skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی ضرب‌الاجل تیک‌تاک را ۷۵ روز دیگر تمدید کرد

۱۶ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، با امضای یک فرمان اجرایی جدید، ضرب‌الاجل شرکت بایت‌دنس، مالک چینی اپلیکیشن تیک‌تاک، را به مدت ۷۵ روز دیگر تمدید کرد. او در پیامی در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، گفت که این تمدید به شرکت‌های آمریکایی فرصت می‌دهد تا مذاکرات خرید تیک‌تاک را نهایی کنند.

به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، ترامپ در تروث سوشال گفت: «این معامله به تلاش بیشتری نیاز دارد تا از امضای همه تاییدیه‌ها اطمینان حاصل شود، به همین دلیل است که من با امضای یک فرمان اجرایی، تیک‌تاک را به مدت ۷۵ روز دیگر در دسترس و فعال نگه می‌دارم.»

بر اساس قانونی که سال گذشته در کنگره آمریکا تصویب شد، بایت‌دنس باید تا ۱۹ ژانویه سال گذشته مالکیت تیک‌تاک در آمریکا را به یک نهاد مورد تایید دولت آمریکا واگذار می‌کرد. ترامپ پیش‌تر این ضرب‌الاجل را به مدت ۹۰ روز تمدید کرده بود و اکنون با فرمانی جدید، آن را بار دیگر به مدت ۷۵ روز تمدید کرد.

طبق گفته منابع مطلع، کاخ سفید به تازگی به توافقی اولیه با سرمایه‌گذاران آمریکایی نزدیک شده بود، اما برای اجرای کامل آن نیاز به زمان بیشتری دارد و همچنین برای نهایی شدن این قرارداد به تایید دولت چین نیاز است. با این حال، اعلام تعرفه‌های جدید از سوی ترامپ باعث بی‌میلی پکن در این باره شده و چین حالا می‌خواهد قبل از صدور هرگونه تاییدیه، بر سر تعرفه‌ها مذاکره کند.

سخنگوی بایت‌دنس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرکت در حال مذاکره با دولت آمریکا برای یافتن راه‌حلی احتمالی برای تیک‌تاک آمریکا است، اما هنوز توافقی نهایی حاصل نشده است و برخی مسائل کلیدی باید حل‌وفصل شوند. همچنین هرگونه توافقی باید مطابق قوانین چین باشد.

ترامپ ضمن تاکید بر ادامه روند مذاکرات با دولت چین مبتنی بر «حسن نیت» گفت، دولت پکن از تعرفه‌هایی که او چهارشنبه گذشته بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کرده، ناراضی است. پکن نیز در واکنش به تعرفه‌های جدید در روز جمعه تعرفه ۳۴ درصدی بر محصولات وارداتی از آمریکا اعمال کرد. با این حال، ترامپ می‌‌گوید: «ما خواستار خاموشی تیک‌تاک نیستیم. ما می‌خواهیم با تیک‌تاک و چین همکاری کنیم تا قرارداد نهایی شود.»

ترامپ همچنین طی سخنرانی اخیرش در هواپیمای ریاست جمهوری اعلام کرده بود که موافقت دولت چین با قرارداد فروش تیک‌تاک می‌تواند به عاملی برای کاهش تعرفه‌های آمریکا تبدیل شود. با این حال ترامپ باید میان نگرانی‌های امنیتی قانون‌گذاران آمریکایی در رابطه با تیک‌تاک و محبوبیت فراگیر این اپلیکیشن در میان کاربران جوان که با جایگاه او در میان جوانان در ارتباط است نیز تعادلی برقرار کند.

براساس قانون ممنوعیت یا فروش تیک‌تاک، اگر توافقی مطابق با قانون حاصل نشود شرکت‌هایی نظیر اپل، گوگل و اوراکل که در فعالیت و توزیع تیک‌تاک نقش دارند ممکن است با جریمه‌ای سنگین روبه‌رو شوند و فرمان اجرایی ترامپ نیز در چنین شرایطی مانع از اعمال جریمه‌ها نخواهد بود. نگرانی‌هایی از این قبیل باعث شده بود که حتی پس از صدور فرمان اجرایی ترامپ و در دسترس قرار گرفتن این شبکه اجتماعی در آمریکا، مدت‌ها طول بکشد که اپل و گوگل اپلیکیشن تیک‌تاک را بار دیگر در فروشگاه‌های خود عرضه کنند.

قانون تصویب شده در کنگره آمریکا، جریمه‌ای معادل ۵ هزار دلار در ازای هر کاربر برای شرکت‌ها در نظر گرفته است که با توجه به بیش از ۱۸۰ میلیون کاربر تیک‌تاک در آمریکا، به رقم سرسام آوری منتهی می‌شود وهمین مساله نگرانی جدی برای این شرکت‌ها ایجاد کرده است.

در همین حال، دولت آمریکا به بررسی طرحی می‌پردازد که بر اساس آن تیک‌تاک از بایت‌دنس جدا شده و به شرکتی مستقل با سرمایه‌گذاری جدید آمریکایی تبدیل می‌شود. طبق این پیشنهاد، گروهی از سرمایه‌گذاران از جمله شرکت سرمایه‌گذاری Andreessen Horowitz، Blackstone، Silver Lake و سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری خصوصی حدود نیمی از سهام بخش آمریکایی تیک‌تاک را در اختیار خواهند گرفت. سرمایه‌گذاران فعلی مانند General Atlantic، KKR، Susquehanna و Coatue نیز ۳۰ درصد از سهام را حفظ می‌کنند. بایت‌دنس نیز سهمی کمتر از ۲۰ درصد را در اختیار خواهد داشت تا الزامات قانونی مبنی بر عدم کنترل بیش از یک‌پنجم شرکت توسط «رقیب خارجی» رعایت شود.

اما یکی از مسائل کلیدی در این میان، بحث مالکیت و کنترل الگوریتم مشهور تیک‌تاک است. یکی از گزینه‌های مورد مذاکره به این صورت است که بایت‌دنس همچنان توسعه و مدیریت الگوریتم را در اختیار داشته باشد و گروه جدید آمریکایی از طریق لایسنس به آن دسترسی پیدا کند. با این حال، چنین ساختاری احتمالا با مخالفت قانون‌گذاران کنگره روبه‌رو خواهد شد؛ چرا که آنها تاکید کرده‌اند که چین نباید هیچ‌گونه دسترسی به داده‌های کاربران آمریکایی یا الگوریتم این پلتفرم داشته باشد.

کمیته امور چین مجلس نمایندگان آمریکا که توسط جمهوری‌خواهان رهبری می‌شود نیز تاکید کرده است که هرگونه توافق باید با قوانین ایالات متحده همخوانی داشته باشد و مانع دسترسی حزب کمونیست چین به اطلاعات کاربران آمریکایی شود.

https://pvst.ir/krj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو