skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چرا وب‌سرورها در ایران راه نفوذ سریع‌تری به سازمان‌ها هستند؟ در مقابل آمارهای جهانی

سمانه سمیع تحریریه

۵ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

گزارش‌های تیم قرمز و فارنزیک اسپارا شرکت امنیت سایبری نشان می‌دهد، ۶۰ درصد از نقاط ورود به سازمان‌های کشور از طریق وب‌سرورها یا وب‌اپلیکیشن‌ها بوده است. البته این موضوع فقط مختص ایران نیست؛ گزارش‌های سالانه شرکت Verizon هم نشان می‌دهد که ۴۰ درصد حملات در سراسر دنیا از همین طریق اتفاق افتاده است. فعالان حوزه امنیت می‌گویند نبود ابزارهای مناسب و فرآیندهای توسعه نرم‌افزار و نیروی متخصص امنیت سایبری در ایران عامل اصلی این اتفاق است.

به گزارش پیوست احمد قاضی مدیر تیم قرمز اسپارا در رویداد امن‌وامان به معرفی فرآیندهای تیم قرمز اسپارا پرداخت و گفت: عملیات تیم قرمز در واقع یک حمله سایبری آگاهانه است که به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده و با استفاده از فرایندها، تکنیک‌ها و تاکتیک‌هایی که از تجربیات هکرهای کلاه سیاه جمع‌آوری‌شده، اجرا می‌شود. هر ابزار یا تکنولوژی جدید، می‌تواند دریچه‌ای تازه برای نفوذ و دسترسی به لایه‌های یک سازمان باشد و خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به وجود آورد.
قاضی در ادامه به اهمیت وب‌سرورها اشاره کرد و گفت: به دلیل دسترسی مستقیم از اینترنت، پیچیدگی ساختاری، تاثیر بالای حملات و اشتباهات انسانی  وب‌سرورها و توجه آنها از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
حملات وب‌سرورها می‌توانند تاثیرات بدی روی اعتماد سازمان در  جامعه بگذارند و با یک DEFACE ساده شاکله و بنیان اعتماد یک سازمان را تحت شعاع قرار دهند.
او در ادامه به چگونگی استفاده مهاجمان از وب‌سرورها و شناسایی آسیب‌پذیری‌ منجر به RCE صحبت کرد و به وجود باگ‌های امنیتی در سازمان‌ها اشاره کرد.

رفتار مهاجمان امنیتی تقریبا قابل پیش‌بینی است

محسن امیری مدیر تیم امن‌سازی اسپارا هم به استراتژی‌های امن‌سازی اشاره کرد و گفت:  رفتار مهاجمان امنیت و نوع نفوذ آنها اغلب مشخص است این ما هستیم که باید راه‌های تدافعی را آماده کنیم.
علیرضا ابراهیمی مدیر تیم محصول اسپارا هم در ادامه به چالش‌های پیش‌روی متخصصان حوزه امنیت پرداخت و توضیح داد: ما فعالان این حوزه هرروز منتظر یک خبر و حادثه هستیم اما مهم‌ترین نکته بالانس امنیت و ایجاد تجربه کاربری بهتر است. در واقع نباید ایجاد امنیت به محدودسازی و اختلال عملکرد کاربران منجر شود. او در توضیح به موضوع IAP  (نقطه دسترسی اولیه) پرداخت و دلایل ایجاد آسیب‌پذیری را نبود یا ناکارآمدی فرآیند تست امنیت، دانش فنی کم در حوزه امنیت، حجم بالای کارهای تکراری و خطای انسانی عنوان کرد.

https://pvst.ir/kea
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو