skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تعرفه حفاری فیبر نوری در تهران متری ۴۸۰ هزار تومان تعیین شد

میثم قاسمی تحریریه

۱۶ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه عبور زمینی و هوایی تجهیزات فیبر نوری را به روزرسانی کرد. در مصوبه جدید، تعرفه حفاری در شهر تهران ۴۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده است که پیش از این ۴۰۰ هزار تومان بود. در سایر مراکز استان‌ها و شهرها نیز به همین نسبت، تعرفه‌ها افزایش یافته‌اند.

به گزارش پیوست، مصوبه شماره ۳ جلسه ۳۶۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد، «تعرفه و الزامات اجازه عبور زمینی/هوایی برای نصب تجهیزات فعال و غیر فعال ارتباطی و فیبرنوری» به صورت جامع تعیین کرد. از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ در پنج مصوبه جداگانه، تعرفه عبور هوایی و زمینی تجهیزات فیبر نوری مشخص شده بود که در مصوبه اخیر، تمامی این تعرفه‌ها به صورت یکجا آمده و البته با افزایش همراه شده‌اند.

براساس مصوبه جدید، سقف تعرفه اجازه عبور زمینی در شهر تهران، ۴۸۰ هزار تومان به ازای هر متر است. این رقم پیش از این ۴۰۰ هزار تومان بود. همچنین تعرفه اجازه عبور هوایی در شهر تهران ۲۴۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده است.

در مراکز استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، خوزستان، البرز، فارس و قم تعرفه اجازه عبور زمینی و هوایی ۱۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده و در سایر مراکز استان‌ها این تعرفه ۱۲۰ هزار تومان است. در سایر شهرها نیز ۶۰ هزار تومان به ازای هر متر عبور تجهیزات فیبر نوری تعرفه‌گذاری شده است.

تعرفه‌های اجازه عبور زمینی شهری برای عرض حفاری حداکثر ۱۰ سانتی‌متر تعیین شده‌اند.

وزارت ارتباطات و اپراتورها بارها تکرار کرده‌اند که همکاری نکردن شهرداری‌ها و به خصوص شهرداری‌های کلانشهرها، اصلی‌ترین علت پیشرفت کند پروژه فیبر نوری است و علی‌رغم وجود مصوبات متعدد که شهرداری‌ها را مکلف به همکاری با اپراتورها می‌کنند؛ اما شهرداری‌ها همچنان از عمل به قانون، سر باز می‌زنند.

در مصوبه شماره ۳ جلسه ۳۶۱ رگولاتوری، تعرفه عبور تجهیزات فیبر نوری از راه‌های بین شهری از محور راه به هر طرف بر بستر اصلی راه (آسفالت) تا شانه راه، ۳۱۲۵۰ تومان تعیین شده است. همچنین عنوان شده است که اگر عبور زمینی از محور راه به هر طرف بر بستر اصلی راه (آسفالت) ممکن نباشد، حفاری باید در شانه راه انجام شود که در این صورت تعرفه آن به ازای هر متر، ۳۰ درصد تعرفه فوق خواهد بود.

این هزینه‌ها یکبار پرداخت می‌شوند و مدت زمان بهره‌برداری از اجازه عبور زمینی برای دارنده پروانه حداقل ۴۰ سال و اجازه عبور هوایی حداقل ۲۰ سال از تاریخ صدور مجوز خواهد بود.

اصلاح یک عبارت جنجالی

کمیسیون تنظیم مقررات در همان جلسه ۳۶۱ بخشی از مصوبه شماره ۳ جلسه شماره ۳۲۹ خود با موضوع «اصول حاکم بر حمایت از توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری» را اصلاح کرد که در سال‌های اخیر محل چالش بسیاری بوده است. در بند ۷-۱ مصوبه ۳۲۹ خانوار تحت پوشش فیبر نوری این‌طور تعریف شده بود: «خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.»

رگولاتوری در مصوبه اخیر خود، این بند را چنین اصلاح کرده است «خانوار تحت پوشش: خانواری واقع در محدوده‌ای حداکثر به فاصله ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور که امکان ارائه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبرنوری برای وی فراهم و در صورت درخواست، ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست، خدمت مذکور برای او تامین شود.»

با حذف عبارت «شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متر» از نقاط سبز نقشه پوشش فیبر نوری کاسته خواهد شد و نقاطی که به عنوان تحت پوشش اعلام می‌شوند، واقعی‌تر خواهند بود.

تاکید بر عمده‌فروشی

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره ۱ جلسه ۳۶۱ نیز بخشی از مصوبه شماره ۱ جلسه ۳۳۶ خود با موضوع «اصول حاکم بر پروانه‌های یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی» را اصلاح کرد.

در مصوبه جدید رگولاتوری که به مصوبه پیشین افزوده می‌شود، نقاط اصلی و فرعی حضور اپراتورها و همچنین مسیرهای اصلی و فرعی تعریف شده‌اند.

در مصوبه اخیر، بر رعایت اصول عمده‌فروشی از سوی اپراتورها و ایجاد ظرفیت برای این کار، تاکید شده است.

در بخشی دیگری از این مصوبه، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مکلف شده است با توجه به ابلاغ قانون برنامه پنج‏ساله هفتم و ایجاد صندوق فیبر نوری، برنامه تعهدات اجرا و توسعه دارندگان پروانه را در طول سال‌های قانون برنامه بازنگری و توزیع کند.

https://pvst.ir/krk
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو