رسول لطفی به معاونت توسعه شبکه ملی اطلاعات منصوب شد
رسول لطفی با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به سمت معاون توسعه شبکه ملی…
۱۶ تیر ۱۴۰۴
۱۶ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
معاونت علمی ریاستجمهوری با تخصیص ۱.۲ همت تسهیلات ریالی و پیشبینی منابع دلاری تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار، بستهای از حمایتهای مالی را برای عبور شرکتهای دانشبنیان از بحرانهای اخیر اقتصادی ارائه کرده است.
در پی تشدید فشارهای اقتصادی بر زیستبوم نوآوری، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری از مجموعهای از حمایتهای مالی و تسهیلاتی جدید برای عبور شرکتهای دانشبنیان از بحران خبر داد.
حامد رفیعی، رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری معاونت علمی، در نشستی با فعالان زیستبوم فناوری در کارخانه نوآوری آزادی، گفت: طرحهای حمایتی جدید و تخصیص ۱.۲ همت تسهیلات ریالی از محل صندوق توسعه ملی با نرخ اسمی ۲۳ درصد برای شرکتهای دانشبنیان درحال تصویب است. همچنین منابع دلاری تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار نیز در تفاهم با صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.
او همچنین از نهاییشدن انتشار اوراق توسعه فناوری در قالب گواهی سپرده با ضمانتنامه مشخص خبر داد؛ امکانی که میتواند دسترسی شرکتها به منابع مالی غیربانکی را تسهیل کند.
از دیگر محورهای حمایتی مطرحشده در این نشست میتوان به استمهال اقساط تسهیلات شرکتهای آسیبدیده از بحران اخیر و آغاز به کار چهار کارگروه روزانه برای پایش و تصمیمگیری در خصوص کسبوکارهای دانشبنیان اشاره کرد.
رفیعی با انتقاد از ضعف برخی شرکتها در ارائه مدلهای کسبوکار و مطالعات امکانسنجی، توضیح داد: وقتی منابع مهیاست، کمکاری در تدوین طرح تجاری قابل توجیه نیست. حتی بدون نیاز به تسهیلات، وجود طرح کسب کار (BP) برای مسیر رشد حیاتی است.
همچنین پیشنهاد تأسیس صندوق سرمایهگذاری با رویکرد اثرات اجتماعی و راهاندازی بستر توسعه فاکتورینگ نیز مطرح شده است. این ابزارها با هدف جذب سرمایههای مردمی و تأمین مالی سریع از طریق قراردادهای قابل معامله طراحی شدهاند.
از طرفی دیگر، مرکز تأمین مالی اعلام کرد: آمادگی برگزاری جلسات مستمر با شرکتهای دانشبنیان برای تسهیل مسیر توسعه را دارد. شرکتها میتوانند برای دریافت تسهیلات یا ارائه پیشنهاد، از طریق آدرس @financialcenter در شبکه بله اقدام کنند.