skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اوپن‌ای‌آی می‌گوید در صورت موافقت دادگاه مایل است مرورگر کروم را خریداری کند

۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

در ادامه یکی از مهمترین محاکمه‌های تاریخ صنعت فناور که به بررسی انحصارگری گوگل در جست‌وجوگر می‌پردازد، نیک تورلی، مدیر بخش ChatGPT شرکت اوپن‌ای‌آی، روز سه‌شنبه با حضور در دادگاه این پرونده اظهار داشت شرکتش در صورت صدور حکم دادگاه مبنی بر واگذاری مرورگر کروم و جدایی آن از گوگل، مایل به خرید این مرورگر است. تورلی همچنین با حضور در دادگاه از گوگل به عنوان یکی از موانع شرکت برای نفوذ به بازار گوشی‌های اندرویدی و به ویژه همکاری با سامسونگ یاد کرد.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، این اظهارات در جریان محاکمه‌ای مطرح شده است که در طول سه هفته به بررسی اقدامات اصلاحی برای رفع انحصار گوگل در بازار جستجو می‌پردازد. مرورگر کروم که دولت آمریکا به عنوان یکی از اقدامات اصلاحی خواستار واگذاری آن شده است در حال حاضر محبوب‌ترین مرورگر جهان است و حدود دو سوم بازار را در اختیار خود دارد.

شرکت‌های مختلف و به ویژه استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی همچون اوپن‌ای‌آی با دسترسی به این مرورگر به داده‌های بیشتری برای توسعه ابزارهای جستجو و هوش مصنوعی خود دسترسی خواهند داشت.

تورلی در پاسخ به سوالی پیرامون تمایل این شرکت برای خرید مرورگر تحت مالکیت گوگل گفت: «بله ما هم همانند بسیاری دیگر مایل [به خرید آن] هستیم.»

تورلی یکی از شاهدانی است که وزارت دادگستری ایالات متحده (شاکی پرونده) خواستار حضور آن در دادگاه شده است تا به روند تعیین اقدامات اصلاحی برای گوگل کمک کند.

این دادگاه که قضاوت آن را آمیت مهتا، برعهده دارد پس از آن به جریان افتاده است که سال گذشته مهتا رای به انحصارگری گوگل در بازار جستجو داد. او حالا در طول جلسات مختلف و بررسی ادله طرفین در مورد تغییرات لازم در کسب‌وکار گوگل برای رفع انحصار از این بازار تصمیم می‌گیرد.

تورلی که با حضور در دادگاه به تمایل اوپن‌ای‌آی برای خرید مرورگر کروم اشاره کرده است، می‌گوید ادغام عمیق‌تر این مرورگر در زیرساخت اوپن‌ای‌آی می‌تواند تجربه کاربری را به شکلی «باورنکردنی» بهبود بخشد. او در ادامه گفت: «ما می‌توانیم کاربران را با یک تجربه واقعی با اولویت هوش مصنوعی آشنا کنیم.»

نفوذ گوگل در بازار اندروید به مانعی برای اوپن‌ای‌آی تبدیل شده است

تورلی می‌گوید یکی از چالش‌های اصلی شرکت اوپن‌ای‌آی در حال حاضر بحث توزیع و دسترسی کاربران به محصول است. اگرچه این شرکت به تازگی توافقی را برای ادغام ChatGPT در گوشی آیفون اپل منعقد کرده است، اما پیشرفت چندانی در زمینه همکاری با تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی، به‌ویژه شرکت سامسونگ، حاصل نشده است.

به گفته تورلی مذاکرات با سامسونگ، به دلیل قدرت مالی و نفوذ گوگل، هرگز به مرحله تعیین شرایط نزدیک نشده است. این در حالی است که گوگل از ماه ژانویه با پرداخت پول به شرکت سامسونگ، برنامه هوش مصنوعی جمنای را به صورت پیش‌فرض روی گوشی‌های سامسونگی نصب کرده است. هرچند شرطی مبنی بر انحصار جمنای بر گوشی‌های سامسونگ وجود ندارد، اما تورلی معتقد است که گوگل به لطف منابع مالی بیشتر، دست بالاتر را در این رقابت دارد.

چندی پیش یکی از مدیران شرکت گوگل اعتراف کرد که این شرکت در ماه ژانویه برای نصب پیش‌فرض اپلیکیشن هوش مصنوعی جمنای در گوشی‌های سامسونگ به غول کره پول پرداخت کرده است.

نگرانی عمیق از تلاش غول‌های فناوری برای حذف اوپن‌ای‌آی

تورلی همچنین ادامه شهادتش درمورد احتمال حذف شدن اوپن‌ای‌آی توسط شرکت‌های بزرگ از جمله گوگل ابراز نگرانی کرد. او می‌گوید ما رقبای قدرتمندی داریم که «نقاط دسترسی مردم برای پیدا کردن محصولات، از جمله محصول ما، را کنترل می‌کنند. مردم [محصولات را] از طریق یک مرورگر یا یک فروشگاه اپلیکیشن پیدا می‌کنند.» از نگاه تورلی فراهم شدن امکان «انتخاب واقعی» است که به رقابت جریان می‌دهد و کاربران باید «امکان انتخاب» را داشته باشند.

از زمان عرضه اولیه در نوامبر ۲۰۲۲، ChatGPT خیلی زود به یکی از موفق‌ترین محصولات تاریخ فناوری تبدیل شد و توانست موجی از تغییرات را در دیگر شرکت‌ها از جمله گوگل رقم بزند. اوپن‌ای‌آی می‌گوید این روبات گفت‌وگوگر اکنون بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال هفتگی دارد و به گفته تورلی، این شرکت از اهداف خود برای سال ۲۰۲۴ در زمینه کاربران فعال فراتر رفته است. با این حال او عدد مشخصی از هدف‌گذاری یا تعداد نهایی کاربران در سال ۲۰۲۴ ارائه نکرد.

این هفته، دادگاه فدرال شاهد رویارویی گوگل، وزارت دادگستری ایالات متحده و دادستان‌های کل است تا در خصوص اقداماتی که باید برای جلوگیری از انحصارطلبی گوگل در بازار جست‌وجو اعمال شود، تصمیم بگیرد.

از جمله راهکارهایی که دولت آمریکا (وزارت دادگستری) پیشنهاد کرده است می‌توان به الزام فروش مرورگر کروم اشاره کرد. دولت همچنین خواستار صدور مجوز برای دسترسی رقبا به داده‌های جست‌وجو و ممنوعیت قراردادهای انحصاری با اپلیکیشن‌ها و دستگاه‌ها شده است.

گوگل که پیش از این اعلام کرده با رای پیشین قاضی مهتا مبنی بر انحصارگری مخالف است و برای تجدید‌نظرخواهی تلاش می‌کند در پاسخ به درخواست‌های دولت این اقدامات را بیش از حد افراطی و به زیان مصرف‌کنندگان توصیف کرده است. مالک بزرگترین موتور جستجوی جهان مدعی است که چنین تغییراتی می‌تواند باعث تضعیف موقعیت آمریکا به عنوان رهبر فناوری جهان شود.

در صورتی که دادگاه دستور واگذاری کروم را صادر کند، این اقدام نخستین مورد تجزیه قضایی یک شرکت بزرگ آمریکایی از دهه ۱۹۸۰ میلادی و تفکیک شرکت AT&T خواهد بود.

چنین تصمیمی می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای ساختار رقابت در فضای اینترنت و هوش مصنوعی به‌همراه داشته باشد، آنهم در دورانی که رشد چشمگیر فناوری‌های هوشمند باعث شده تا وابستگی گسترده کاربران به ابزارهایی مانند مرورگرهای وب برای تعامل با خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی بیشتر شود.

 

https://pvst.ir/kww

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو