skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پرداخت‌یارها: فیلترینگ و اینترنت طبقاتی کار دشمن را برای حمله سایبری آسان‌تر می‌کند

بهناز ملکی تحریریه

۲۱ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تراکنش‌های اینترنتی در جنگ ۱۲ روزه به گفته فعالان شبکه پرداخت به دلیل قطع و اختلال اینترنت با کاهش ۸۰ درصدی روبه‌رو شد. مدیرعامل زیبال معتقد است کاهش ۸۰ درصدی تراکنش‌های اینترنتی شامل ۴۰ هزار کسب‌وکار آنلاین می‌شود. با این حال مدیرعامل زرین پال و زیبال تاکید دارند بعد از جنگ تراکنش‌های اینترنتی به تدریج در حال برگشت است. آنها ضمن مخالفت با مساله فیلترینگ و ارائه اینترنتی طبقاتی، این راهکارها را موجب کاهش امنیت شبکه پرداخت دانستند.

به گزارش پیوست، در پی جنگ ۱۲روزه و اختلال گسترده در دسترسی به اینترنت بین‌الملل، تراکنش‌های اینترنتی کسب‌وکارهای پرداخت‌یاری تا ۸۰ درصد کاهش یافت. مدیران دو پرداخت‌یاری زرین‌پال و زیبال با اعلام این آمار، تأکید کردند فیلترینگ، اختلال اینترنت و فشارهای نهادهای رگولاتوری، ادامه فعالیت کسب‌وکارهای دیجیتال را با تهدید جدی مواجه کرده است.

بر اساس آنچه مدیران عامل زرین‌پال و زیبال اعلام کردند دو عامل قطع اینترنت و تغییر رویکرد کاربران به نوع خرید آنلاین از اصلی‌ترین دلایل افت چشمگیر تراکنش‌های آنلاین بوده‌اند. مهدی فاطمیان مدیرعامل زیبال در این باره گفت: پرداخت‌یارها می‌توانند اطلاعات دقیقی از حدود ۴۰ هزار کسب‌وکار که در حدود ۲۷۲ کسب‌وکار مختلف فعالیت می‌کنند؛ به صورت میانگین تراکنش کسب‌وکارها در بازه جنگ دوازده روزه حدود ۸۰درصد ریزش تراکنش داشتند. ما در زیبال از روز دوم جنگ شاهد اوج ریزش تراکنش‌ها بودیم در این میان تراکنش برخی از کسب‌وکارها به صفر رسید. برخی هم ریزش ۵۰ درصدی داشتند که روی هم رفته ریزش حدود ۸۰ درصدی تراکنش‌ها را رقم زدند.

مهدی فاطمیان

او در ادامه با اشاره به عوامل کاهش تراکنش‌های اینترنتی گفت: چند اتفاق عامل ریزش تراکنش‌ها بود. یکی از این عوامل قطعی و اختلال در اینترنت بود. عامل دیگری که باعث ریزش تراکنش‌ها شد، تغییر رفتار مردم در خرید بود؛ زیرا در اوضاع جنگی خرید آنلاین برای مردم اولویت ندارد.

مصطفی امیری مدیرعامل زرین پال نیز کاهش ۸۰درصدی تراکنش‌ها را تایید کرد و گفت: اگر جنگ هم نمی‌شد پنج روز تعطیلی را در روزهای گذشته داشتیم و در هر صورت افت تراکنش اتفاق می‌افتاد. اما به نظر می‌رسد بازار در حالت فعلی در حال بازسازی خود است و حدود ۸۳ درصد از تراکنش‌های زرین‌پال برگشته است. فکر می‌کنم در زمان کوتاهی به شرایط عادی برگردیم.

فیلترینگ رفتار کاربران را کانالیزه کرده است

مصطفی امیری، مدیرعامل زرین‌پال، در این گفت‌وگو اعمال فیلترینگ و مسدودسازی برخی از شبکه‌های اجتماعی و در نتیجه استفاده از VPN را به کانالیزه کردن رفتار کاربران در فضای اینترنت تشبیه کرد؛ موضوعی که به اعتقاد امیری ایجاد مسیر مشخص برای حمله دشمنان به داده کاربران خواهد بود. او در این باره گفت: نکته دیگر VPNها ‌‌هستند که علاوه بر مخاطراتی که ایجاد می‌کنند این است که رفتار مردم کانالیزه می‌شود؛ در این شرایط کافی است که دشمن تنها این کانال را مسدود کند. به عبارتی با کانالیزه کردن رفتار مردم همه افراد به واتساپ کوچ کردند. در نتیجه کسی که بخواهد شنود کند همه تمرکز خود را روی واتساپ می‌گذارد.

