نایب رئیس رمزارز انجمن فینتک: چرا خبری از سازمان پدافند غیرعامل نیست
بعد از تجربه حمله بیسابقه به یکی از بزرگترین صرافیهای رمزارزی ایران، موجی از همدلی…
۲۸ تیر ۱۴۰۴
۲۸ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
شرکت مایکروسافت میگوید دیگر از مهندسان مستقر در چین برای ارائه پشتیبانی فنی به ارتش ایالات متحده استفاده نخواهد کرد. رویترز میگوید این تصمیم پس از انتشار گزارشی از سوی رسانه تحقیقی ProPublica و واکنش سناتور آمریکایی تام کاتن و همچنین دستور بررسی فوری از سوی وزیر دفاع آمریکا، پیت هگزث، اتخاذ شده است.
به گزارش پیوست، ProPublica فاش کرده بود که مهندسان چینی در پروژههای رایانش ابری ارتش آمریکا فعالیت داشتهاند، آن هم تحت نظارت پیمانکاران فرعی موسوم به «همراهان دیجیتال» (Digital Escorts) که دارای مجوزهای امنیتی بوده ولی اغلب فاقد مهارتهای فنی لازم برای ارزیابی تهدیدات سایبری احتمالی بودهاند.
مایکروسافت که یکی از پیمانکاران بزرگ دولت آمریکاست و در گذشته هدف حملات سایبری از سوی هکرهای چینی و روسی قرار گرفته، میگوید استفاده از مهندسان چینی را طی فرایند مجوزدهی به دولت اطلاع داده بود. با این حال، فرانک شاو، سخنگوی مایکروسافت، روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس تایید کرد که در پاسخ به نگرانیهای مطرحشده، این شرکت شیوه پشتیبانی خود از مشتریان دولتی آمریکا را تغییر داده تا «هیچ تیم مهندسی مستقر در چین در ارائه خدمات به پنتاگون دخیل نباشد.»
سناتور تام کاتن، رئیس کمیته اطلاعات سنا و عضو کمیته نیروهای مسلح، در نامهای به وزیر دفاع خواستار ارائه فهرستی از پیمانکارانی شد که از نیروی انسانی چینی استفاده میکنند و همچنین اطلاعاتی در خصوص نحوه آموزش «همراهان دیجیتال» برای شناسایی فعالیتهای مشکوک را خواستار شد.
کاتن در این نامه نوشت: «دولت ایالات متحده اذعان دارد که توانمندیهای سایبری چین یکی از تهدیدات تهاجمی و خطرناک علیه کشور محسوب میشود… ارتش ایالات متحده باید از تمام تهدیدات بالقوه در زنجیره تامین خود، از جمله پیمانکاران فرعی، محافظت کند.»
در واکنش به این موضوع، وزیر دفاع پیت هگزث در ویدئویی در شبکه ایکس اعلام کرد که بازبینی دو هفتهای برای بررسی عدم همکاری مهندسان چینی در دیگر قراردادهای خدمات ابری وزارت دفاع آغاز شده است. او تاکید کرد: «از این لحظه، چین هیچگونه دخالتی در خدمات ابری ما نخواهد داشت. ما همچنان به رصد و مقابله با تمام تهدیدات علیه زیرساختهای نظامی و شبکههای آنلاین خود ادامه خواهیم داد.»