شرایط بحرانی درآمد یکتانت را ۴۴ درصد کاهش داد
درآمد یکتانت از محل نشر هوشمند محتوا در خردادماه با افت ۴۴ درصدی به حدود…
۱۱ تیر ۱۴۰۴
۱۲ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
شرکت مخابرات ایران با تقسیم ۸۰ درصد سود خالص خود، به هر سهم ۴۰ ریال سود اختصاص داد.
به گزارش پیوست، مجمع عمومی سالانه شرکت مخابرات ایران که به دلیل شرایط کشور به صورت آنلاین برگزار شد، با تقسیم سود به پایان رسید. تقسیم سود در شرایطی انجام شد که در فاصله تنظیم ترازنامه و برگزاری مجمع، افزایش سرمایه مخابرات به تصویب رسید و به همین دلیل سود تعلق گرفته به هر سهم با کاهش قابل توجه روبرو شد.
در مجمع عمومی، محمد جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اعلام کرد افزایش آبونمان تلفن ثابت که در قانون برنامه هفتم برای اولین بار به آن اشاره شده، در ماههای پایانی سال گذشته به تایید شورای رقابت رسید و پس از آن کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نیز آن را تصویب کرد و در نهایت ستاد تنظیم بازار در ۳۱ اردیبهشت ماه به صورت مکتوب این موضوع را به شرکت مخابرات ایران اعلام کرد که از ابتدای خرداد ماه اجرایی شده و در قبوض تلفن ثابت که در پایان خرداد صادر شد، دیده میشود.
مدیرعامل مخابرات همچنین گفت که قرار بود افزایش تعرفه اینترنت نیز همزمان با تغییر آبونمان اجرایی شود؛ اما به دلیل شرایط جنگی این اتفاق رخ نداد و مشخص نیست چه زمانی اجرایی شود.
جعفرپور با ارائه آماری از وضعیت شرکت مخابرات و دستاوردهای این شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ اعلام کرد بودجه این شرکت در سال جاری با ۶۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، «بسیار تهاجمی» بسته شده و مدیران این شرکت خود را در «معرض امتحان» قرار دادهاند که «گام بلندی در ارتقا» این شرکت بردارند.
مدیرعامل مخابرات همچنین با اشاره به برنامه این شرکت برای توسعه فیبرنوری و ایجاد اتصال به این فناوری گفت: در هفته پایانی سال گذشته به بیش از ۱۰ هزار اتصال در هفته رسیدیم؛ اما با هماهنگی وزارت ارتباطات از ابتدای امسال به سمت تغییر تکنولوژی رفتیم زیرا امکان نگهداری دو شبکه موازی وجود ندارد. به همین دلیل طرح SWAP به استانها ابلاع شده و در جاهایی که فیبر نوری اجرا میشود، شبکه کابل مسی جمع میشود.
به گفته او یکی از منابع مالی مخابرات برای توسعه و بهروزرسانی شبکه، فروش کابلهای مسی جمعآوری شده است.
جعفرپور همچنین اعلام کرد شرکت مخابرات بیش از ۸۶ درصد بازار FTTH و بیش از ۶۴ درصد بازار xDSL کشور را در اختیار دارد و با سهم در سال گذشته رکورد مصرف ۱۶ هزار و ۷۸۸ ترابایت دیتا را به ثبت رسانده است.
در ارائه مدیرعامل مخابرات دیده شد که بیشترین سهم از درآمد عملیاتی این شرکت را «ارائه امکانات به بخش سیار» در اختیار دارد و پس از آن درآمدهای مربوط به باند پهن قرار دارد. در همین حال درآمدهای تلفن ثابت نسبت به سال گذشته کاهش یافته است که این موضوع در تعداد اشتراک تلفن ثابت و سرویس ADSL نیز دیده میشود که جعفرپور این کاهش را به دلیل تغییر رویکرد مشترکان در مهاجرت به فناوریهای جدیدتر دانست.
در نهایت درآمد عملیاتی شرکت مخابرات ایران به بیش از ۳۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان رسیده است که ۲۱ درصد بیش از سال مالی ۱۴۰۲ است.
در همین حال هزینههای عملیاتی این شرکت با رشد ۲۲ درصدی نسبت به سال مالی قبل به ۲۸ هزار و ۷۳۹ میلیارد تومان رسیده است.