دیجیپی از «بیمه خانه» رونمایی کرد؛ بیمهای برای پوشش جنگ و بلایای طبیعی
دیجیپی با همکاری شرکتهای بیمهگر معتبر، از «بیمه خانه» سرویس جدید لاین بیمه دیجیپی رونمایی…
۱۷ تیر ۱۴۰۴
۱۷ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا از شروع جنگ ۱۲ روزه تاکنون بسته شده است. به گفته مدیرعامل طلاسی، بانک مرکزی به کاربران گفته پلتفرمها خودشان درگاه پرداختشان را مسدود کردهاند، این در حالی است که پلتفرمهای طلا نسبت به این موضوع انتقادات جدی دارند. بسته شدن درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا در بلندمدت باعث حذف ۲ هزار موقعیت شغلی میشود و این کسبوکارها را به تعطیلی میکشاند.
به گزارش پیوست، مدیرعامل پلتفرم طلاسی، مهدی فدایی، با اشاره به بیاعتمادی برخی از افراد به پلتفرمهای طلا گفت: بیاعتمادی کاربران به دلیل شرایطی که قبلتر بود نیز هست؛ این موضوع به نگرانی مردم در کل بازار سرمایه مربوط است. در بورس حدود ۵۰ همت در یک هفته اخیر، خروجی نقدینگی بود که فقط ۷ همت آن به سمت صندوقهای طلا رفت. پلتفرمهای طلا تقریباً سه سال است که شروع به فعالیت کردهاند و با گذشت زمان با توجه نوع فعالیت و شفافیتشان توانستند اعتماد قشر خرد جامعه را جلب کنند.
به گفته فدایی، در جامعه کاربرانی هستند که برای سرمایهگذاری به صورت عمده عمل میکنند، آنها بازارشان سنتی و مسیرشان بورس است. برخی سرمایهشان متوسط است و باز هم بازار سنتی پاسخگوست اما مخاطبان، کاربرانی هستند که میانگین خریدشان زیر یک گرم است. مثلاً میانگین واریزی طلاسی بین یک تا پنج میلیون است. کاربران با توجه به داشتن مجوزهای متعدد و ارائه خدمات ۲۴ساعته به این پلتفرم اعتماد کردند.
او تاکید کرد ۲ میلیون کاربر در پلتفرم طلا ثبتنام کردهاند و ۲ هزار کارمند به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول فعالیت در پلتفرمهای طلا هستند.
مدیرعامل طلاسی با اشاره به اینکه در دوران جنگ هم کاربران از این پلتفرمها استفاده میکردند اما بانک مرکزی جلوی فعالیتها را گرفت ادامه داد: در شرایط جنگی هم کاربران از ما خرید میکردند اما تنها دغدغه اصلی ما این بود که بانک مرکزی درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا را بسته و خرید و واریز ممنوع است. واریز را بانک مرکزی بست و خرید را ما به دستور بانک مرکزی بستیم، این در شرایطی است که ما میتوانستیم ارائه این سرویسها را فعالانه ادامه بدهیم.
فدایی با تاکید بر فعال بودن طلاسی در جنگ ۱۲ روزه ادامه داد: یکی از امتیازات پلتفرمهای طلا در ۱۲ روز جنگ تحمیلی این بود که نقدینگی کاربران را در اختیارشان گذاشتیم؛ در آن زمان بانکها شیفتی کار میکردند و سرویسهای ساتنا روزی یک بار ارائه میشد اما ما باید نقدینگی تامین میکردیم. ما با همکاری پلیس فتا، اتحادیه، مرکز توسعه تجارت و بانک کارگشایی، طلا را از بانک میگرفتیم و با تبدیل به نقدینگی پول مردم را میدادیم. کسبوکار ما به درگاه واریز وابسته است؛ در آن زمان کاربران تصور میکردند دلیل بسته شدن درگاه پرداخت پلتفرمها هستند در حالی که ما هیچ مسالهای نداشتیم.
او معتقد است در دوران جنگ مردم طلا میفروختند، اما با رقم کمتر فعالیت میکردند. بعد از آتشبس که بورس باز شد و درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا باز نشد، مردم نگران شدند. بانک مرکزی و نهادهای حاکمیتی باید شرایط را به شکلی پیش ببرند که مردم نگران نباشند.
فدایی گفت این موضوع ضربه سختی به آنها وارد کرده است؛ زیرا بانک مرکزی به کاربران گفته است پلتفرمها خودشان درگاهشان را بستهاند این در حالی است که بانک مرکزی درگاه پرداخت این پلتفرمها را مسدود کرده است. همین موضوع باعث بیاعتمادی مردم میشود.
مدیرعامل طلاسی با تاکید بر این موضوع که پلتفرمهای طلا مجوز قانونی و رسمی دارند توضیح داد: در حال حاضر کسبوکارها در اینستاگرام و تلگرام با دریافت درگاه پرداخت فعالیت میکنند اما ما که مجوز داریم، عضو سندباکس وزارت صمت هستیم و همه نهادهای نظارتی به ما اشراف دارند و نباید درگاه پرداختمان بسته شود. ما در آینده میکوشیم به تولیدکنندهها وصل شویم و طلایی که کاربر میخرد به سمت تولید هدایت شود. اما در شرایط فعلی که یک بازیگردان جدا از نهادهای نظارتی چنین تصمیمی را گرفته، همهچیز پیچیده شده است.
فدایی با اشاره به اشتباه بودن تصمیم ورود پلتفرمهای طلا به بورس گفت: اگر کاربری ۵۰۰ سوت طلا بخواهد بورس نمیتواند به او بدهد. ۹۰درصد بازار سنتی نیز غیررسمی است زیرا پول در بیشتر مواقع به کارت فرد دیگری واریز میشود. در چنین شرایطی ما در کنار بازار سنتی و بورس، بازاری برای کاربران خرد ایجاد کردیم. کسبوکار ما تلفیق بورس و سنتی است. بالاترین پلاک تحمیلی طلای ما ۳۰۰ سوت است، این موضوع نشان میدهد کاربران ما مدلی ندارند که بخواهند بورس یا بازار سنتی را انتخاب کنند.
او از بانک مرکزی درخواست کرد در مورد مدل فعالیتشان توضیح دهند: فکر میکنم بانک مرکزی در جریان مدل فعالیت ما نیست. پلیس و نهادهای نظارتی و امنیتی فعالیت ما را تایید کردهاند اما بانک مرکزی اجازه فعالیت نمیدهد. درگاه پرداخت، حلقه قدرت بانک مرکزی است. بعد از انسداد درگاه، کاربران از طریق واریز شانهدار پول واریز میکردند، اما بانک مرکزی آن را هم بست.
فدایی هشدار داد: با این مدل بانک مرکزی که درگاهها را بسته و دنبال این است که از طریق نهادهایی مثل شعام ما را تعطیل کنند، شرایط آسیبزننده است. توقع ما از بانک مرکزی حمایتی است. معاون ارزی بانک مرکزی درگیر این موضوع است. ما میخواهیم حداقل توضیحاتمان را بشنوند. در دوره جنگ، پلیس فتا، وزارت صمت و بانک کارگشایی همراه بود اما بانک مرکزی نه.
او در نهایت گفت: این برخورد بانک مرکزی به معنی بیکار کردن هزاران نیروی انسانی است زیرا تا الان مقاوت کردهایم اما در نهایت ما را مجبور به تعدیل و تعطیلی میکنند. ما مجوز درگاه ملی مجوزها را داریم و پیشنویس ضوابطمان نیز آماده شده است. ما انتظار داریم همانطور که وزارت صمت از اسنپ، دیجیکالا و کسبوکارهای آنلاین حمایت کرد، از ما هم حمایت کند و ما را به چشم بچه سررراهی نگاه نکند. هیچکس نمیداند طلایی که در بورس است کجاست و بازار سنتی هم شفافیتی را که قانون به آنها حکم کرده نمیپذیرد اما ما شفافیت ۱۰۰ درصدی داریم.