skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گسترش شبکه IOT در کشور می‌تواند آینده خدمات مالی را متحول کند

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

نبود زیرساخت‌های گسترده برای اینترنت اشیا در ایران، یکی از مهم‌ترین موانع توسعه خدمات هوشمند مالی است؛ در حالی‌که کارشناسان می‌گویند گسترش شبکه IOT می‌تواند آینده صنعت پرداخت را متحول کند و خدمات مالی را وارد مرحله‌ای تازه کند.

به گزارش پیوست، احمد پیشگاه‌زاده مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سپهر و رئیس کمیسیون صنعت پرداخت با اشاره بر اینکه فناوری‌های نوینی چون هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، زندگی روزمره را دستخوش تغییراتی بنیادین کرده‌اند، به تغییرات حوزه پرداخت مبتنی بر شخص بر اساس هوش مصنوعی پرداخت و گفت: یکی از بخش‌هایی که به‌شدت تحت تأثیر این تحولات قرار گرفته، صنعت پرداخت الکترونیک است؛ صنعتی که همگام با تغییرات فناوری اطلاعات، به سمت دقت، سرعت و صرفه‌جویی بیشتر پیش می‌رود. هوش مصنوعی با توانایی پردازش سریع و دقیق داده‌ها، بهینه‌سازی روند پرداخت‌ها را ممکن کرده است.

او ادامه داد: در این شرایط دیگر نیازی به ابزارهای فیزیکی نیست؛ پرداخت‌ها می‌توانند بر پایه‌ شاخص‌های بیومتریک مانند اثر انگشت یا الگوی کف دست انجام شوند. این داده‌ها به کمک الگوریتم‌های هوشمند تحلیل شده و تصمیم‌گیری دقیقی در لحظه شکل می‌گیرد. این فناوری در ترکیب با علوم پزشکی و روان‌شناسی نیز می‌تواند نقش داشته باشد؛ به‌طوری‌که هوش مصنوعی تشخیص دهد آیا کاربر در شرایط عادی اقدام به تراکنش کرده یا خیر.

او با اشاره به اینکه در آینده‌ای نه‌چندان دور، اشیای هوشمند می‌توانند به‌طور مستقل پرداخت انجام دهند، توضیح داد: به‌عنوان مثال، یخچال‌هایی که به فناوری اینترنت اشیا مجهز هستند، قادر هستند میزان مصرف مواد غذایی را پایش کرده و در صورت کاهش، سفارش خرید و پرداخت را به‌طور خودکار انجام دهند. این فرآیند نه تنها باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود، بلکه به بهینه‌سازی مصرف و کاهش هزینه‌های خانوار نیز کمک خواهد کرد. با وجودی که در سراسر جهان میلیون‌ها دستگاه به فناوری اینترنت اشیا مجهز شده‌اند و نقش فعالی در زندگی روزمره دارند، اما در کشور ما هنوز آگاهی عمومی نسبت به این موضوع کم است. یکی از دلایل اصلی استفاده نکردن از این قابلیت‌ها در ایران، نبود زیرساخت مناسب برای پوشش کامل اینترنت اشیا است؛ مسئله‌ای که باعث شده بسیاری از دستگاه‌ها، از بخش هوشمند فناوری خود استفاده نکنند. با وجودی که اینترنت اشیا کم و بیش در برخی از نقاط کشور توسط نهادهای خصوصی و دولتی ایجاد شده اما نیاز است که برای استفاده گسترده از امکانات آن پوشش IOT افزایش پیدا کند.

پیشگاه‌زاده با تاکید بر اینکه فناوری اینترنت اشیا (IOT) این امکان را فراهم کرده که ابزارهای مختلف با هزینه‌ای پایین‌تر و سرعتی بیشتر به اینترنت متصل شوند گفت: اتصال به اینترنت، نخستین گام در هوشمندسازی ابزارها به‌ویژه در صنعت پرداخت است. امروزه، بسیاری از دستگاه‌ها با استفاده از ابزارهای گران‌قیمت به اینترنت متصل می‌شوند؛ اما توسعه یک شبکه‌ی سراسری IOT می‌تواند مسیر را برای رشد چشمگیر این صنعت در کشور هموار کند. گسترش فناوری، توسعه‌ زیرساخت فیبر نوری و رقابت در عرصه‌ ارتباطات، زمینه را برای پیاده‌سازی سریع‌تر هوش مصنوعی در حوزه پرداخت فراهم خواهد کرد؛ مسیری که می‌تواند آینده‌ مالی را متحول کند.

مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سپهر در خصوص روش‌های خدمات پرداخت انجام شده از سوی این شرکت نیز گفت: در مجموعه‌ خود، به‌صورت آزمایشی روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و روش‌های پرداخت بایومتریک را اجرا کرده‌ایم؛ روش‌هایی که بدون نیاز به کارت فیزیکی خدمات ارایه می‌شوند. این اقدام، نخستین گام ما در مسیر استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پرداخت است. برای توسعه‌ی این مسیر، ابتدا باید کاربران و ابزارهای پرداخت به اینترنت متصل شوند تا بتوان با تجمیع داده‌ها، خدمات دقیق‌تری ارائه کرد. جدای از شبکه پرداخت به عنوان مثال، سطح و خروجی آب تمام سدهای کشور با استفاده از دستگاه‌های IOT کنترل می‌شوند تا بر آن اساس داده‌ای مخازن آب کشور مشخص شود. با این وجود امروزه شبکه گسترده IOT که هرآنچه از آن استفاده می‌کنیم، ابزارهای پرداخت و غیره به آن متصل باشد در کشور وجود ندارد و نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.

https://pvst.ir/l0o

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو