skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

با وجود سود هنگفت خریداران اولیه،‌ میم‌کوین ترامپ بیش از ۸۰۰ هزار نفر را متضرر کرده است

۲۲ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

نیویورک تایمز در گزارش تازه‌ای به میم‌کوین رئیس جمهور آمریکا و اتفاقات پس از عرضه این توکن پرداخته است. این گزارش با استناد به داده‌های دو شرکت تحقیقاتی که به درخواست تایمز میم‌کوین ترامپ و تراکنش‌های مربوط به آن را بررسی کرده‌اند،‌ می‌گوید با وجود سود هنگفت برخی از سرمایه‌گذاران اولیه این توکن، خریدارانی که با تاخیر موفق به خرید شدند روی هم رفته بیش از ۲ میلیارد دلار با ریزش ارزش این توکن ضرر کرده‌اند. طبق این گزارش حدود ۸۱۰ هزار کیف پول تا اواسط هفته گذشته متضرر شده‌اند و تنها ۷۰۰ هزار کیف پول با خرید این توکن سود کرده‌اند.

به گزارش پیوست، طبق این گزارش چندین سرمایه‌گذار اولیه با خرید‌های حجم بالایی از این توکن سود هنگفتی به جیب زده‌اند و با وجود اینکه مدرکی مبنی بر معاملات نهانی یا سود خانواده یا شرکای ترامپ از رفتار‌های غیرقانونی به چشم نمی‌خورد، حدود ۱۰۰ میلیون دلار تنها از هزینه تراکنش‌ها نصیب خانواده ترامپ و شرکای‌شان شده است.

توکن ترامپ زمانی سروصدای زیادی به پا کرد که رئیس جمهور آمریکا با انتشار پستی در شبکه اجتماعی گفت خانواده‌اش توکنی به نام $Trump عرضه کرده‌اند و پس از انتشار همین پست، ارزش بازار این میم‌کوین که با قیمت اولیه ۱۸ سنت به فروش رسید تنها در کمتر از دو دقیقه به بیش از یک میلیارد دلار افزایش یافت.

نیویورک تایمز می‌گوید تنها یک کیف پول با خرید بیش از ۵ میلیون و ۹۷۱ هزار توکن با قیمت اولیه ۱۸ سنت، در مدت دو روز حدود ۱۰۹ میلیون دلار سود کرده است. مالک و منشا این کیف پول که به گفته تایمز شناسه منحصر‌به‌فرد 6QSc2Cx را در ابتدای آدرس خود دارد مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد که برخی از معامله‌گران اولیه این توکن در چین مستقر هستند و خیلی زود تعداد بسیار زیادی ترامپ را خریداری کرده‌اند.

ضرر بیش از ۸۱۰ کیف پول با میم‌کوین ترامپ

بررسی‌هایی که شرکت تحقیقاتی Chainalysis برای نیویورک تایمز انجام داده نشان می‌دهد که بیش از ۸۱۰ هزار کیف پول پس از سقوط ارزش این توکن (با احتساب قیمت حدود ۱۷ دلار) که قیمت آن تا حدود ۷۵ دلار نیز بالا رفت، متضرر شده‌اند.

تایمز می‌گوید با توجه به اینکه این بررسی معاملات پلتفرم‌های متمرکز که پس از رشد چشمگیر قیمتی اقدام به عرضه این توکن کردند را در نظر نمی‌گیرد، تعداد و حجم زیان‌ها احتمالا بسیار بیشتر از این مقدار است.

به نظر خانواده رئیس جمهور آمریکا نیز سود هنگفتی را به جیب زده‌اند. براساس این گزارش تنها حدود ۱۰۰ میلیون دلار از طریق هزینه تراکنش‌ها نصیب خانواده ترامپ و شرکایش شده است که البته هنوز تمام این مبلغ استخراج نشده است.

قانونی اما بی‌قانون

فرایند عرضه میم‌کوین ترامپ سه روز پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ کلید خورد و کمی بعد از آغاز به کار دولت ارزش این توکن تا اوج ۷۵ دلاری بالا رفت و این در حالی است که در چهارمین هفته پس از عرضه این توکن، ارزش آن حتی تا کف ۱۴.۵ دلاری نیز پایین آمده است. چنین فرایندی در جهان کریپتو به پامپ و دامپ معروف است که معمولا با یک سر و صدای بزرگ در شبکه‌های اجتماعی و ورود سرمایه‌های عظیم آغاز می‌شود و سپس با فروش به خریداران خرد و استخراج سود باعث ریزش شدید قیمت خواهد شد.

نیویورک تایمز می‌گوید چنین وضعیتی که در واقع بخشی از طراحی میم‌کوین‌ها است (زیرا در واقع برای کاربرد دیگری به جز اعلام حمایت و طرفداری و معاملات قماری عرضه نمی‌شوند)، در آمریکا منع قانونی ندارد، اما تنظیم‌گری نشده است. در این روند معمولا معامله‌گران اولیه با خرید حجم زیادی از توکن‌ها و تغییر موازنه عرضه و تقاضا، قیمت توکن‌ را تا حد زیادی افزایش می‌دهند و سپس معامله‌گران خرد به دنبال آنها وارد بازار می‌شوند و نقدینگی خروج معامله‌گران اولیه را فراهم می‌کنند.

اعتراضات و نگرانی‌ها

گزارش نیویورک تایمز می‌گوید خریداران توکن ترامپ که بسیاری از میان هواداران او بودند در این چند هفته زیان بزرگی را متحمل شده‌اند و حالا صدای اعتراض برخی از آنها شنیده می‌شود.

مساله نگران‌کننده‌تر اما ماهیت بی‌‌سابقه این میم‌کوین است. بالاترین مقام اجرایی ایالات متحده از این میم‌کوین حمایت کرده است و خانواده او ذی‌نفع این فرایند هستند. آنهم در حالی که دولت ترامپ برای کاهش محدودیت‌های قانونی جهان کریپتو تلاش می‌کند.

کوری فرایر، که به تازگی از جایگاه مشاور رمزارزی کمیسیون بورس و اوراق بهادار کنار رفته است، می‌گوید: «رئیس جمهور [آمریکا] در یک الگوی تاریک رمزارزی شرکت کرده است که به سرمایه‌گذاران آسیب می‌زند و در عین حال رگولاتور‌هایی را منصوب کرده است که محافظت‌های قربانیان را کاهش می‌دهند و ممکن است او و خانواده‌اش را از گزند قانون دور نگه دارند.»

تایمز می‌گوید ترامپ و پسرانش در شش ماه گذشته چندین اقدام تهاجمی را در صنعت کریپتو به اجرا گذاشته‌اند. ترامپ که در کارزار انتخاباتی خود از رمزارزها حمایت می‌کرد، در عین حال به تاسیس شرکتی به نام World Liberty Financial کمک کرد که رمزارزی به نام WLFI را در اختیار یک سری سرمایه‌گذاران ثروتمند و با تجربه در بازارهای مالی قرار داد.

هفته گذشته شرکت Trump Media & Technology، شرکت مادر شبکه اجتماعی تروث سوشال ترامپ، اعلام کرد که با ایجاد برندی به نام TruthFi به صنعت خدمات مالی ورود می‌کند و محصولاتی مرتبط با بیت‌کوین را ارائه می‌دهد.

دوین نانز، رئیس اجرایی ترامپ مدیا، می‌گوید این پیشنهادات «جایگزینی رقابتی برای دارایی‌های ووک و مشکلات حذف از سیستم بانکی هستند که در بازار به چشم می‌خورد.»

با این حال میم‌کوین ترامپ اولین موردی بود که ترامپ و خانواده‌اش، مستقیما یک توکن جدید را به طرفداران و سرمایه‌گذاران تبلیغ کردند.

دو شرکت تجزیه‌تحلیل به نام‌های Nansen و Chainalysis و مالی وایت،‌ محقق مستقل رمزارزی و منتقد صنعت رمزارز، به درخواست نیویورک تایمز بررسی‌هایی را روی تراکنش‌های رمزارزی انجام داده‌اند که تایمز می‌گوید ارزیابی این بررسی‌ها از یک الگوی بزرگ خرید سریع و سپس فروش دارایی‌های میم‌کوینی حکایت می‌کنند.

به همین دلیل رگولاتور‌های ایالت نیویورک در هشدار تازه‌ای درمورد میم‌کوین‌ها اعلام کرده‌اند که «سازندگان یا شرکای مربوطه به شکلی مصنوعی قیمت سکه‌ها را افزایش می‌دهند و سپس سکه‌های خودشان را سریعا در یک قیمت بالا به فروش می‌رسانند و در عین سود هنگفت، باعث سقوط شدید قیمت می‌شوند.»

رگولاتور‌های نیویورک از این اقدامات به عنوان «الگو‌های پامپ و دامپ» یاد کرده‌اند که به گفته آنها باعث زیان سنگین خریداران می‌شود.

با این حال به گفته تایمز هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ترامپ یا شرکایش قیمت این توکن را مصنوعی افزایش داده یا در معاملات نهانی شرکت کرده‌ باشند وجود ندارد.

برنده‌‌های گمنام

بلاک‌چین باعث شده تا برخلاف تراکنش‌های سنتی،‌ تراکنش در جهان کریپتو به صورت کاملا شفاف انجام شود. اما در همین جهان شفاف با وجود اینکه تمامی تراکنش‌ها برای همه قابل مشاهده است، مالک یا مالکان کیف‌پول رمزارزی گمنام باقی می‌مانند.

از این رو نمی‌توان مشخص کرد که آیا اولین خریداران توکن ترامپ به اطلاعات خاصی دسترسی داشته‌اند یا خیر اما الگوی اقداماتی که تایمز گزارش کرده است مشکوک به نظر می‌رسند. تایمز می‌گوید توکن ترامپ در تاریخ ۱۷ ژانویه و ساعت ۹ و یک دقیقه صبح به وقت کرانه شرقی آمریکا مینت یا ضرب شده‌اند یا به عبارت دیگر آدرس قرارداد در همین ساعت ایجاد شده است.

اما ترامپ تا ۱۲ ساعت بعد پستی در مورد این توکن منتشر نکرد. تایمز می‌گوید با وجود این تاخیر ۱۲ ساعته،‌ حسابی که اولین خرید بزرگ این توکن را انجام داده است تنها سه ساعت پس از مینت حدود ۱.۱ میلیون دلار خرج خرید تعداد زیادی از توکن‌های ترامپ کرده است.

با وجود اینکه فردی در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شده که مالک این حساب رمزارزی است، اما تایمز می‌گوید بررسی‌های آنها به تناقضاتی در ادعاهای این فرد که خود را «سید سمیر» معرفی کرده است اشاره دارد و او در مواجهه با این موضوعات طی پیامی در تلگرام اعلام کرد که مالک این کیف پول نیست و در واقع شوخی کرده است.

با این حال بررسی‌های Nansen نشان می‌دهد که مالک این حساب به سرعت بخشی از توکن‌ها را به فروش رسانه و در ابتدا ۵۰ میلیون دلار سود کرده است و در مجموع با چند فروش دیگر به سود سرسام‌آور ۱۰۹ میلیون دلاری رسیده است. با این حال به گفته تایمز روشن است که این فرد یکی از فعالان مطرح جهان میم‌کوین‌ها است که با الگویی مشابه روی رشد قیمت توکن‌های نوپا سرمایه‌گذاری می‌کند.

حساب‌های دیگری نیز با عملکرد مشابه جلب توجه کرده‌اند. یکی از این حساب‌ها تنها دو دقیقه پس از عرضه توکن آن را خریداری کرده و نیم ساعت بعد با فروش آنها به سود ۲.۷ میلیون دلاری رسیده است.

براساس بررسی‌های Chainalysis، نشان می‌دهد که در مجموع ۷۰۰ هزار کیف پول از خرید ترامپ سود کرده‌اند. اما بزرگترین برنده‌ها، اولین‌ها هستند: طبق بررسی Nansen، ۳۱ کیف پولی که خیلی زود اقدام به خرید کرده‌اند، تنها طی چند روز به ۶۶۹ میلیون دلار سود رسیده‌اند.

با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که در مقابل میلیون‌ها دلار سود تعداد کمی از کیف پول‌ها، ماجرای عرضه توکن ترامپ بازندگان بزرگتری دارد. در طول مدت ۱۹ روزی که تا زمان این بررسی از معامله توکن ترامپ می‌گذشت، مجموعا ۸۱۳ هزار و ۲۹۴ کیف پول یا با فروش توکن یا نگهداری‌ آن با وجود کاهش قیمت، ضرر کرده‌اند.

مجموع زیان بازنده‌های این بازار به گفته تایمز به حدود ۲ میلیارد دلار زیان بالفعل و بالقوه می‌رسد. با این حال بسیاری از کیف پول‌ها به امید افزایش دوباره قیمت توکن‌های خود را نگه داشته‌اند.

بررسی Chainalysis نشان می‌دهد که خریداران اولیه نیز در مجموع رقم سرسام آور ۶.۶ میلیارد دلار سود را از این بازار استخراج کرده‌‌اند.

چنینی الگویی که به وفور در جهان کریپتو دیده می‌شود و در حال حاضر به راهکار کم دردسری برای میلیونر شدن چهره‌های شبکه اجتماعی تبدیل شده است در واقع بیشتر از سرمایه‌گذاری به قمار شبیه است و خریداران به امید سود چند برابری وارد بازاری می‌شوند که در نهایت تعداد برنده‌های آن بسیار کمتر از بازندگان است و میلیون‌ها یا حتی میلیارد‌ها دلار سرمایه کاربران معمولی در این فرایند نابود می‌شود.

ورود رئیس جمهور آمریکا و خانواده‌اش به چنین بازار پر ریسک و پر قربانی نه تنها نمونه خطرناکی برای دیگر سو استفاده‌گران جهان کریپتو است، بلکه ممکن است برخی از کاربران محتاط را مجاب به مشارکت در چنین بازاری کند.

https://pvst.ir/ka4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو