سازمان غذا و دارو: هرگونه همکاری با پلتفرمهای توزیع آنلاین دارو ممنوع است
رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای خطاب به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر…
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
علت خروج فبفکتوری از ناحیه نوآوری شریف، مسائل حقوقی ملک وقفی و مدیریت آن عنوان شده است. گروه فبلب پس از به نتیجه نرسیدن برسر تداوم فعالیت در این ناحیه، در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ ملک را به مجموعه عطار و گروه باکس تحویل دادند.
بهگزارش پیوست، تنها علت خروج گروه فبلب یا همان فبفکتوری از ناحیه نوآوری شریف اتمام مدت زمان قرارداد آنها نبود؛ بلکه پیچیدگیهای حقوقی ملک در اختیار، سلب مسئولیت از جانب معاونت علمی ریاست جمهوری در این موضوع و اختلافات این گروه با مجموعه بهرهبردار زمین دلایل برجسته خروج این گروه نام برده شده است.
یحیی نوریان، مدیرعامل و همبنیانگذار مجموعه گروه فب و فبلب ایران در گفتوگو با پیوست اشاره کرد که زمین پروژه فبفکتوری در ناحیه نوآوری شریف توسط معاونت علمی در زمان سورنا ستاری به آنها اختصاص داده شده است. طبق گفته او، در آن زمان اینجا یک زمین ساخته نشده بود که گروه فب اقدام لازم برای ساخت و تجهیز این مکان را با جلب حمایت از سمت معاونت و سرمایه خود این گروه انجام دادند.
نوریان یکی از مشکلات اصلی فعالیت در این محل را، وقفی بودن آن عنوان کرد. طبق گفته او زمین فعالیت مورد بحث، نه تنها وقفی است بلکه موقوف علیه خاص هم دارد که شرایط فعالیت منحصری را برای آن تعریف کرده است. او در گفتوگو با پیوست اعلام کرد که در اثنای خروج از این ناحیه از عمق ماجرا آگاه شده و دیگر تلاش مضاعفی برای ماندن در این مکان انجام نداده است.
نوریان اعلام کرد که برخلاف وعدههای داده شده مبنی بر حمایتهای مالی که نیمه ماند و قراردادی که قرار بود تا ۱۰ سال ادامه پیدا کند با کنار کشیدن معاونت علمی و سلب مسئولیت از خود، آبان ماه ۱۴۰۳، زمانی که سه ماه تا پایان قانونی قرارداد باقی بود گروه عطار از آنها خواسته که این محیط را تحویل داده یا با پرداخت اجارهای چند برابری حضور خود را ادامه دهند.
همبنیانگذار گروه فب اعلام کرد که پس از پیگیریهای متعدد از سمت معاونت علمی و سایر نهادهای مرتبط که نتیجه خاصی نداشت، در نهایت گره فب این محیط را در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ تحویل دادند.
نوریان با اشاره به کجرفتاری نسبت به اکوسیستم جوان نوآور اشاره کرد که در واپسین روزهای خروج از ناحیه نوآوری شریف، اعلام شده بود که پس از فبفکتوری مجموعهای مشابه قرار است اینجا فعالیت کند و این مساله به استارتآپهای مستقر در فبفکتوری امید جدیدی داده بود. نوریان پیرو این موضوع گفت: اما در تعطیلات نوروزی مشخص شد اینطور نیست و ساختمان با هدف سودآوری بیشتر به یک مجموعه بالغتر تحویل داده شد.
او اهمیت این موضوع را از این زاویه بیشتر دانست که در این محیط افراد و تیمهای مختلفی در راستای اکوسیستم نوآوری و فناوری مشغول بهکارند و اتمام فعالیت فبفکتوری در این مکان، فعالیت آنها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. شکل و نوع همکاری فبلب با یک استارتآپ متفاوت از یک نگاه ملکی است و در کنار این گروه، افراد مختلفی در زمینه طراحی، فضای کار اشتراکی و سایر حیطههای مشابه فعالیت دارند.
نوریان، تاثیر این اتفاقات و مسائل را روی نگاه جوانان و سایر فعالان این حوزه مهم شمرد. او با اشاره به نرخ صعودی مهاجرت استارتآپها و سرمایه انسانی توانمند و متخصص از کشور، وقوع چنین وقایعی را در تکرار و افزایش آن تاثیرگذار خواند.
همبنیانگذار مجموعه گروه فب، فبلب را یکی از بازوهای توسعه اکوسیستم نوآور و فناوری دانست که در همکاری و فعالیت با شرکتهای دانشبنیان و سایر حوزههای کاری در حال رشد و پیشرفت است. او معتقد است در صورتی که این شبکههای جوان شکل گرفته با چنین رویکردها و اقدامات اختصاصیسازی به حاشیه رانده شود، توسعه و فعالیت فعالان این حوزه نیز دستخوش تحولاتی خواهد شد. اختصاصیسازی اصطلاحی است که نوریان برای انحصاری کردن امکانات اکوسیستم نوآور جوان کشور توسط برخی بازیگران خاص این اکوسیستم به کار میگیرد.
نوریان با ذکر این نکته که فبفکتوری فعال در ناحیه نوآوری شریف یکی از شعب فبلب بود اشاره داشت که فعالیت این گروه همچنان ادامه دارد و به زودی شعبه جدید و نیز توسعه فعالیتهای این گروه بهصورت عمومی اطلاعرسانی خواهد شد.
گفته میشود این محیط از این پس در اختیار «تپسل» قرار خواهد داشت.