دیپسیک چطور هزینهها را کاهش داد؛ آیا ادعای ۶ میلیون دلاری این شرکت حقیقت دارد؟
عرضه مدل R1 شرکت چینی دیپسیک بیشتر از یک هفته است که توفانی در جهان…
۱۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۴ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
طبق اعلام نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند، در روز شنبه، این کشور برای تقویت تولید داخلی تعرفه گمرکی برخی از قطعات کلیدی گوشیهای هوشمند را حذف کرده است، اقدامی که به نفع تولیدکنندگانی همچون اپل و شیائومی خواهد بود.
به گزارش پیوست به نقل از رویترز، تولید لوازم الکترونیکی در هند طی شش سال گذشته تا دو برابر افزایش یافته و در سال ۲۰۲۴ به ۱۱۵ میلیارد دلار رسید. این کشور حالا در حال تبدیل شدن به دومین تولیدکننده بزرگ گوشی موبایل در جهان است و شرکتهایی همچون اپل در پی تنش ژئوپلیتیک میان واشنگتن و پکن، هند را به عنوان مقصد جایگزین برای تولید برگزیدهاند.
اپل برای افزایش نفوذ در بازار چین در سال ۲۰۲۳ اولین فروشگاه فیزیکی خود را در دهلی و بمبئی راهاندازی کرد و این شرکت همچنین به تازگی اپلیکیشنی ویژه را برای فروش در این کشور در نظر گرفته است که به کاربران اجازه میدهد تا محصولات را مستقیما از اپل خریداری کنند و از پیشنهادات شخصیسازی شده بهرهمند شوند.
طبق دادههای شرکت تحقیقاتی Conuterpoint، اپل بزرگترین بازیگر بازار گوشی هوشمند چین با سهم ۲۳ درصدی در تمام درآمد سال ۲۰۲۴ است و پس از آن نیز سامسونگ با سهم ۲۲ درصدی در جایگاه دوم قرار دارد.
در لیستی که حالا معاف از تعرفه گمرکی هستند میتوان به اجزای خاص اسمبل گوشی هوشمند مثل مدارها، اجزای ماژول دوربین و کابلهای USB اشاره کرد که پیش از این مالیات ۲.۵ درصدی داشتند.
حذف تعرفه همچنین به هند اجازه میدهد تا در یک سال پر تلاطم از تجارت جهانی با روی کار آمدن دونالد ترامپ و تعرفههای وارداتی مختلف آمریکا، حتی برای متحدانی همچون کانادا، جایگاه بهتری را برای خود رقم بزند.
ترامپ امیدوار است تا سیاستهای «اول آمریکا» باعث بازگشت واحدهای تولیدی به ایالات متحده شوند و هند نیز در این میان سعی دارد از تنشهای تجاری میان چین و آمریکا برای افزایش سهم خود از زنجیره عرضه جهانی بهره گیرد.
طبق گزارش سال گذشته رویترز، وزارت ارتباطات هند هشدار داد که اگر تعرفههای جذابتری برای شرکتهای خارجی در نظر گرفته نشود، این کشور از چین و ویتنام در حوزه صادرات گوشیهای هوشمند عقب میماند.
سیتارامان در بودجه سال گذشته به بازبینی ساختار تعرفههای گمرکی هند اشاره کرد و گفت به دنبال منطقی کردن تعرفهها و سادهسازی آنها برای بهبود روابط تجاری است.
بازبینی تعرفههای گمرکی همچنین قرار است ساختار تعرفه معکوس یا مواردی که تعرفه روی مواد خام یا کالاهای میانجی را بالاتر از محصول نهایی در نظر میگیرد نیز اصلاح کند.
ساختار پیچیدهای که هند برای تعرفههای واردات و صادرات در نظر گرفته است همواره به عنوان یکی از موانع تولید داخل و اختلاف با فعالان این حوزه مطرح میشود.
هند در سالهای اخیر در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغالزایی تمرکز ویژهای بر جذب سرمایه خارجی و کمک به اکوسیستم استارتآپهای داخلی داشته است. وزیر دارایی هند همچنین براساس خبری که روز گذشته منتشر شد یک صندوق سرمایه بیش از یک میلیاردی را به حمایت از استارتآپهای داخلی اختصاص داده است.
دولت همچنین برای حمایت از کارآفرینان و فعالان اقتصادی طرحهایی را برای تخفیف مالیاتی و اعطای وام به فعالان اقتصادی در نظر گرفته است که به طور ویژه زنان و جوامع حاشیهای را با وامهایی تا سرحد ۲۵ هزار دلار هدف میگیرد.
در سالهای اخیر و به افزایش تنش میان پکن و واشنگتن و در حالی که سرمایهگذاری خارجی در بازار چین در حال کاهش است، شرکتهای بزرگ فناوری هند را به عنوان مقصد جدید خود در نظر گرفتهاند که از جمله میتوان به تاسیسات تولید گوشیهای اپل در هند اشاره کرد و همچنین شرکتهای دل و اچ پی نیز سرمایهگذاریهایی را با تکیه بر طرح حمایت دولتی در این کشور در نظر گرفتهاند.