skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

داتا از نقشه راه هوش مصنوعی بانک تجارت رونمایی کرد

۳۰ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱ اسفند ۱۴۰۳

داتا از برنامه جامع هوش مصنوعی خود با عنوان «AI Challenge» و نقشه راه هوش مصنوعی بانک تجارت رونمایی کرد. این مجموعه همچنین از دستور کار قرار دادن تدوین سند استراتژی هوش مصنوعی بانک تجارت خبر داد. طبق محاسبات انجام شده، ارزش مجموع پروژ‌های هوشمندسازی تعریف شده بانک تجارت به‌منظور پیشرفت این بانک در این سال حدود ۱۵ میلیون دلار برآورد شده است.

به گزارش روابط عمومی داتا،‌ طبق گفته مرتضی ترک‌تبریزی، رئیس هیات مدیره بانک تجارت، مسیر تعریف شده، نیازمند مشارکت و نقش‌آفرینی تمام بخش‌های بانک است.

علی گل‌زاده، مدیرعامل داتا در تشریح برنامه این شرکت در ارتباط با نقشه راه هوش مصنوعی گفت: این طرح، هفت بخش عمده دارد که بخش نخست آن زیربنایی است و به تامین زیرساخت‌ها و آماده‌سازی داده‌های لازم برای انجام تحلیل اشاره دارد. پس از این بخش، پلتفرم قرار دارد که روی زیرساخت تعریف می‌شود و مدیریت زیرساخت را عهده‌دار است. در ادامه سرویس‌های هوش مصنوعی هستند که روی این پلتفرم توسعه داده می‌شوند.

طبق گفته او موضوعات امنیت، آموزش و فرهنگسازی و ایجاد سندباکس، از دیگر بخش‌هایی است که در این نقشه به آنها توجه شده تا بتوان داده‌های محدودی را برای تست سرویس‌های هوش مصنوعی در اختیار شرکت های فین‌تکی قرار داد.

رونمایی از برنامه جامع باتک تجارت برای هوش مصنوعی طی همایش«همگرایی برای تحول هوشمندانه» در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ انجام شد.

همراهی بدنه بانکی با هوش مصنوعی

مدیرعامل داتا همچنین گفت: در هفت دسته تعریف شده، اکنون سه دسته مشخص را در دستور کار داریم. یکی از آنها AI Hub است که در آن به ایجاد زیرساخت‌های پردازشی، داده‌ای و پلتفرم و سرویس‌های هوش مصنوعی را مرتبط می‌شود. بعدی Data Hub است که تجمیع و یکپارچه‌سازی و افزایش کیفیت داده‌ها را مورد توجه دارد. دیگری متخصصان هوش مصنوعی هستند که تمرکز عمده آن در شرکت داتا و برخی شرکت‌هایی است که از کسب‌وکار بانک شناخت دارند.

گل‌زاده همچنین اشاره کرد که طبق این برنامه ۲ ساله برخی بخش‌ها مانند ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری و تدوین نقشه راه اولیه انجام شده و تدوین سند استراتژی جامع برای هوش مصنوعی در همکاری با مدیران بانک در دستور کار قرار گرفته است.

طبق گفته مدیرعامل داتا ارائه برخی خدمات و سرویس‌های هوش مصنوعی و ارزیابی کیفیت مرکز تماس با استفاده از این فناوری از جمله این اقدمات است که به مرور به تعداد آنها افزوده خواهد شد.

مدیرعامل داتا ابراز امیدواری کرد که طبق مذاکرات انجام شده، قرار است در هشت رسته کسب‌وکاری شامل نظارت، رقابت، امنیت، سودآوری، مدیریت ریسک، مطالبات، فناوری و تجهیز منابع، به بانک سرویس‌دهی انجام شود و به این ترتیب، برنامه‌‌ریزی شده تا ظرف ۲ سال مقرر، سرویس‌هایی برای پاسخ به نیازهای بانک در این بخش‌ها ارائه شود.

گل‌زاده اشاره کرد که بعدها و در مسیر توسعه پروژه AI Challenger برای هر یک از این سرویس‌ها که بازدهی سریع‌تری داشته یا برای بانک اولویت داشته باشد تصمیم‌گیری شود. او همچنین تاکید کرد که: تلاش ما آن است که در نهایت عملیات بانکی به سمتی برده شود که نیاز به دخالت‌های انسانی به حداقل برسد.

مدیرعامل داتا هدف از برنامه «AI Challenger»  را همراهی بدنه بانکی با این فناوری و کاربردی کردن خروجی‌های حاصل از آن برای بانک عنوان کرد. گل‌زاده همچنین گفت: این برنامه راهبردی در چهار مرحله کاوشگر، دانشگر، سازنده و چالشگر طراحی شده و به زودی جزیئات بیشتری از آن منتشر خواهد شد.

رئیس هیات مدیره بانک تجارت درباره این طرح گفت: برنامه ما برای به‌کارگیری هوش مصنوعی در بانک تجارت آن است که این فناوری مانند گوشواره‌ای به تمامی بخش‌ها متصل شود و مدیران هر بخش به فکر این باشند که کدام فعالیت‌هایشان را می‌توانند با استفاده از هوش مصنوعی سریع‌تر و بهینه‌تر انجام دهند.

همراهی لازمه تحقق اهداف

حمیدرضا شریفیان، نایب رئیس هیات مدیره بانک تجارت نسبت به عملیاتی شدن پروژه‌های هوش مصنوعی بانک تجارت در کوتاه مدت ابراز امیدواری کرد و بر ضرورت فرهنگ‌سازی مناسب برای حرکت در چنین مسیری تاکید کرد. نایب رئیس هیات مدیره بانک تجارت خواستار همراهی تمام اعضای بانک شد تا این تحول به بهترین و ساده‌ترین نحو ممکن تحقق پیدا کند.

امین کاچار، معاون نوآوری کسب و کار هلدینگ تفتا در رابطه با تغییر و تحولات صنعت بانکداری گفت: رتبه‌بندی‌های موجود از بانک‌های پیشگام به خوبی نشان می‌دهد که ظهور نئوبانک‌ها و شرکت‌های فین‌تکی، چگونه مسیر بانکداری را تغییر داده و اکنون کار به جایی رسیده که چنین شرکت‌هایی، جای برخی ابرقدرت‌های بانکی که پیشتر نام‌شان در لیست مشاهده می‌شد را گرفته‌اند.

کاچار همچنین افزود: حالا کار به جایی رسیده که طبق آمارها، بسیاری از مدیران بانک‌ها، تحول دیجیتال را در اولویت قرار داده‌اند و به این درک رسیده‌اند که به جای مقابله با نوآوری باید آن را پذیرفت و با جریان ایجاد شده همراه شد.

مسیح مشهدی تفرشی، مدیرعامل هلدینگ تفتا با تاکید جدی بر ضرورت همراهی تمام بخش‌ها برای حصول پیشرفت گفت: چنانچه این همکاری تحقق پیدا نکند، نباید انتظار داشته باشیم تغییر مثبتی ایجاد و یا خروجی مورد انتظار حاصل شود.

مدیرعامل هلدینگ تفتا با اشاره به اینکه تقریبا تمام بانک‌های کشور، به‌کارگیری هوش مصنوعی در کسب‌وکار خود را آغاز کرده‌اند گفت: «باید تلاش ما در بانک تجارت آن باشد که از مرحله شعار و دست‌گرمی، پا را فراتر بگذاریم و بتوانیم سرویس متفاوتی که شایسته مشتریان این بانک باشد و به معنای واقعی هوشمند باشد، ارائه کنیم.»

 

https://pvst.ir/kcm

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو