skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ارزش صندوق‌های طلای بازار سرمایه ۱۳۵ همت است

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۱۷ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ اسفند ۱۴۰۳

فراگیر شدن پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا، صندوق‌های بورسی طلا این موضوع را مطرح کردند که این پلتفرم‌ها باید زیر نظر سازمان بورس فعالیت کنند. در صورتی که آنها تاکنون زیر نظر اتحادیه بوده و به صورت یک فضای صنفی، زیر نظر مرکز اصناف و وزارت صمت فعالیت می‌کردند. بعد از شروع فعالیت پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا، بورس، سازمان بورس و صندوق‌های بورسی این موضوع را مطرح کردند که این پلتفرم باید از سازمان بورس مجوز گرفته و زیر نظر صندوق‌های طلا به فعالیت بپردازند، تا از این طریق نظارت دقیق بر آنها شکل گیرد.

 به گزارش پیوست؛ یکی از انتقاد‌های مکرر صندوق‌های طلا به پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا‌، نبود شفافیت در فرایند آنها است. در این بین باید دید چرا صندوق‌های طلا نسبت به پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا بی‌اعتمادند؟ آیا اساسا صندوق‌های طلا و پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا با یکدیگر متفاوت نیستند؟ یا باید هر یک زیر مجموعه دیگری قرار بگیرد.

مونا حاجی علی اصغر، کارشناس بورس در مناظره‌ای که با شاهین رفیع‌پور مدیرعامل زرپاد برگزار شد با اشاره به اینکه صندوق‌های طلا و پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا هریک بستر متفاوتی برای عرضه طلا هستند، گفت: درحال حاضر حدود ۱۳۵ همت ارزش صندوق‌های طلای بازار سرمایه است. یکی از نکات مهم در خصوص پلتفرم‌های طلا این است که موارد خریداری شده آنها چیست و با چه سرعتی خریداری می‌شود. بر اساس اینکه سعی پلتفرم‌ها این است که هفت بر ۲۴ خرید‌ها را انجام دهند. باید دید آیا می‌توانند معادل زمانی خود قیمت طلا را پوشش دهند؟

این کارشناس بورس نبود نهاد نظارتی مشخص برای پلتفرم‌های طلا را نقطه ضعفی بزرگ در عملکرد آنها دانست و گفت: امروزه صندوق‌های طلا می‌توانند نهاد ناظر خوبی برای نظم و شکل‌گرفتن قوانین و مقررات باشند. حدود ۱۸ مدیر برای صندوق‌های طلای بورس وجود دارد و مسیر شفاف و روند کار مشخص است. بر این اساس باید دید، آیا می‌توان اطمینان داشت که تمام ۲۵ پلتفرم طلا در یک قاعده مشخص فعالیت می‌کنند؟ از سوی دیگر در صورت ناتوانی در تامین طلای خریداری شده از سمت پلتفرم‌ها دقیقا در چه سازمانی باید شکایت و پیگیری صورت گیرد.

شاهین رفیع‌پور مدیرعامل زرپاد، نیز درباره ارزش امروزه بازار پلتفرم‌های طلا گفت: اطلاعات دقیقی از ارزش بازار پلتفرم‌های طلا در دست نیست، با این حال با فرض وجود حدود هفت یا هشت میلیون کاربر، میانگین اعلام شده از سوی دفتر برنامه‌ریزی، معاملات انجام شده از سوی هر کاربر حدود ۱۵۰ سوت را نشان می‌دهد.

او بر منابع تامین متداول و لحظه‌ای طلا در پلتفرم‌ها و به وجود آوردن محدودیت معاملاتی در برخی بازه‌های زمانی بسته به پیش‌بینی‌های انجام شده تاکید کرد و ادامه داد: هنگام تعطیلی بازار فیزیکی قیمت همچنان وجود دارد و می‌توان بر اساس آن معاملات را انجام داد.

مدیرعامل زرپاد در پاسخ سوالات مطرح شده بر ماهیت بازاری پلتفرم‌ها تاکید کرد و گفت: صندوق‌های طلا به نوعی کارگزاران بورس هستند که بر اساس قوانینی وارد و در بستر خود فعالیت می‌کنند. فضای فعالیت آنها انحصاری است و این فضا در اقتصاد متداول فعالیت ما وجود ندارد. ما به دنبال فضای انحصار نیستیم و نقطه تمایزمان همین است.

مدیرعامل زرپاد با اشاره به دو رقمی شدن واحد‌های نظارتی پلتفرم‌های طلا، افزود: مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، ای‌نماد و اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی از نهادهایی هستند که ‌می‌توان نسبت به آنها شکایت کرد و اگر بخواهیم یک نهاد مشخص را برای آن درنظر بگیریم آن اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی است.

او ادامه داد: صندوق طلا و پلتفرم‌های طلا ظاهراً مشابه، اما در باطن کاملا متفاوت هستند. به نظر من با استفاده از گفت‌وگو و تعامل بیشتر می‌توان به فضای همکاری مناسبی در آینده این حوزه رسید.

 

https://pvst.ir/khz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو