skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کندی و قطع‌شدن سیستم‌ها، مهم‌ترین چالش مردم در مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک است

۵ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مرکز افکارسنجی ملت مرکز پژوهش‌ها پژوهشی با عنوان «سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت» در آذرماه سال ۱۴۰۳ انجام داده است. یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد اغلب افراد مورد پرسش، استفاده از خدمات دولت الکترونیکی را مفید و ساده ارزیابی کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در نظرسنجی «سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت» آمده است ۴۲.۱ درصد از مردم معمولاً کارهای اداری خود را با «مراجعه حضوری به اداره‌ها»، ۳۰.۱ درصد به‌روش «اینترنتی» و ۱۷.۱ درصد با «مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی» انجام می‌دهند. گفتنی است ۱۰.۲ درصد از مردم از دیگران می‌خواهند تا چنین اموری را برایشان انجام دهند.

همچنین در این نظرسنجی آمده که ۴۸ درصد از مردم اذعان کرده‌اند مهارت لازم جهت انجام کارهای اداری به‌صورت اینترنتی را به‌میزان «زیاد یا خیلی زیاد» داشته و ۳۸.۹ درصد به‌میزان «کمی» دارند. همچنین، ۱۱.۸ درصد «اصلاً» توانایی مورد نیاز جهت انجام این امور به‌صورت اینترنتی را ندارند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی ذکر شده که از نظر ۱۱.۳ درصد از مردم انجام کارهای اداری به‌صورت اینترنتی اصلاً پیچیده نیست. از طرفی، ۴۴.۸ درصد پیچیدگی آن را «کم» و ۴۰.۶ درصد «زیاد یا خیلی زیاد» عنوان کرده‌اند. از نظر ۶۳.۸ درصد از مردم اطلاع‌رسانی دولت درباره خدمات اینترنتی که ارائه می‌دهد «کم یا خیلی کم» است.

تجربه دفاتر الکترونیک

در بررسی میزان مراجعه مردم به دفاتر خدمات الکترونیکی طی یک‌سال گذشته، ۵۳.۳ درصد از پاسخ‌گویان به دفاتر پلیس+ده، ۵۳ درصد به دفاتر پیشخوان دولت، ۳۱.۶ درصد به دفاتر پیشخوان قوه قضائیه و ۱۰.۷ درصد به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه داشته‌اند.

در این نظرسنجی آمده که رضایت مراجعان دفاتر مختلف الکترونیک درباره خدمات ارائه شده در این دفاتر بدین شرح بوده است: ۷۳.۷ درصد از مراجعان به دفاتر پیشخوان دولت، ۲/۷۲ درصد از مراجعان به دفاتر پلیس+۱۰، ۶۲.۷ درصد از مراجعان به دفاتر پیشخوان قوه قضائیه و ۴۹.۸ درصد از مراجعان به دفاتر خدمات الکترونیک شهر از خدمات دفتر مربوطه راضی بوده‌اند.

در نظرسنجی مرکز افکار سنجی ملت ذکر شده که بیشترین چالش ‌برای کسانی‌که طی یک‌سال گذشته حداقل به یکی از دفاتر نام برده شده مراجعه کرده‌اند به‌‌ترتیب کندی و قطع شدن سیستم‌ها (۷۲.۶ درصد)، درخواست کپی از مدارک هویتی مثل کارت ملی یا شناسنامه (۶۷.۹ درصد)، کم بودن تعداد کارمندان (۹/۴۵ درصد) و درخواست کپی برابر اصل مدارک (۴۰ درصد) بوده است.

در ادامه این نظرسنجی تصریح شده که نزدیک به سه‌چهارم از مراجعان (۷۲.۴ درصد) بیان کرده‌اند هنگام مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک، درباره نرخ مصوب خدمات به آنها اطلاع‌رسانی نشده بود. همچنین، ۴۳.۱ درصد نیز معتقدند اطلاع‌رسانی مناسبی درباره مدارک مورد نیاز هنگام مراجعه به این دفاتر نشده است.

درگاه ملی خدمات دولت هوشمند

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند هم مورد پرسش قرار گرفته است. در این زمینه آمده که پس از ارائه توضیحی درباره سایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ۴۲.۳ درصد از پاسخگویان بیان کرده‌اند با این سایت آشنایی داشته و ۵۷.۵ درصد تابه‌حال اسم این سایت را نشنیده‌اند.


در ادامه بیان شده که نزدیک به نیمی از کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند (۴۶.۹ درصد) اعلام کرده‌اند خودشان به تنهایی و ۱۶.۹ درصد به کمک دیگران از این سایت استفاده کرده‌اند. ۳۶.۱ درصد نیز در یک‌سال گذشته اصلاً از آن استفاده نکرده‌اند. ۷۲.۷ درصد از کسانی که در یک‌سال گذشته به‌منظور دریافت یک خدمت دولتی برای خودشان از سایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند استفاده کرده‌اند، کار کردن با این سایت را به‌میزان «زیاد یا خیلی زیادی» آسان تلقی کرده و ۲۵.۷ درصد نیز آن را کمتر آسان ارزیابی کرده‌اند. علاوه‌براین، ۷۳.۷ درصد از این افراد از خدمات این سایت راضی و ۲۲.۸۲ درصد ناراضی بودند.

در جمع بندی این بخش ذکر شده که اغلب مطلعان از درگاه ملی خدمات دولت هوشمند (۸۰.۳ درصد) بیان کردند که تاکنون از اپلیکیشن درگاه ملی خدمات دولت هوشمند استفاده نکرده‌اند و تنها ۱۸ درصد تجربه استفاده از این اپلیکیشن را دارند.

 خدمات الکترونیکی دولت

سنجش میزان استفاده مردم از خدمات الکترونیکی دولت هم در نظرسنجی مرکز افکار سنجی ملت مورد پرسش واقع شده است. در این بخش ذکر شده که ۲۷.۵ درصد از مردم جهت انجام پرداخت‌های مربوط به خودرو با استفاده از اپلیکیشن‌ها‌ی موبایلی، ۱۸.۵ درصد با مراجعه به دفاتر خدمات دولتی و ۱۳ درصد با استفاده از سایت‌های اینترنتی این خدمات را انجام می‌دهند. از طرفی، ۳۴ درصد از مردم اذعان کرده‌اند این پرداخت‌ها را خودشان انجام نمی‌دهند یا از این قبیل پرداخت‌ها ندارند.

در این نظرسنجی بیان شده که حدوداً نیمی از مردم (۵۲.۵ درصد) اعلام کرده‌اند با استفاده از اپلیکیشن‌ها‌ی موبایلی، ۱۱.۴ درصد از طریق سایت‌های اینترنتی، ۷.۹ درصد از طریق خودپرداز بانک، ۶.۴ درصد به‌وسیله دستگاه پوز و ۳.۲ درصد با مراجعه به بانک پرداخت‌های مربوط به قبوض خود را انجام می‌دهند. گفتنی است ۱۵.۸ درصد از مردم اذعان کرده‌اند این پرداخت‌ها را خودشان انجام نمی‌دهند یا چنین پرداخت‌هایی ندارند.

خدمات قضایی و شهری

در بخش دیگری از این نظرسنجی تصریح شده که نیمی از مردم (۴۹.۷ درصد) اذعان کرده‌اند از خدمات قضایی شامل پیگیری پرونده‌های قضایی، دریافت گواهی عدم سوءپیشینه و … استفاده نکرده‌اند. از طرفی، ۱۶.۱ درصد از طریق سایت‌های اینترنتی، ۱۲.۸ درصد با مراجعه به دفاتر خدمات دولتی، ۱۰.۴ درصد با مراجعه حضوری و ۵.۶ درصد نیز با مراجعه به کافی‌نت خدمات قضایی خود را انجام می‌دهند.

در جمع بندی این بخش آمده که حدوداً سه‌چهارم از مردم (۷۳.۳ درصد) از خدمات شهری و ساختمانی شامل صدور مجوزهای ساختمانی، صدور پروانه ساخت و پایان کار استفاده نمی‌کنند. از طرفی ۱۶.۶ درصد به‌روش مراجعه حضوری و ۶.۱ درصد با مراجعه به دفاتر خدمات دولتی، خدمات شهری و ساختمانی خود را انجام می‌دهند.

دانلود گزارش سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت
https://pvst.ir/ke7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو