skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس سازمان‌ فناوری اطلاعات: شرکت‌ها نباید به داده‌ها انحصاری نگاه کنند

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

استفاده از داده‌ها در توسعه سازمان‌ها و اکوسیستم اهمیت دارد؛ به گفته رئیس سازمان‌ فناوری اطلاعات ایران، شرکت‌ها نباید به داده‌ها نگاه انحصاری بیندازند زیرا این داده‌‌ها در پیشبرد اهداف سازمان‌ها کمک‌کننده است. او گفت که این موضوع به معنای بی‌اهمیت شمردن این داده‌ها نیست بلکه باید در مسیر درست از آنها استفاده شود.

به گزارش پیوست،  محمد محسن صدر، رئیس سازمان‌ فناوری اطلاعات ایران در مراسم افتتاحیه رویداد نقش تنظیم گری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال گفت: سه کلید واژه اساسی وجود دارد؛ اقتصاد دیجیتال، زیرساخت و تنظیم‌گری. رشد هر کدام از این موارد به بزرگ کردن کیک اقتصاد کمک می‌کند. البته در این حوزه باید سهم مناسبی را برای بخش خصوصی فراهم کنیم.

صدر با تاکید بر اینکه موضوع اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی ظاهرسازی نیست و مدیران نباید نسبت به این موضوع با شوآف برخورد کنند توضیح داد: در حوزه تحول دیجیتال اگر مقدمات کار را فراهم نکنیم در آینده تبدیل به ظاهرسازی می‌شود. باید واژه هوش‌مصنوعی و تحول دیجیتال را از فانتزی‌سازی خارج کنیم. همچنین نکته دیگری که  اهمیت دارد، داده است. شرکت‌ها نباید به داده‌ها، به عنوان ناموس سازمان نگاه کنند؛ باید از داده‌ها محافظت کنند اما برای توسعه سازمان‌ها نیز قابل استفاده باشند.

به گفته صدر، باید مقاومت‌ها را بشکنیم تا از سیستم دیجیتالی استفاده کنیم. او گفت که نباید بدون حضور بخش خصوصی چیزی تصویب شود. زیرا مصوبه را بخش خصوصی باید اجرا کند در نتیجه نظر خودشان نیز مهم است.

او تاکید کرد: تعرفه‌ها موجب شده تا امکان سرمایه‌گذاری از اپراتورها سلب شود؛ اپراتوری که در سال باید یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند، سرمایه‌گذاری‌اش به زیر ۲۰۰ میلیون دلار رسیده است پس انتظاری برای رشد شبکه نیست و زیرساخت کند می‌شود.

حمید فتاحی، رئیس سازمان‌ تنظیم مقررات‌ و ارتباطات رادیویی
حمید فتاحی، رئیس سازمان‌ تنظیم مقررات‌ و ارتباطات رادیویی

حمید فتاحی، رئیس سازمان‌ تنظیم مقررات‌ و ارتباطات رادیویی در مراسم افتتاحیه رویداد نقش تنظیم گری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال گفت: هوش‌مصنوعی از فناوری‌های آینده است که در زمان حال لمسش می‌کنیم. این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است و صنعت یکی از بخش‌هایی است که زودتر از سایر حوزه‌ها، تحت تاثیر این نوآوری است. اما در این حوزه چالش‌هایی وجود دارد.

فتاحی با اشاره به چالش‌های این حوزه گفت: تعدد بازیگران یکی از چالش‌های این حوزه است. هر صنفی احساس مسئولیت می‌کند و‌ وارد این حوزه می‌شود؛ از زیرساخت تا داده، بهره‌برداری، تنظیم‌گری و سایر هرکسی ساز خودش را می‌زند. همراه‌سازی و‌ همراستاسازی از نیازهای اصلی این حوزه است. در غیر این صورت تعدد نقش‌ها باعث اتلاف سرمایه و عقب‌افتادگی می‌شود و عقب افتادن در این حوزه مثل حوزه سنتی نیست و چند برابر زیان می‌دهد و امکان جبران وجود ندارد.

تعدد تنظیم‌گران چالش‌زاست

رئیس سازمان‌ تنظیم مقررات‌ و ارتباطات رادیویی با تاکید بر نقش‌های این سازمان توضیح داد: یکی از نقش‌های سازمان تنظیم مقررات، موضوع ارتباطات است زیرا محور توسعه هر فناوری ارتباطات است. از آنجایی که این فناوری AIoT است و به ارتباطات مربوط است باید به آن توجه ویژه‌ای شود. نقش دیگر ما تنطیم‌گری حوزه هوش‌مصنوعی و AIoT است. ما در این خصوص کارگروه ویژه داریم و با رویکرد حداقل مداخله‌گری و‌ حداکثر تسهیل‌گری مطالعاتی انجام داده‌ایم و‌ با توجه به زیست‌بوم حوزه فناوری، یک‌ طرح اولیه ارائه دادیم. مهم‌ترین شاخص ذی‌نفعان و بخش خصوصی هستند که براساس آن نقشه راه تنظیم‌گری را طراحی و اعلام کنیم.

به گفته او، نمی‌شود فناوری جدید را با روش سنتی پیش برد. توجه به تنظیم‌گری نسل پنجم موضوعی جدی است و باید با تسهیل‌گری این فضا رشد پیدا کند.

علی حکیم جوادی، رئیس سازمان‌ نظام صنفی رایانه‌ای
علی حکیم جوادی، رئیس سازمان‌ نظام صنفی رایانه‌ای

در ادامه رویداد علی حکیم جوادی، رئیس سازمان‌ نظام صنفی رایانه‌ای گفت: ۲ حوزه تاثیرگذار در اقتصاد دیجیتال وجود دارد که یکی 5G و دیگری موضوع AIoT است. اینها به عنوان زیرساخت و اساس تحول دیجیتال است. بدون این ۲ بخش مهم تحول دیجیتال عملیاتی نمی‌شود.

به گفته حکیم جوادی، یک شاخصی تحت عنوان شاخص آزاد‌سازی کسب‌و‌کار وجود دارد که هر چهار سال یک‌بار مطرح می‌شود که آخرین بار سال ۲۰۲۰ بوده است؛ نیوزلند و سنگاپور اولین کشورها در این شاخص رشد کرده بودند. رتبه ایران در آن رتبه‌بندی ۲۷ بوده است. مثلا سنگاپور در حوزه پزشکی و مدیریت انرژی برتر است و  دانمارک در حوزه کشاورزی و‌ مدیریت آب سرآمد است.

رئیس سازمان‌ نظام صنفی رایانه‌ای با اشاره به اهمیت بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی می‌تواند در حوزه استانداردسازی فعالیت کند. دولت بدون همکاری با بخش خصوصی موفق نیست زیرا بخش خصوصی به دلیل دانشی که دارد می‌تواند در این حوزه‌ها همکاری کند. ما در کمیسیون اینترنت اشیای نظام صنفی این آمادگی را داریم که استانداردهای حوزه را شناسایی کنیم.

او ادامه داد: سرمایه‌گذاری و‌ نوآوری را نیز بخش خصوصی می‌تواند پوشش دهد، زیرا درحال حاضر شرکت‌های زیادی هستند که می‌توانند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

طبق گفته حکیم‌جوادی، معمولا تنظیم‌گری سمت قانون‌گذار می‌رود در حالی که بخش خصوصی در این حوزه خیلی مهم است. اگر قوانین بدون بخش خصوصی مصوب شود، معمولا با شکست مواجه می‌شود.طبق گفته او در نظارت و‌ اجرا نیز بخش خصوصی توانایی فعالیت دارد.

از نظر او از دیگر چالش‌های این حوزه، تعدد متولیان است. تعدد متولیان استارت‌آپ‌ها، فین‌تک‌ و‌ غیره را دچار چالش کرده است.

حکیم جوادی در ادامه سخنان خود خطاب به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نیاز به تخصیص طیف فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز برای توسعه اینترنت اشیا (IoT) را مطرح کرد.

او ادامه داد: با توجه به اینکه تولیدکنندگان و واردکنندگان سنسور در کشور زیاد هستند، برای تهیه محصول و استانداردسازی در صف طولانی قرار می‌گیرند. در این خصوص کمبود آزمایشگاه وجود دارد و بخش خصوصی می‌تواند این حوزه را پوشش دهد.

حکیم جوادی به تلاش‌های اخیر برای همکاری با بانک مرکزی در زمینه بلاک‌چین و رمز ارز‌ها اشاره کرد و گفت: هرچند مذاکرات و اقدامات قابل توجهی انجام شد، اما متاسفانه این همکاری‌ها در مراحل پایانی به نتیجه نرسید.

لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری
لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری

لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری در این مراسم گفت: همه فناوری‌های نوینی که شکل گرفته و به کشور ورود کرده باید در صنعت به کار گرفته شوند که ابعاد مختلفی دارند که نتایج آن بدون هماهنگی دستگاه‌های اجرایی مختلف محقق نمی‌شود. وزارت ارتباطات چون محوریت این نوع فناوری‌ها است از سال گذشته اقدامات لازم را آغاز کرد و ذی‌نفعان مختلف را گردهم آورده است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری گفت: بخشی که صنایع در زمینه هوشمندسازی نگران هستند این است که فناوری‌ها استاندارد هستند یا خیر؟ که باید گفت از طریق هوش‌مصنوعی و توسعه آزمایشگاه دغدغه و نیاز آنها رفع می‌شود.

https://pvst.ir/l1w

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو