ارسال نقشه آفلاین مسیر به سفیران، نمایش مسیر سفر در اپلیکیشن مسافر، امکان تغییر دستی…
۱۱ تیر ۱۴۰۴
انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی
۱۱ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی خطاب به وزیر ارتباطات و مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کردند که بیش از ۴۰۰ هزار کسبوکار کوچک و متوسط که معیشت میلیونها ایرانی به آنها وابسته است، در معرض نابودی کامل قرار گرفتهاند. آنها از دولت خواستند به تمامی انواع کاهش کیفیت خدمات مانند دستکاری DNS و کاهش عمدی سرعت که ثبات شبکه را هدف قرار میدهد، پایان دهند.
به گزارش پیوست، انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی طی نامهای سرگشاده از وزیر ارتباطات و مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت خواستند بیدرنگ به تمامی انواع کاهش کیفیت خدمات مانند دستکاری DNS، فیلترینگ پروتکلها (نظیر QUIC) و کاهش عمدی سرعت که ثبات شبکه را هدف قرار میدهد، پایان دهند.
همچنین درخواست دیگر این انجمن، راهاندازی یک داشبورد وضعیت عمومی و آنی (Public Status Dashboard) برای اطلاعرسانی در مورد تمام حوادث شبکه بود. آنها خواستند که در این داشبورد، جزئیات علت فنی، مدت زمان مورد انتظار و اقدامات اصلاحی را به طور دقیق و شفاف (به دور از آمارهای غیرواقعی و فریبنده) بیان شود.
در این نامه نوشته شده است: «لازم است بحران فزاینده و خسارتبار ناشی از اختلالات مستمر و سیستماتیک در شبکه اینترنت کشور هر چه سریعتر پایان پذیرد. اختلالهای اخیر، که شامل دستکاری هدفمند DNSها، مسدودسازی IPها، کاهش عمدی کیفیت خدمات و محدودسازی ارتباط با اینترنت جهانی به روشهای متعدد میشود، ضربات جبرانناپذیری بر پیکره اقتصاد دیجیتال وارد کرده است.»
در بخش دیگر نامه آمده است که برآوردهای خوشبینانه، از زیان بیش از ۱.۵ میلیون دلاری به ازای هر یک ساعت قطعی اینترنت حکایت دارد و بیش از ۴۰۰ هزار کسبوکار کوچک و متوسط که معیشت میلیونها ایرانی به آنها وابسته است، در معرض نابودی کامل قرار گرفتهاند و همین حالا هم شاهد موج گستردهای از تعدیل نیروها، توقف سرمایه گذاری در اکوسیستم استارتآپی و همینطور اعلام توقف فعالیت شرکتها یا ورشکستگی آنها هستیم.
در ادامه نوشته شده است: «فراتر از زیانهای مالی، «فروپاشی اعتماد» در میان مصرفکنندگان و سرویسدهندگان و آسیب جدی به سرمایه انسانی از طریق مهاجرت گسترده نخبگان فناوری، خساراتی عمیقا نگرانکننده است که آینده این زیستبوم را تهدید میکند. ادامه این روند، مرگ اکوسیستم استارتآپی را که پیشتر نسبت به آن هشدار داده شده بود، به یک واقعیت قریبالوقوع تبدیل خواهد کرد.»
این انجمن ضمن هشدار نسبت به عواقب تداوم وضعیت فعلی، بار دیگر آمادگی کامل بخش خصوصی برای همکاری سازنده با دولت به منظور ساختن آینده دیجیتال پایدار برای ایران را اعلام کرد.