انواع هوش مصنوعی و ابزارهای نوین اتوماسیون
این مقاله به بررسی چهار نوع اصلی هوش مصنوعی شامل هوش خودکار، هوش خودمحتار، هوش…
۲۴ فروردین ۱۴۰۴
۱۹ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گوگل از سال ۲۰۲۴ شروع به اضافه کردن قابلیتهای هوش مصنوعی به موتور جستجوی خود کرد، اما ماه گذشته این روند وارد فاز تازهای شد. این شرکت با معرفی قابلیت جدیدی به نام حالت هوش مصنوعی یا AI Mode یک گام بزرگ چشماندازی متفاوت از جستجو در اینترنت را به نمایش گذاشت که در آن دیگر خبری از ۱۰ لینک آبی نیست.
به گزارش پیوست به نقل از arstechnica، در این حالت جدید از نسخهای ویژهای از مدل زبانی جمنای گوگل استفاده شده است و این مدل زبانی پاسخهایی فراتر از نتایج یک جستجوی معمولی را در اختیار کاربر میگذارد. گوگل میگوید کاربران اولیه بازخورد مثبتی نسبت به حالت هوش مصنوعی ارائه کردهاند و به همین دلیل، این شرکت در حال توسعه قابلیتهای چندرسانهای برای این بخش است.
نسخه جدید این قابلیت حالا از ورودیهای چندرسانهای پشتیبانی میکند. کاربران میتوانند هنگام جستجو در AI Mode که البته هنوز تعداد محدودی از کاربران به آن دسترسی دارند، عکس بگیرند یا تصویری را در اختیار هوش مصنوعی بگذارند و از به جستجوی هوشمند بپردازند.
نسخه بروزرسانی شده هوش مصنوعی جمنای میتواند محتوای تصاویر را درک کند و در این مسیر از ابزار دیگری به نام Google Lens نیز کمک میگیرد. گوگل لنز اشیای موجود در تصاویر را شناسایی میکند و اطلاعات زمینهای لازم را در اختیار حالت هوش مصنوعی قرار میدهد تا این فناوری بتواند با استفاده از ترفندی موسوم به «fan-out» چند پرسوجوی فرعی را به اجرا بگذارد.
برای نمونه کاربر با استفاده از این قابلیت میتواند تصویری از چند کتاب را بارگذاری کند و درباره کتابهای مشابه سوال بپرسد. در این فرایند گوگل لنز عناوین کتابها را تشخیص میدهد و حالت هوش مصنوعی میتواند براساس این اطلاعات، پاسخهایی را در اختیار کاربر بگذارد و حتی به پرسشهای بعدی کاربر نیز پاسخهای دقیقتری ارائه کند. این ویژگی، به هوش مصنوعی اجازه میدهد تا تصویر را تحلیل کرده و با ایجاد ارتباط معنایی، پیشنهاداتی را ارائه کند.
گوگل حالت هوش مصنوعی را ابزاری کلیدی برای حفظ جایگاه خود در صنعت جستجو میداند. بر اساس دادههای اولیه، کاربران در این حالت حدود دو برابر حالت جستجوی سنتی متن و توضیحات در اختیار گوگل قرار میدهند. گوگل این مساله را نشانهای مثبت تلقی میکند، اما میتوان این موضوع را نشانهای از آن دانست که کاربران باید برای بهبود درک هوش مصنوعی از سوالات، توضیحات بیشتری را در اختیار آن قرار دهند.
گفتنی است که با وجود گذشت چند هفته از عرضه حالت هوش مصنوعی، هنوز بسیاری از کاربران امکان استفاده و دسترسی به آن را ندارند. گوگل این قابلیت را تنها در اختیار مشترکان Google One AI Premium قرار داده است و کاربران باید آن را در Google Labs فعال کنند.
با این حال مالک بزرگترین موتور جستجوی جهان میگوید در حال توسعه عرضه است و این قابلیت را در اختیار «میلیونها کاربر دیگر Labs در ایالات متحده قرار میدهد» که هزینهای برای قابلیتهای هوش مصنوعی پرداخت نکردهاند. البته شما همچنان باید برای این گزینه را فعال کنید.
با پیشرفت روز افزون هوش مصنوعی و با توجه به تاکید مدیرعامل الفابت، شرکت مادر گوگل، بر ادغام هرچه بیشتر این فناوری در بخش جستجو در سال ۲۰۲۵، بعید نیست که حالت هوش مصنوعی در آینده نه چندان دور به گزینهای برای تمام جستجوها تبدیل شود تا این شرکت در عصر هوش مصنوعی و در مواجهه با رقابت تازه از جمله از سوی شرکت اوپنایآی بتواند جایگاه مسلط خود را در بازار جستجو حفظ کند.