skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

روبات جدید آمازون حس لامسه دارد: ترکیب نیروی کار انسانی و ماشینی

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شرکت آمازون از روبات پیشرفته‌ای به نام «Vulcan» رونمایی کرده است که با تکیه بر حس لامسه، می‌تواند اقلام را در قفسه‌های انبار پیدا کردن و بیرون بکشد. این گام پیشرفت مهمی در راستای ارتقای مهارت‌های لمسی روبات‌ها و افزایش بهره‌وری فرآیندهای انبارداری و تولید خودکار است. با این حال آمازون می‌گوید هدف از توسعه روبات‌ها در این شرکت جایگزینی کامل نیروی کار انسانی نیست و شرکت به دنبال ترکیب انسان و ماشین برای افزایش بهره‌وری است.

به گزارش پیوست به نقل از وایرد، این روبات که در مرکز تکمیل سفارش آمازون در هامبورگ آلمان معرفی شد، به‌طور رسمی وارد فاز عملیاتی شده است و هم‌اکنون در همین مرکز و انبار دیگری در اسپوکن، واشینگتن، مشغول به کار است. روبات Vulcan برای انجام وظایفی طراحی شده که پیش‌تر عمدتا برعهده نیروی انسانی بود. این روباتی می‌تواند قفسه‌های شلوغ را جستجو کند و با شناسایی دقیق اقلام، آنها را از قفسه بیرون کشیده و برای مشتری ارسال کند.

لامسه در روبات‌ها

آرون پارنس، مدیر بخش هوش مصنوعی روباتیک آمازون و رهبر تیم توسعه‌دهنده Vulcan، می‌گوید حس لامسه به روبات‌ها کمک می‌کند تا اقلام داخل انبار را تشخیص دهند و این مساله برای انجام وظایف انبارداری اهمیت بالایی دارد. به گفته او: «وقتی می‌خواهید یک کالا را در قفسه قرار دهید یا از آن بیرون بکشید، نمی‌توانید این کار را بدون تماس با دیگر اقلام انجام دهید.» بنابراین اگر لامسه‌ای در کار نباشد، این فرایند هم امکان‌پذیر نیست.

روبات Vulcan از یک بازوی روباتیک معمولی مجهز است که با یک ابزار مخصوص شبیه به کف‌گیر برای جست‌وجوی دقیق در قفسه‌ها و یک مکنده برای گرفتن و بیرون کشیدن اقلام مجهز است. این روبات حسگرهایی در مفاصل خود دارد که امکان شناسایی لبه‌ها و شکل‌های مختلف اجسام را فراهم می‌کنند. به گفته پارنس وجه تمایز اصلی اما در یادگیری ماشینی این روبات نهفته است که می‌تواند سیگنال‌های حسگر را تفسیر کند و همچنین بخشی از حلقه الگوریتمی است که نحوه اقدامات روبات را مشخص می‌کند.

پارنس می‌گوید رمز موفقیت آنها تفسیر نرم‌افزاری هوشمندی است که نیرو و گشتاور را تفسیر می‌کند و چگونگی ادغام این سیستم در حلقه کنترل و برنامه‌های حرکتی.

همکاری انسان و ماشین

آمازون می‌گوید روبات Vulcan قرار نیست جایگزین کامل نیروی انسانی شود، بلکه به‌عنوان همکار در کنار اپراتورهای انسانی عمل می‌کند و وظایف فیزیکی دشوار مانند برداشت اقلام از قفسه‌های بلند یا کوتاه را بر عهده می‌گیرد. اقلامی که Vulcan قادر به یافتن آن‌ها نیست، به‌طور خودکار به نیروی انسانی واگذار می‌شوند.

آمازون تاکید کرده است که اعتقادی به خودکارسازی کامل انبارها ندارد. پارنس می‌گوید:‌ «ما چندان به خودکارسازی صد درصدی یا اصطلاحا انبار بدون نور اعتقادی نداریم. ما می‌توانیم به خودکارسازی ۷۵ درصدی برسیم و روبات‌ها را در کنار کارکنان‌مان به کار بگیریم و این ترکیب بهتر از این است که [هرکدام از آنها به تنهایی کار کنند.]»

کن گلدبرگ، استاد روباتیک در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، می‌گوید که قابلیت لامسه در روبات‌ها یکی از دشوارترین حوزه‌ها در روباتیک محسوب می‌شود و روند توسعه آن در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. اما همچنان تا رسیدن به حس لامسه شبیه به انسان فاصله بسیاری داریم. او می‌گوید: «حس لامسه انسان بسیار پیچیده و حساس است و بازه دینامیک گسترده‌ای دارد. روبات‌ها به سرعت در حال پیشرفت هستند اما تعجب می‌کنم اگر در پنج تا ده سال آینده شاهد حسگر‌های [پوستی] هم‌تراز انسان باشیم.»

تاثیر روبات‌ها بر بازار کار

همزمان با نفوذ روز افزون روبات‌ها به انبارهای آمازون، نگرانی‌هایی درباره تاثیر احتمالی این فناوری بر نیروی کار انسانی و فرصت‌های شغلی مطرح شده است. برخی مطالعات اقتصادی نشان می‌دهد که روبات‌ها ممکن است در آینده برخی از مشاغل را به طور کامل از بازار کار حذف کنند. با این حال برخی دیگر از تحقیقات نیز به خلق فرصت‌های جدید شغلی به‌واسطه افزایش بهره‌وری اشاره می‌کنند.

گفتنی است که حتی در حال حاضر نیز شاهد پیدایش فرصت‌های شغلی جدیدی در آمازون هستیم و کارکنانی در این شرکت وظیفه کمک به روبات‌ها در مواقع بروز خطا یا سردرگمی را برعهده دارند.

آمازون قصد دارد در آینده قابلیت‌های حسی Vulcan را به سایر روبات‌های خود نیز اضافه کند، اقدامی که می‌تواند دقت و کارایی آن‌ها را افزایش دهد. این شرکت همچنین استارت‌آپی به نام Covariant را خریداری کرده است که در زمینه توسعه مدل‌های پایه هوش مصنوعی برای ماشین‌های صنعتی فعالیت دارد. اضافه کردن داده‌های لمسی به آموزش این مدل‌ها می‌تواند گام مهمی در مسیر توسعه روبات‌های هوشمندتر باشد.

کارشناسان معتقدند که بازگرداندن برخی صنایع به ایالات متحده، از جمله مونتاژ آیفون که یکی از اهداف مهم برای دولت دونالد ترامپ محسوب می‌شود، باید به روبات‌هایی با مهارت‌های دقیق لمسی و توانایی کار با اجزای کوچک، اتکا کرد. این مساله نه تنها سرعت و دقت انجام کارهای تولیدی را افزایش می‌دهد، بلکه به طور کلی هزینه تولید را کاهش داده و در نتیجه امکان فعالیت در آمریکا را که به نسبت کشور‌هایی همچون چین نیروی کار گران‌تری دارد، فراهم می‌کند.

روبات Vulcan نه‌تنها گامی مهم در جهت پیشرفت فناوری روباتیک محسوب می‌شود، بلکه نمادی از همزیستی انسان و ماشین در عصر نوین خودکارسازی و هوش مصنوعی است.

 

 

https://pvst.ir/l2p

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو