skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

قرار نیست جوان‌ها مثل پیرمردها رفتار کنند

آرش برهمند تحریریه
سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۳ مهر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۱۸ دقیقه

شماره ۷۱

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸

عمارت کلاه‌فرنگی با آن معماری حیرت‌انگیز دوران قجری‌اش برای لحظه‌‌ای باعث می‌شود فراموش کنید که برای یک مصاحبه مهم به این ساختمان گنبدی‌شکل و جادویی پا گذاشته‌اید. ساختمانی که در هیاهوی خیابان شلوغ شریعتی و فریاد رانندگان در ایستگاه تاکسی سیدخندان، با آن نمای آجری خوشرنگ و پنجره‌های چوبی که گچ‌بری اطرافش خاص‌ترش هم می‌کند، هنوز بعد از گذشت نزدیک به ۹۰ سال اصالت و زیبایی‌اش را حفظ کرده است. وقتی از نمای سنگی کنار در ورودی می‌گذرید و وارد ساختمان می‌شوید دستگاه‌های بزرگ رادیویی و تلگرافی که برخی از آنها در فضای شیشه‌ای محافظت‌شده‌ای قرار گرفته‌اند یادتان می‌اندازد که بخش قابل توجهی از هویت مهم تاریخ ارتباطات کشور در همین ساختمان رقم خورده است. شاید همین ویژگی‌های خاص و اتفاقاتی که این ساختمان پشت سر گذشته نیز باعث شده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این عمارت را به عنوان دفتر کار و مکانی برای پذیرایی از مهمانان داخلی و خارجی خود انتخاب کند؛ وزیر جوان کابینه دولت دوازدهم که حالا وزارتش به نیمه راه رسیده و آن‌طور که در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید، با وجود تمامی مشکلات نسبت به ادامه راهش در این وزارتخانه و رسیدن به وعده‌هایش بسیار امیدوار است. با محمدجواد آذری جهرمی، به مناسبت دو سالگی وزارت او، درباره وعده‌هایش برای بهبود سرعت‌ اینترنت، جلوگیری از فیلترینگ، رفع موانع کسب‌وکارهای نوپا و روزهای تلخ بازار تلفن ‌همراه در تاریخی‌ترین ساختمان تهران به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

در زمان گرفتن رای‌ اعتماد برنامه‌های مشخصی در زمینه افزایش کیفیت و سرعت اینترنت، نظام‌مند کردن فیلترینگ و ایجاد غول‌های استارت‌آپی اعلام کردید. بعد از گذشت دو سال از این وعده‌ها فکر می‌کنید چقدر به اهداف و برنامه‌های آن روزهایتان رسیده‌اید؟ باید مسیر را ببینیم که چگونه در آن حرکت کرده و پیش رفته‌ایم. از دید من حرکت‌مان در طول مسیر خوب بوده و خوب به سمت هدف پیش‌ می‌رویم. به برخی از اهداف رسیده‌ایم و رسیدن به اهداف دیگر هم دور از دسترس نیست. به سرعت و کیفیت اینترنت اشاره‌ کردید. تغییرات در کیفیت نه تنها از زمانی که من وزیر شدم بلکه به زمانی بازمی‌گردد که به شرکت ارتباطات زیرساخت رفتم. اولین کاری که در این شرکت انجام دادیم شفاف‌سازی موضوع پایش کیفیت شبکه بود. آمدیم ظرفیت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات را به نمایش گذاشتیم. اتفاقی که همان زمان در شرکت زیرساخت همه برای انجامش از من انتقاد می‌کردند و باور داشتند که نباید این اطلاعات در دسترس عموم قرار گیرد؛ از بهانه امنیتی گرفته تا مباحث مربوط به SLA و پرداخت جریمه دلایل این مخالفت‌ها بود. در ابتدا خیلی از شاخص‌های کیفیت شبکه در این سامانه قرمز بود، اما تمام زیرساخت بسیج شدند که این شاخص‌ها را حالا سبز نگه دارند. ۵۰ درصد شهر‌های ما امکان دسترسی به تکنولوژی ۴G را داشتند اما امروز این دسترسی به صد درصد رسیده است. در مورد تکنولوژی ۳G هم پوشش شبکه‌ای کشور تقریباً ۶۰ درصد بود که این پوشش نیز به صد درصد رسیده است. میزان سرعت پهن‌باند متوسط روی شبکه موبایل کشور به شکل قابل توجهی رشد پیدا کرده و قطعاً قابل قیاس با تجربه دو سال پیش کاربران نیست. شاخص‌های جهانی هم در مورد ایران نشان می‌دهد ما در بخش توسعه شبکه و سرعت آن رشد قابل توجهی داشته‌ایم. چقدر از این پیشرفت به خاطر زیرساخت‌هایی است که...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۷۱ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۷۱ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/39y
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات
    سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

      سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو