skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

روبات‌های انسان‌نما، میدان رقابت تازه میان اپل و متا

۲۹ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شرکت‌های اپل و متا که پیش‌تر در بازار هدست‌های واقعیت ترکیبی با یکدیگر وارد رقابت شده بودند، براساس گزارش‌های جدید برای رقابت در حوزه تازه‌ای آماده می‌شوند. بلومبرگ می‌گوید روبات‌های انسان‌نما به یکی از پروژه‌های مد نظر این دو شرکت تبدیل شده‌اند و همچنین گزارش‌های دیگر به تمرکز دیگر شرکت‌های فناوری از جمله گوگل و حتی شرکت اوپن‌ای‌آی نیز به این صنعت اشاره دارند.

به گزارش پیوست، پس از آنکه تسلا به رهبری ایلان ماسک برای ورود به این عرصه پیش‌قدم شد، این محصول که با اهدافی شبیه به فیلم‌های علمی تخیلی طراحی می‌شود در دستور کار شرکت‌های متا و اپل قرار گرفته است و هرکدام واحدی را به توسعه این فناوری اختصاص داده‌اند.

اپل و متا هرکدام با رویکرد متفاوتی به این صنعت ورود می‌کنند. متا به دنبال سلطه نرم‌افزاری و ارائه پلتفرم نرم‌افزاری است اما اپل به نظر سودای ساخت روبات فیزیکی را نیز در سر دارد. با این حال گزارش بلومبرگ می‌گوید زمان زیادی تا عرضه یک محصول واقعی، چیزی شبیه به روبات‌های انسان‌نمای آپتیموس از تسلا، از اپل باقی مانده است.

ورود متا به حوزه روبات‌های انسان‌نما

متا روز جمعه اعلام کرد که واحدی جدیدی را در بخش Reality Labs، همان واحد متمرکز بر هدست‌های واقعیت ترکیبی، تاسیس کرده است که به توسعه فناوری‌های روباتیک انسان‌نما اختصاص دارد. هدف اولیه این شرکت ساخت یک پلتفرم نرم‌افزاری برای روبات‌های انسان‌نماست، مشابه نقشی که اندروید در صنعت موبایل ایفا می‌کند. متا معتقد است که با فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند حسگرهای واقعیت ترکیبی و مدل‌های هوش مصنوعی Llama، می‌تواند به پیشگام این صنعت تبدیل شود.

برنامه‌های اپل در حوزه روباتیک

اپل نیز به دنبال ورود به این حوزه، اما با رویکردی متفاوت است. برخلاف متا که روی توسعه نرم‌افزار برای سایر تولیدکنندگان تمرکز دارد، اپل تمایل دارد کنترل کامل بر سخت‌افزار، نرم‌افزار و سایر اجزای یک روبات انسان‌نما را در اختیار داشته باشد. این شرکت در حال توسعه یک دستگاه روباتیک رومیزی است که شامل یک بازوی مکانیکی متصل به نمایشگر می‌شود. اپل همچنین تحقیقات اولیه را برای توسعه روبات‌های متحرک هوشمند مشابه Amazon Astro آغاز کرده است.

یکی از چالش‌های اصلی اپل در این رقابت، عقب‌ماندگی در حوزه هوش مصنوعی است. این شرکت به تازگی در توسعه ویژگی‌های جدید سیری با مشکلات مهندسی مواجه شده که ممکن است عرضه آن‌ها را به تاخیر بیندازد. این ضعف ممکن است توانایی اپل را برای رقابت در حوزه روباتیک پیشرفته نیز تحت تاثیر قرار دهد.

با این حال، تجربه ده ساله اپل در توسعه خودروهای خودران که در نهایت لغو شد، می‌تواند به این شرکت در توسعه روبات‌های هوشمند کمک کند. همان‌طور که برخی تحلیلگران اشاره کرده‌اند، فناوری‌های اصلی مورد نیاز برای توسعه خودروهای خودران و روبات‌های انسان‌نما بسیار مشابه هستند، با این تفاوت که یکی در خیابان‌های شهر حرکت می‌کند و دیگری در خانه‌های مردم.

تسلا پیشتاز و گوگل در مرحله تحقیق و توسعه

شرکت تسلا که مدت‌هاست روی روبات انسان‌نمای خود به نام آپتیموس کار می‌کند احتمالا اولین محصول مصرفی را در این بخش ارائه خواهد داد. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، می‌گوید این محصول در سال جاری به تولید محدود خواهد رسید و ماسک پیش‌بینی می‌کند که قیمت این روبات در نهایت حدود ۳۰,۰۰۰ دلار باشد.

از سوی دیگر بلومبرگ می‌گوید شرکت گوگل نیز در همان واحد دیپ‌مایند، واحد متمرکز بر هوش مصنوعی، به تحقیق و توسعه فناوری‌های روباتیک مشغول است. انتظار می‌رود این شرکت رویکردی مشابه متا داشته باشد و یک پلتفرم نرم‌افزاری را در اولویت قرار دهد.

https://pvst.ir/kcf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو