skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

افزایش ۶۲ درصدی سرمایه‌گذاری‌های هوش مصنوعی و کاهش ۱۲ تامین بودجه استارت‌آپی در سال ۲۰۲۴

۲۳ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

گزارشی از تک‌‌کرانچ با اشاره به آمار شرکت آماری Dealroom می‌گوید در سال گذشته تمرکز روی سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی به شکل چشمگیری افزایش یافته است اما در همین مدت توجه کمتری را به استارت‌آپ‌ها شاهد هستیم و سرمایه‌گذاران نسبت به دیگر بخش‌های فناوری محتاط‌تر عمل می‌کنند.

به گزارش پیوست، آماری که Dealroom منتشر کرده است حکایت از یک شکاف بزرگ سرمایه‌گذاری میان آمریکا و دیگر بخش‌های جهان دارد. براساس این گزارش بیش از ۴۲ درصد تمام سرمایه‌گذاری‌های جسورانه هوش مصنوعی در سال گذشته به آمریکا اختصاص دارند و اروپا و چین در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

این شرکت همچنین با اشاره به خبرساز شدن شرکت دیپ‌سیک و دیگر پروژه‌های کم‌هزینه متن‌باز، به اهمیت این رویکرد در آینده صنعت هوش مصنوعی و سهم آن از تمام بازار اشاره می‌‌کند.

استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی در سال گذشته ۱۱۰ میلیارد دلار جذب خود کردند

آمار Dealroom نشان می‌دهد استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی در سال گذشته ۱۱۰ میلیارد دلار جذب سرمایه‌‌کرده‌اند، آماری که یک رشد ۶۲ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد. در عین حال شرکت‌های تحت حمایت بخش خصوصی در بخش فناوری مجموعا ۲۲۷ میلیارد دلار را جذب خود کرده‌اند که یک کاهش ۱۲ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد.

اوج تاریخی سرمایه‌گذاری‌های جسورانه در حوزه هوش مصنوعی

یورام وینگارده، بنیان‌گذار Dealroom، ده‌ها است به تجزیه‌تحلیل و مشاوره در بخش فناوری مشغول است. اگرچه بازارها در اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل ۲۰۰۰ نیز تحولی را از لحاظ توجه سرمایه‌گذاران تجربه‌ کرده‌اند اما هیچ کدام از این دوره‌ها از لحاظ فعالیت و ارزش حتی نزدیک هوش مصنوعی هم نمی‌شوند. او می‌گوید: «این بزرگترین موج از لحاظ مقدار خالص سرمایه‌گذاری است. تا به حال چیزی شبیه به این نداشته‌ایم.»

به نظر می‌رسد که یکی از دلایل چنین روندی این است که اکوسیستم گسترده‌تری تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته است و بخش‌های مختلفی همچون سخت‌افزار و زیرساخت را در کنار اپلیکیشن و مدل‌های بنیادی تحت پوشش دارد.

لیست بزرگترین دور‌های جذب سرمایه ۲۰۲۴ نیز از تنوع سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های مختلف حکایت می کند. شرکت هوش مصنوعی انتروپیک، شرکت فناوری خودران Waymo، شرکت دفاعی Anduril، شرکت هوش مصنوعی xAI، شرکت مدیریت و پردازش داده Databricks با محوریت هوش مصنوعی و Vantage، شرکت فعال در حوزه دیتاسنتر و زیرساخت از جمله ده دور بزرگ جذب سرمایه را به خود اختصاص داده‌اند.

اگرچه شرکت اوپن‌ای‌آی در مرکز توجه قرار دارد اما بیشترین سرمایه جذب شده در سال گذشته مربوط به این شرکت نبود. بیشترین جذب سرمایه به Databricks اختصاص داشت که ۱۰ میلیارد دلار را جذب خود کرد و مجموع جذب سرمایه اوپن‌ای‌آی در سال گذشته ۶.۶ میلیارد دلار بود.

با این حال اوپن‌ای‌آی از لحاظ مجموع جذب سرمایه جایگاه برتر را دارد و تا به امروز ۲۰ میلیارد دلار را جذب خود کرده است و گزارش‌ها حاکی از مذاکرات این شرکت برای جذب ۴۰ میلیارد دلار دیگر با ارزش‌گذاری ۳۰۰ میلیارد دلاری دارند و اپلیکیشن ChatGPT این شرکت بدون شک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تعجب آور نیست که در طول دو سال گذشته، مدل‌های بنیادی و هوش مصنوعی مولد به عنوان مهمترین منافع تجاری به موتور حرکت فعالیت سرمایه‌گذاری‌های جسورانه تبدیل شده‌اند و شرکت های ارائه دهنده هوش مصنوعی مولد در سال ۲۰۲۴ در مجموع ۴۷.۴ میلیارد دلار را جذب خود کردند و فناوری هوش مصنوعی بنیادی با بیشترین رشد از اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی پیشی گرفته است.

سهم حوزه‌های مختلف هوش مصنوعی از سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته

گزارش Dealroom هم زمان با اجلاس اقدام هوش مصنوعی در پاریس ارائه شده است. بخشی از این اجلاس روی سوالات مربوط به توسعه عادلانه هوش مصنوعی برای پوشش بازارهایی فراتر از ایالات متحده تمرکز دارد.

استارت‌آپ‌های آمریکایی بیشتر از جمع استارت‌آپ‌های اروپا و چین سرمایه جذب خود کردند

گزارش Dealroom گمانه‌زنی‌ها درمورد تفاوت سرمایه‌گذاری و کم‌توجهی به بازارهای خارج از ایالات متحده را تایید می‌کند. براساس این گزارش ۸۰.۷ میلیارد دلار از تمام سرمایه‌گذاری‌های جسورانه مربوط به استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی ایالات متحده بودند. اروپا با سهم ۱۲.۸ میلیارد دلاری در جایگاه دوم قرار می‌گیرد و چین نیز با جذب ۷.۶ میلیارد دلاری در جایگاه سوم قرار دارد.

براساس آمار Dealroom، کشور امارات نیز توانسته است با جذب ۱.۷ میلیارد دلار از کیک سرمایه‌گذاری‌های جسورانه در سال ۲۰۲۴ در جمع هشت کشور برتر قرار گیرد.

سهم بازارهای مختلف از سرمایه‌گذاری‌های هوش مصنوعی

وینگارده می‌گوید: «ما در اروپا کمی از نوآور‌ها را داریم. ما نمی‌خواهیم آچه داریم را جایگزین کنیم و این موضوع می‌تواند یک جبهه‌گیری کمتر تهاجمی باشد.»

جذب سرمایه سال ۲۰۲۴ چه تاثیری بر چشم‌انداز سال ۲۰۲۵ دارد؟

یکی دلایلی که استارت‌آپ‌ها در سال گذشته چنین حجم پولی را جذب خود کردند، هزینه‌های ساخت و اداره این خدمات است: مدل‌های بززرگ زبانی به زیرساخت رایانشی گسترده ای نیاز دارند. پیدایش دیپ‌سیک و دیگر پروژه‌های کم‌هزینه، رویکرد متفاوتی را با اتکا بر نگاه متن باز ارائه می‌کند. آیا این روند در سال جاری پیشروی می‌کند؟

تا به اینجای کار چشم‌انداز شرکت‌های متن‌باز حتی با وجود بازیگر بزرگی مثل متا در این عرصه و شرکت فرانسوی میسترال را می‌توان متوسط برآورد کرد.

شرکت Dealroom می‌گوید حدود ۱۲ درصد از سرمایه‌گذاری‌های جسورانه هوش مصنوعی در سال گذشته به استارت‌آپ‌های توسعه دهنده مدل‌های متن‌باز اختصاص یافت. اورلا براون، رئیس چشم‌انداز‌های این شرکت، می‌گوید:‌ «با این حال یک ناحیه خاکستری بزرگ برای متن‌باز محسوب شدن یا نشدن وجود دارد. برای مثال xAI در این بخش احتساب نشده است، در حالی که Grok-1 متن باز بود اما Grok-2 اینگونه نیست. تنها با احتساب xAI نرخ این بخش به ۲۲ درصد افزایش می‌یابد.»

گزارش Dealroom همچنین آماری از فعال‌ترین سرمایه‌گذاران بخش هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ ارائه کرده است که براساس آن antler در جایگاه اول و a16z یا اندرسن هورویتز در جایگاه دوم قرار دارد.

فعال‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بخش هوش مصنوعی
https://pvst.ir/kag

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو