گسترش شبکه IOT در کشور میتواند آینده خدمات مالی را متحول کند
نبود زیرساختهای گسترده برای اینترنت اشیا در ایران، یکی از مهمترین موانع توسعه خدمات هوشمند…
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
بررسی چالشها و فرصتهای حضور فناوری در اقتصاد متداول در اینوتکس ۲۰۲۵
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیرعامل گروه کسب و کارهای نوین آن اعلام کرد طی سالهای گذشته میزان سرمایهگذاری کسب و کارهای سنتی در حوزه نوآوری مبتنی بر ICT افزایش یافته است و تا سال ۲۰۲۸ این میزان سرمایهگذاری دو برابر خواهد شد.
به گزارش واحد برند و ارتباطات نوآر، مشکات اسدی در پنل ایستگاه آینده با موضوع چالشها و فرصتهای حضور فناوری در اقتصاد متداول که در در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ برگزار شد با تعریف اقتصاد متداول برای بازیگران اقتصاد سنتی که سهم زیادی در GDP یا تولید ناخالص داخلی دارند گفت: «در سالهای اخیر سرمایهگذاریهای این بازیگران در حوزه نوآوریهای مبتنی بر ICT افزایش پیدا کرده است و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۸، این سرمایهگذاریها دو برابر خواهد شد و بازگشت سرمایه نیز سه و نیم برابر خواهد شد ولی در عین حال، برای قانع کردن صنایع سنتی برای پذیرش فناوریهای نوین و همچنین آمادگی شرکتهای فناور برای پاسخگویی به نیازهای این صنایع چالشهایی وجود دارد.»
در ادامه صادق فرامرزی مدیرعامل نوآر، با اشاره به تجربهاش در حوزه تحول دیجیتال بانکها، به چالشهای ادغام فناوریهای نوین با ساختارهای مالی و اداری اشاره کرد و گفت: «در برخی موارد، این ادغام به بهرهوری و رقابتپذیری کمک کرده است.» او همچنین به اهمیت آگاهسازی دیجیتال پیش از پرداختن سختافزاری و نرمافزاری در طرحهای تحول دیجیتال اشاره کرد و توضیح داد که عدم این آگاهسازی در جایهای مختلف تنها به نتایجی از قبیل تولید یک سوپراپلیکیشن یا تعریف ده ها پروژه و زیر پروژه و یا غیره منجر شده است.
او ادامه داد: «هر جایی که نهاد حاکمیتی احساس کرد که باید برای تحول دیجیتال کار برافکنانه انجام بدهد متوجه شده که باید یک ثبات مالی در زیرمجموعهاش ایجاد کند و یک همکاری با سود طرفینی با ذینفعان بیرونی پیدا بکند و نیز به این نکته واقف شده که سرمایهگذاری پر خطر در کنار پر خطر بودنش یک دستاورد بزرگی به همراه خواهد داشت و جایزه بزرگی را نصیب سازمان خواهد کرد و در نهایت آگاهی پیدا کرده که باید Openness را عملیاتی بکند.»
او در خصوص گروه نوآوری و فنآوری نوآر توضیح داد که این هلدینگ به عنوان یک کنشگر مرزی سعی میکند نقش میانجی را به درستی بازی کند و ادامه داد: «بخش خصوصی و استارتآپها همواره از همدیگر ناراضی هستند و از هم گله دارند و رفتارهای یکدیگر را نمیتوانند بپذیرند. رفتار کاری خود من هم شامل همین موضوع میشود که بخش رگولاتور دولتی این هیجان و تغییراتی که با ورود افرادی اینچنینی حادث می شود را نمی تواند تحمل کند. ولی این اتفاق باید در نهایت بیافتد و یکی از روشهایی که رگولاتورها را میتواند به بخش خصوصی پیوند بدهد توسعه Openness است.»
در بخش دیتا نیز که بزرگترین ثروت بیمه است، باید بهره برداری مناسبی انجام شود تا این ثروت در اختیار صاحبان اصلی آن که مردم هستند قرار گیرد البته با حفظ امنیت و محرمانگی که باید برای آن برنامه ریزی کرد تا با دادههای فراوان و دقیق مثلا در حوزه سلامت کمک شایانی به جامعه کرد. بنابراین داده تمیز و مرتب شده را می شود به نفع مردم استفاده کرد.
بنده چه باشم چه نباشم، بیمه باید این کار را انجام بدهد.
رامین سمیعزاده مدیرعامل جابار درباره مفهوم جدیدی به نام “D to C” توضیح داد که باید از تمام فرآیندهای تولید یک محصول تا توزیع و غیره گذر کرد تا فقط بتوان با مشتری ارتباط مناسب برقرار کرد و در این میان بحث لجستیک را که دغدغه بیزینس نیست را به گروهی دیگر داد که به انجام برساند.
او افزود: نقش ایکامرسها عوض شده و لجستیک نقش اصلی را بازی میکند. به عنوان مثال، آمازون یک تجارت الکترونیکی بزرگ نیست بلکه یک لجستیک بزرگ است.
او به بررسی تغییرات و چالشهای جدید در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیکی پرداخت و اشاره کرد که مفهوم برنامهریزی استراتژیک به دلیل تغییرات سریع در بازار و نیاز به هوشمندی استراتژیک، دیگر کارایی گذشته را ندارد. به جای برنامهریزی استراتژیک، باید بر اهمیت هوشمندی استراتژیک تأکید کرد و بهطور مداوم باید رفتار مشتریان و شرایط بازار را رصد کرد.
سپس امیر الحاجی مدیرعامل اسنوا ونچرز به مدلهای رشد بنگاههای اقتصادی بزرگ اشاره کرد و گفت: «دستهای از شرکتهای اقتصاد متداول مانند مایکروسافت حول منافع کلیدی خودشان رشد می کنند. در مدلی دیگر مانند تویوتا، توسعه شرقی سرلوحه قرار میگیرد و سازمانها دنبال تولید محصولاتی هستند که ارزش آفرینی و نوآوری کند. برخی شرکتها هم مانند اپل با چابک کردن ساختار سازمانی و ورود افراد نوآور رشد میکنند و از نظریه یادگیری سازمانی استفاده میکنند. دستهای دیگر نیز مانند اوبر بر اساس نوآوری و تخریب خلاق رشد میکنند و نوآوری موتور خلاق ایشان است.»
الحاجی با اشاره به رویکردهای ورود نوآوری به سازمانها گفت: «رویکرد اصلی شامل شناسایی و حل مشکلات اساسی در زنجیره ارزش سازمان است تا مشکلاتی که نوآوری میتواند پاسخی برای آن داشته باشد را انتخاب و ساختاری مناسب برای آن طراحی و روی آن سرمایه گذاری کرد.»
علی گلزاده نیز با بررسی چالشهای فنی و امنیتی در توسعه محصولات دیجیتال برای صنعت مالی و بانکی، این چالشها را به سه دسته تقسیم کرد. کاهش هزینه و افزایش بهرهوری از طریق خدمات الکترونیکی، ارائه خدمات اختصاصی و تصمیمسازی هوشمند و تغییر مدل کسب و کار در صنعت بانکی، مانند ظهور نئوبانکها این سه دستهای هستند که از سوی مدیرعامل داتا معرفی شد.
طبق گفته او بانکها به طور کلی با سیستمهای جزیرهای و چالشهای ارتباطی بین این سیستمها مواجه هستند. همچنین، نیاز به زیرساختهای مناسب برای تجمیع دادهها و یکپارچگی تجربه مشتری در خدمات مختلف احساس میشود. با گسترش فناوری، مسائل امنیتی نیز اهمیت بیشتری پیدا میکنند و اطلاعات حساس ممکن است در معرض خطر قرار گیرد.