دومین دوره بورسیه نخبگان همراه اول آغاز شد
دومین دوره بورسیه نخبگان علمی همراه اول با هدف سرمایهگذاری روی مدالآوران المپیادی و نفرات…
۱۶ بهمن ۱۴۰۳
۱۷ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تفاهمنامه توسعه ترانزیت داده میان عمان، شرکت زیرساخت ایران و شرکت پیشگامان امضا شد. مدیرعامل پیشگامان میگوید این پروژه منجر به کاهش هزینهها و زمان دسترسی به دادهها میشود.
محمدرضا کریمی، مدیرعامل پیشگامان کویر آسیا درباره تفاهمنامه امضا شده میان ایران و عمان به پیوست گفت: یک تفاهمنامه بین شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت پیشگامان (از ایران) و عمانتل (شرکت مخابراتی عمان) امضا شد که براساس آن تهاتری انجام شود که مجموع آن ۴.۵ ترابیت بر ثانیه است. هدف این است که ایران بتواند با ظرفیت ۳ ترابیت از محتوایی که در عمان است استفاده کند و از طرفی حدود ۱.۵ ترابیت بر ثانیه از مرزهای شمالی ایران به سمت اروپا برود.
او افزود: مسیر شمالی ایران، بکآپی است برای مسیری که الان از کانال سوئز به سمت اروپا میرود. این مسیر جدید، هم از نظر هزینهها و هم تاخیر، بهتر از مسیر کانال سوئز است.
طبق گفته کریمی، این ظرفیت بنا به درخواستی که وجود دارد فعال میشود. نگهداری و ارائه سرویس در ایران برعهده شرکت زیرساخت و پیشگامان کویر آسیا است.
بر اساس این تفاهمنامه همکاری، ظرفیت ترانزیت داده به سمت عمان تا ۴.۵ ترابیت بر ثانیه از مرزهای شمالی به سمت اروپا و مرزهای داخلی ایران افزایش یافته و شبکهای امن و پرسرعت از مرزهای شمالی ایران (به سمت اروپا) تا مسیرهای جنوبی (به سمت عمان و خلیج فارس) ایجاد خواهد شد. این پروژه با بهینهسازی زیرساختهای موجود، زمان و هزینه انتقال دادهها بین آسیا، خاورمیانه و اروپا را کاهش میدهد و جایگزینی کارآمد برای مسیرهای طولانیتر دریایی ارائه میکند.
در نخستین رویداد ایران کریدور گفته شد که درحال حاضر، بیشتر ترافیک اینترنت مصرفشده در خاورمیانه از خارج از منطقه، به ویژه از اروپا، تامین میشود و کمتر از ۱۰ درصد از ترافیک مصرفشده به صورت محلی سرویسدهی میشود و براساس پیشبینیها نیز تا سال ۲۰۳۰، مصرف ترافیک اینترنت در خاورمیانه با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) با حدود ۳۰ درصد افزایش به بیش از ۶۰۰ ترابیت بر ثانیه میرسد.
پیشنهادی که وزارت ارتباطات در رویداد ایران کریدور پیشنهاد داد این بود که انتقال داده با ظرفیت بالا انجام شود، اتصالات زیردریایی فیبرنوری توسعه پیدا کند و مراکز داده کارآمدی ایجاد شود. ایران به دلیل دارا بودن شبکههای فیبرنوری میتواند به عنوان پلی برای جریان داده بین آسیا و اروپا عمل کند.
قبلتر بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت زیرساخت به خبرنگار پیوست گفته بود که شرکت ارتباطات زیرساخت شبکه بسیار خوبی دارد. این شبکه یکی از بهترین شبکهها در دنیا است؛ شبکهای که با این کیفیت و با مسیرهای متنوعی از فیبر در داخل کشور اجرا شده و شبکه انتقال نوری که در این شبکه فیبر نشسته یک شبکه بسیار عالی است که میتواند به کسب سهم خوبی از بازار ارتباطات دنیا کمک کند.
به گفته او، ایران آلترناتیو مناسبی برای عبور مسیرهای ارتباطی مطمئن برای شرق و غرب جهان است.
اولین رویداد ایران کریدور ۱۵ بهمن و یک روز قبل از رویداد کپیسیتی در دبی به میزبانی شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شد. در این رویداد تمامی اپراتورهای منطقه و پارتنرهایی که با ایران کار میکنند، حضور داشتند. این تفاهمنامه در نمایشگاه ایران کریدور انجام شد.