مصطفی امیری

امیری درباره در مخالفت با اینترنت طبقاتی گفت: اکنون برخی فعالان اقتصاد دیجیتال طوری برای اینترنت طبقاتی رقابت می‌کنند که گویی اگر هرچه زودتر به آن برسند به طبقات مرغوب‌تری دسترسی خواهند داشت. اما آسیب‌پذیری چنین تصمیمی را قبلا مشاهده کردیم. وقتی آمار نشان می‌دهد تنها سه تا شش درصد به اینترنت دسترسی دارند، این شش درصد چه کسانی هستند؟ مسلما آدم‌هایی هستند که احتمالا کار مهمی‌ دارند و به واسطه محدودیت پیش آمده اتفاقا دیده شدنشان هم برای ایجاد مخاطره امنیتی آسان‌تر می‌شود.

مهدی فاطمیان نیز با تایید موضع مدیرعامل زرین پال استفاده از اینترنت بین‌الملل را در نتیجه قرارگیری در لیست سفید اینترنت که با نام اینترنت طبقاتی شناخته می‌شود نفی کرد؛ زیرا به اعتقاد او استفاده از چنین شرایطی در واقع نشان‌دادن نقاط حساس اقتصادی به دشمن برای هدف‌گیری دقیق‌تر است. فاطمیان در این باره عنوان کرد: این کار مشکل امنیتی دارد. تصور کنید تعدادی کسب‌وکار به اینترنت دسترسی دارند. این به معنای نشان دادن برای مثال ۲۰۰ نقطه اقتصادی مهم به دشمن است. اصلا چرا باید این دسته‌بندی وجود داشته باشد؟ اینترنت آزاد به دلیل نامنظمی که ایجاد می‌کند، امنیت‌آفرین است زیرا قدرت شناسایی را مختل می‌کند و باعث گم‌شدن می‌شود.

تدوام بحران تاب‌آوری را سخت می‌کند

تاب‌آوری در شرایط جنگی و روزهای بعد از جنگ از مهم‌ترین مسائل کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال شمرده می‌شود. موضوعی که مدیرعامل زیبال را مجبور به توقف پروژه‌های توسعه‌ای این کسب‌وکار کرده و مدیرعامل زرین‌پال را نیز در مسیر مشابهی قرار داده است. به گفته مدیران عامل دو پرداخت‌یار اگر شبکه پرداخت‌یاری مانند روزهای جنگ با تراکنش صفر آنلاین مواجه باشند، این کسب‌وکارها تنها دو ماه زنده خواهند ماند. فاطمیان درباره تاب‌آوری زیبال گفت: در زیبال برنامه‌ای طراحی کردیم که در صورت تداوم جنگ در هر مدت زمانی، باید چه تدابیری پیاده کنیم و به تمام احتمالات فکرکرده‌ایم. اما با پیش فرض این که ورودی شرکت ما صفر شود و این شرایط تداوم داشته باشد مدت زیادی دوام نخواهیم داشت. البته برنامه بقا هم وجود دارد اما در مرحله تراکنش صفر نهایتا تا دو ماه زنده می‌مانیم.

امیری درباره تاب‌آوری زرین‌ پال در صورت تدوام بحران گفت: قسمتی از ماجرا این است که شرکت‌ها با تعهدات آتی خود چه می‌کنند؛ قسمتی دیگر هم تکالیف قانونی است. با نگاهی ساده می‌‌توان گفت شرکت‌ها ده درصد ارزش افزوده پرداخت می‌کنند و خدود سی درصد هم هزینه بیمه و مالیات است. اگر کسی بخواهد به بقای کسب‌‌وکارها کمک کند تنها با دو مورد بیمه و مالیات می‌تواند این کار را انجام دهد. در حالی که در بدترین روزهای کسب‌وکارها اداره تامین اجتماعی تنها شرایط را سخت‌تر می‌کرد.

فاطمیان با اشاره به فشار سازمان‌ تامین اجتماعی گفت: در این روزها با تماس تامین اجتماعی مواجه شدیم که طلب پولی را می‌کرد که زیبال پیش از آن پرداخت کرده بود. این اولین باری بود که زودتر از موقع مقرر از سمت تامین اجتماعی تماس دریافت می‌کردیم.

https://pvst.ir/lob

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو