درآمد شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در خرداد به مرز ۸۰۰ میلیارد تومان رسید
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در خردادماه از بخش اجاره دستگاههای کارتخوان و خالص کارمزد دريافتی…
۲۴ تیر ۱۴۰۴
۲۴ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
وزارت ارتباطات اعلام کرد که سیاست فیلرینگ شکست خورده است زیرا هیچ هدفی در این سیاست محقق نشده است. به گفته معاون سیاستگذاری وزارت ارتباطات، سیاست وزارت ارتباطات حمایت از اینترنت آزاد و بدون محدودیت برای عموم مردم است هدف از این سیاست توسعه کشور است.
به گزارش پیوست، معاون سیاستگذاری و برنامهریزی وزارت ارتباطات، احسان چیتساز در پنل «اقتصاد دیجیتال و آینده ایران» که در وزارت ارتباطات برگزار شد با اشاره به شکست سیاست فیلترینگ گفت: هیچ هدفی در این سیاست محقق نشده است و ۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده میکنند. نیازمندی از سمت مردم وجود دارد اما راه حلی ایجاد نشده است. سیاست وزارت ارتباطات حمایت از اینترنت آزاد و بدون محدودیت برای عموم مردم است.
چیتساز در خصوص نتایج فیلترینگ توضیح داد: وقتی نیازمندی عمومی برای دور زدن فیلترینگ وجود داشته باشد حضور این ابزارها تلفن همراه کاربران را به یک زامبی تبدیل میکند که کنترل آن از دسترس کاربر خارج است همچنین حملات DDoS از سمت همین زامبیها به زیرساختهای حیاتی کشور داشتهایم.
در ادامه نشست حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار در خصوص قطعی اینترنت در کشور گفت: باید بپذیریم که فیلترینگ خیانت است؛ مسئول این خیانت ملی کیست؟ اگر نمیپذیریم همین اینترنت را قطع کنید که حداقل تکلیف جامعه با حاکمیت دو رو مشخص شود.
طبق گفته او، به نظر میرسد همه چیز خوب است و همگرایی وجود دارد. یک خیانت ملی در سالهای گذشته در حوزه اینترنت اتفاق افتاده است که همه آسیبها و شکست آن را دیدهایم اما هیچکس گردن نمیگیرد. وزارت ارتباطات میگوید ما مخالف فیلترینگ هستیم و برای رفع آن تلاش میکنیم. از مرکز ملی فضای مجازی تقریبا هیچ حرفی نمیشنویم؛ مصوبات را در سایت شورا نمیگذارند یا برخی از بندهای آن حذف شده است.
بیدی اشاره کرد: ما در دولت قبل هم افرادی داشتیم که پشت میکروفون میگفتند مخالف فیلترینگ هستیم اما پشت صحنه کارهای دیگر میکردند. باید کسی مسئولیت این خیانت را بپذیرد.
مدیرعامل کارزار با مقایسه ایران و سایر کشورها در حوزه جذب سرمایه خطرپذیر توضیح داد: آمریکا ۲۵۰ میلیارد دلار جذب سرمایه خطرپذیر داشته که ۲۰ درصد خارجی بوده است. چین ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خطرپذیر داشته که ۱۰ درصد از آن خارجی بود. این عدد برای اسرائیل متجاوز ۷ میلیارد دلار بود که ۷ درصد آن خارجی است. در عربستان ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری شد که ۵۰ درصد از آن خارجی بود. این عدد در ترکیه یک و نیم میلیارد دلار و در ایران نهایتا ۱۰۰ میلیون دلار است.
بیدی تاکید کرد که اقتصاد دیجیتال ما شوخی است چون چیزی از این مفهوم باقی نمانده است. او گفت: ما در گذشته پلتفرمهای کاربرمحور در منطقه و حتی دنیا داشتیم اما امروز به این نقطه رسیدیم که نه تنها جهان بلکه تقریبا هیچ جای خاورمیانه نیستیم. چرا با وجود این که اشتباه بودن فیلترینگ برای همه محرز شده هنوز ادامه دارد؟ اگر فکر میکنید سیاست فیلترینگ درست است دفاع کنید؛ اگر فکر میکنید اشتباه است آن را بردارید. این سیاست یک بام و دو هوا و تناقاضاتی که در اظهارات برخی افراد دیده میشود صحیح نیست.
در ادامه مطرح شدن این موارد امیر سیاح، سرپرست معاون اقتصادی و مرکز ملی فضای مجازی گفت: اقتصاد دیجیتال در یک ماه گذشته خیلی خوش درخشید و وظیفه حاکمیت این است که نگاهش را به این حوزه تغییر دهد. دولت نباید به شکل رقیب و دردسر به اقتصاد دیجیتال نگاه کند. فیلترینگ بد است اما دو جنبه وجود دارد، تقابل و جنگیدن یا گفتگو و تلاش برای مفاهمه. راه دوم بهتر جواب میدهد؛ زیرا زور حاکمیت برای مقابله بیشتر است.
سیاح با اشاره به مواردی که توسط بیدی ذکر شد توضیح داد: بچههای اقتصاد دیجیتال حق دارند عصبانی شوند. نکات خوبی بود اگر میخواست خودش را خالی کند. روشن کنیم میخواهیم خودمان را خالی کنیم یا به جایی برسیم؟ اگر میخواهیم حرصمان را خالی کنیم و یک چیزی بگوییم که حکومت دردش بیاید برویم ولی این مسیر به حل مسئله منجر نمیشود. خواهش من این است که مطالبه دقیق و روشن صورت گیرد.
سرپرست معاون اقتصادی و مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: حکومت با بخش خصوصی ارتباط کمی برقرار میکند. شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در سالهای گذشته ایجاد شده اما این اختیار به این سمت نرفته که دولت و بخش خصوصی کنار هم قرار بگیرند و چالش را مطرح کنند. سال ۱۳۸۶ که قانون اصل ۴۴ نوشته میشد، در تدوین آن کمک میکردم تصورمان این بود که ارتباط حکومت با فعالان اقتصادی به این صورت است که میزی میگذاریم که دولت یک سمت آن است و فعال اقتصادی سمت دیگر آن قرار دارد. اتاق و نهادهای مردمی هم سعی میکنند اینها را به هم برسانند و دولت هم دغدغه خود را میگوید. حالا باید این خلاها پر شود.
سیاح با تاکید بر چالشهای مطرح شده در نشست گفت: بچههای اقتصاد دیجیتال مطالبی میگویند که از روی خشم و عصبانیت است. اتحادیه زحمت بکشد و حرفها را ترجمه کند که کدام بخش از روی عصبانیت و کدام بخش قانون است در شورای عالی فضای مجازی چند بار مسئله اقتصاد دیجیتال با بانک، غذا و دارو و راهداری را مطرح کردیم. اخیرا به اینترنت طبقاتی اعتراض کردند. مشکل دارید بیاید بگویید که دست به دست هم بدهیم حل شود. اگر میخواهید براندازی کنید مسئله دیگر است اما اگر میخواهید مشکل حل شود و حال اقتصاد دیجیتال بهتر شود بیاید دست به دست هم بدهیم.
طبق گفته او، ستاد تسهیل اقتصاد دیجیتال امروز در شورای عالی فضای مجازی نهایی میشود. در سه ماه اول سال ۱۹۰ مورد مشکل اینترنت و جیپیاس را حل کرد. چالشهای قطعی اینترنت و فیلترنیگ درست است اما مشکلات آزمایشهای آنلاین، کارت سوخت، دارو رسانی، پیامک، پلتفرمهای حمل بار و سوخترسان سیار نیز باید اصلاح شود. در حال تلاش هستیم که ادبیات اقتصاد دیجیتال را با ادبیات یکی کنیم تا مشکل حل شود.
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی، رضا الفتنسب گفت: در طرح صیانت من تا دفتر رهبری هم رفتم. واکنشها جالب بود. میگفتند ما هم موافق نیستیم اما در عمل میبینیم که اتفاقات دیگری میافتد. برخی از نهادهای امنیتی هم در خیلی از موراد گفتند حرف شما درست است اما اتفاق دیگری افتاد. بستر اقتصاد دیجیتال مشخص است. اینترنت نیاز اساسی ماست. مثل یک مسیری است که هر چقدر این جاده اسفالت بهتری داشته باشد رانندگی در آن آسانتر است.
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی اشاره کرد: حوزه اقتصاد دیجیتال همیشه در بحرانها نفر اول و دیوار کوتاهی است که تاثیر مستقیم میپذیرد، این در حالی است که همیشه برادریمان را به حاکمیت ثابت کردهایم. در جنگ اصناف تعطیل شدند اما همکاران ما بودند که فعالیت میکردند.
طبق گفته الفتنسب، بسیاری از کسبوکارها به فروش ۵۰ درصد قبل از جنگ هم نرسیدهاند. او گفت: ما حمایت نمیخواهیم، انتظار داریم حاکمیت در کنار ما باشد و سنگاندازی نکند. او گفت: بسیاری همکاران ما نمیتوانند باگهای سایتشان را درست کنند. ما تا الان برای اینترنت آزاد هم تلاش نکردیم اما وقتی نتیجه نداده است مجبوریم اینترنت برای کسبوکاری که درحال از بین رفتن هستند بگیریم. کسی که در کشور مردم را اذیت میکند پیاده نظام اسرائیل است.
در ادامه کتایون سپهری، موسس شتابدهنده منش گفت: تیمها در کشور به دلیل چالشها مهاجرت میکنند باید توجه کرد که مفاهمه دیر نشود. این مشکلات سالهاست که تکرار میشود. بین ۹ تا ۱۱ میلیون کسبوکار در سال ۱۴۰۱ در اینستاگرام فعالیت میکردند اما به دلیل قطعی و فیلترینگ اینترنت، برخی حذف شدند. به زنان مناطق محروم کمتر توجه میشود باید از اقتصاد دیجیتال برای کمتر کردن شکاف دیجیتال استفاده کنیم.
طبق گفته او، انقلاب صنعتی چهارم میگوید همه کارها باید انسانمحور و تابآور باشد اما ابزارهای تابآوری از انسان گرفته شده است.