی را به یکدیگر متصل کرده است.

در ادامه اقدامات صورت گرفته توسط دولت سامانه ردیابی؛ رهگیری و کنترل اصالت سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت صمت و وزارت رفاه و کار و امور اجتماعی راه‌اندازی شد. در حال حاضر اجرای کامل این سامانه نیازمند همکاری بیشتر سازمان بیمه سلامت ایرانیان و بیمه تامین اجتماعی نیروهای مسلح است.

طراحی و اجرای سامانه جامع حمل‌ونقل نیز از دیگر اقدامات است که تمامی اسناد حمل و نقل را به صورت الکترونیکی در میان سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط تبادل کرده و نظارت هوشمند بر پلاک‌ها، بارنامه‌ها و اسناد حمل داشته. در مدت ۵ ماه از اجرای این طرح ۱۳ هزار جریمه به صورت هوشمند ثبت شده و ۱۵ میلیارد تومان درآمد سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از محل صدور بارنامه افزایش پیدا کرده است.

از دیگر اقدامات دولت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا طراحی و اجرایی شد. در حال حاضر این سامانه دارای پیشرفت حدود ۹۰ درصد است . با ایجاد قابلیت مدیریت موجودی انبارها؛ امکان رهگیری و شناسایی کالا نیز فراهم شده است.

در ادامه این گزارش آمده است طرح ثبت گوشی تلفن همراه و تجهیزات دارای سیم‌کارت از اقدامات دولت برای مبارزه با قاچاق بوده و براساس آمار گمرک در بازه زمانی اجرای این طرح یعنی از ابتدای مهرماه سال ۹۶ تا پایان بهمن همان سال، ۵۱ میلیون دلار درآمد از طریق واردات تلفن همراه محقق شده. این مقدار دربازه زمانی مشابه سال ۹۵ برابر با ۲۱ میلیون دلار بوده است. براساس آمار موجود در شبکه اپراتوری سالانه حداقل ۲۰ میلیون گوشی تلفن همراه جدید وارد شبکه می‌شود. با در نظر گرفتن این مقدار و همچنین ارزش متوسط هر گوشی به میزان ۱۵۰ دلار حجم واردات تلفن همراه ۱۲۰ میلیارد ریال خواهد بودکه عایدی دولت حداقل ۲۰ هزار میلیارد می شود.

در زمینه تحریم‌های بانکی و وضعیت شبکه‌های بانکی پس از برجام براساس گزارش دفتر رییس جمهوری اتصال سامانه شتاب ایران به سوییچ روسیه به نام MIR که درمرحله آزمون قرار دارد و انتظار می‌رود در آینده نزدیک عملیاتی شود.

در پایان نمایندگان در بررسی طرح سوال از رییس جمهوری از میان ۵ سوال در خصوص کنترل قاچاق کالا و ارز، کاهش ارزش پول ملی، افزایش رکود اقتصادی و بیکاری از ۴ سوال قانع نشدند.

http://pvst.ir/5e0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو