اینترنت فوقسریع فیبرنوری آسیاتک در مشهد به بهرهبرداری رسید
اینترنت فوقسریع فیبر نوری(FTTx) آسیاتک در شهر مشهد به بهرهبرداری رسید. طبق اعلام آسیاتک بیش…
۲۹ بهمن ۱۴۰۳
۳۰ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارش رگولاتوری از وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاییز سال جاری نشان میدهد رشد شاخصهای اینترنت ثابت با آرامی ادامه دارد؛ اما همچنان ارتباطات همراه با سرعت بیشتری به پیش میرود و بازار را در اختیار دارد. در این گزارش همچنان تعداد مشترکان تحت پوشش فیبر نوری تغییری نکردهاند.
به گزارش پیوست، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آمارهای ICT فصل پاییز ۱۴۰۳ را منتشر کرد که براساس آنها ضریب نفوذ اینترنت ثابت به عدد ۱۲.۹۷ درصد رسیده است که نسبت به فصل مشابه سال گذشته و تابستان امسال رشد دارد؛ اما همچنان عدد قابل توجهی نیست. همچنین تعداد مشترکان اینترنت ثابت یه ۱۱ میلیون ۱۵۰ هزار مشترک نزدیک شده است.
علیرغم رشد شاخصهای اینترنت ثابت، همچنان بیش از ۷۰ درصد مشترکان این فناوری از x-DSL استفاده میکنند و تنها اندکی بیش از ۴ درصد مشترکان به FTTH متصل هستند. این شاخص ۰.۳ درصد نسبت به تابستان امسال افزایش یافته است که رشد بسیار کندی را نشان میدهد.
در زمینه فیبر نوری، به جز افزایش بسیار اندک تعداد مشترکان، سایر آمارها مانند فصلهای پیش هستند و حتی تعداد شهرهای دارای پوشش کامل یا کمتر از ۶۰ و ۳۰ درصد نیز تغییر نکردهاند. این در حالی است که اپراتورها معمولاً اخباری از پایان کار در برخی شهرها و آغاز عملیات فیبرکشی در بعضی از شهرهای دیگر منتشر میکنند.
در هر حال غیر از اینترنت ثابت، بقیه شاخصهای ارتباطات ثابت مانند اشتراک تلفن ثابت، تعداد تلفن همگانی و… کاهشی هستند که این روند در فصلهای گذشته نیز دیده میشد.
در بخش ارتباطات همراه همچنان شاخصهای صعودی هستند اما با توجه به اشباع بازار، سرعت رشد کمتر از سالهای گذشته است.
در پایان پاییز امسال بیش از ۱۵۹ میلیون مشترک تلفن همراه در کشور بودهاند که نسبت به پاییز سال گذشته نزدیک ۹ میلیون افزایش داشته است. همچنین تعداد مشترکان پهنباند سیار از ۱۱۶ میلیون گذشته است.
در فصل پاییز سهم بازار اپراتورهای همراه تغییر محسوسی را نشان نمیدهد و همراه اول یک درصد نسبت به تابستان با افزایش روبرو شده و از سهم ایرانسل به همین میزان کاسته شده است. همین اتفاق در سهم بازار اپراتورها از مشترکان پهنباند سیار نیز رخ داده است.
در گزارش اخیر رگولاتوری شاخصهای اقتصادی بخش ICT در سال ۱۴۰۲ نیز منتشر شده است. در این قسمت دیده میشود که سرمایهگذاری بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و درآمدهای این صنعت بیش از ۱۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است که علیرغم افزایش نرخ ارز و ثابت ماندن تعرفهها، سوددهی این صنعت را نشان میدهد.
در همین بخش آمده است که سبد هزینه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT Price Basket) ۶۸ هزارم درصد است. همچنین نسبت قیمت پهنباند ثابت (با مصرف ۱ گیگابایت) به درآمد سرانه ناخالص ملی ۱۶هزارم درصد و نسبت قیمت ماهانه پهن باند سیار (با مصرف ۱ گیگابایت) به درآمد سرانه ناخالص ملی ۱۹ هزارم درصد بوده است. که با توجه به افزایش حدود ۳۰ درصدی تعرفهها در زمستان سال گذشته و افزایش تورم و نرخ ارز در سال جاری میتوان تخمین زد که این درصدها در سال جاری کمتر هم شده است.
فایل گزارش رگولاتوری از شاخصهای ICT در پاییز ۱۴۰۳ را اینجا دریافت کنید.