رونمایی رسمی از سامانه مدیریت هوشمند حملونقل همراه اول در نمایشگاه خودرو تهران
در نخستین روز از ششمین نمایشگاه خودرو تهران، همراه اول با رونمایی از سامانه مدیریت…
۸ بهمن ۱۴۰۳
۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
لیست شدن و شناخته شدن شرکتهای فناور و نوآور در بازار نوآفرین عامل مهمی در افزایش سرمایهگذاری روی آنها به شمار میآید. اما شرایط اقتصادی روز جامعه و آنچه مشاهده میشود تصمیم سرمایهگذاران را بیشتر متوجه حوزههای فلزات گرانبهایی کرده است که از دارایی آنها در برابر این تغییرات محافظت کند.
به گزارش پیوست، روند افزایش ارزش طلا و فلزات گرانبها در مقیاس جهانی همچنان ادامهدار خواهد بود. از این سمت نیز ترکیب فناوری با حوزه سلامت و سایر فناوریهای روز دنیا بهنظر اولویت سرمایهگذاران به حساب میآید. باید دید که در مواجه با این دو حوزه سرمایهگذاران کدام یک را ترجیح خواهند داد؟
علیرضا فیضاللهپور، کارشناس ارشد تحلیل کسبوکار سکوی تامین مالی جمعی کارنکراد معتقد است با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی و همچنین وضعیت نقدینگی در کشور، سرمایهگذاران در ماههای پیش رو نیز به سمت سرمایهگذاری در طلا حرکت خواهند کرد.
سهیل عباسی، معاون نوآوری همآوا آغاز به کار بازار نوآفرین و امکان ورود کسبوکارهای حوزه فناور و نوآور به بازار سرمایه را امیدبخش توصیف کرد. او در این رابطه گفت: گشایش این بازار نشان میدهد مسیر استارتآپی از روز شروع و با طی مراحل میتواند به نقطه IPO شدن برسد. یعنی میتوان از همان اول برای این کسبوکار یک انتهای موفقی که برابر با ورود به بازار سرمایه است متصور شد.
او با اهتمام به تاثیر و نقش فناوریهای روز که مشتمل بر ۴ فناوری هوش مصنوعی، نانو، بایو و شناختی میشود گفت که به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی، سرمایهگذاران به منظور حفاظت از دارایی در برابر این حجم از تغییرات همچنان به سمت بازار طلا و فلزات گرانبها خواهند رفت.
او اگرچه این رفتار را اقدامی برای حفظ ارش دارایی و عقب نماندن از تورم برشمرد ولی گفت که بالاخره باید به سمت سرمایهگذاری روی فناوریهای جدید و همگرایی آنها پیش رویم. از نگاه او در حال حاضر موج گسترده سرمایهگذاری روی هوش مصنوعی و فناوریهای ذیل آن در سراسر دنیا شدت گرفته است. کشور ما نیز طبق گفته او از این قاعده مستثنی نخواهد بود و دیر یا زود باید به سمت سرمایهگذاری کلان روی این حوزهها رفت. عباسی در همین باره گفت: باید به فنارویهای نوظهور و تاثیر آنها روی کسب و کارها و اقتصاد کشور توجه کرد. این توجه نباید صرفا روی یک فناوری متمرکز بماند. بلکه باید روی تاثیر آن فناوری و ترکیب آن با سایر فناوریها باشد.
طبق گفته فیضاللهپور قیمت طلا در ایران از ۲ پارامتر قیمت انس جهانی و قیمت دلار متاثر است. از طرفی وضعیت بازار جهانی طلا نیز صعودی است. کارشناس ارشد تحلیل کسب و کار کارن کراد با لحاظ شرایط مختلف اعم از احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و تاثیر نااطمینانیهای سیاسی و اقتصادی که در جهان وجود دارد پیشبینی میکند تقاضا برای طلا بیشتر هم خواهد شد. طبق بررسیهای انجام شده احتمال رسیدن قیمت انس به ۳۰۰ دلار قریبالوقوع است. فیضاللهپور وضعیت داخل کشور را برای خریداری این جنس از سرمایه را با لحاظ افزایش نرخ ارز و روند نقدینگی افزایشی خواند.
او همچنین گفت: با توجه به اینکه سرمایهگذاری آنلاین روی طلا به اندازه سرمایهگذاری فیزیکی آن بازدهی خواهد داشت و مزیتهای سرمایهگذاری آنلاین بیشتر از سرمایهگذاری فیزیکی است، سرمایهگذاری آنلاین ادامهدار خواهد بود.
ابراهیم دادگر، مدیر صندوق طلا گوهر یکی از دلایل اصلی تمایل مردم به سرمایهگذاری در صندوقهای طلا و مشخصا صندوقهای طلا بورسی را حفظ و نگهداری ارزش دارایی در برابر تورم عنوان کرد. از دید دادگر طلا برای مردم همواره به عنوان یک دارایی امن شناخته شده است. پیرو این موضوع سرمایهگذاری در صندوقهای بورسی طلا این امکان را به آنها میدهد که بدون دغدغه نگهداری یا استاندارد و خلوص طلا از مزایای این بازار استفاده کنند. دادگر شفافیت را مساله تاثیرگذار دیگر در این تصمیم دانست. او معتقد است نقدشوندگی صندوقهای بورسی طلا و اصطلاحا اینکه در T+1 دارایی آنها قابل تسویه شدن است عوامل جذابیت سرمایهگذاری روی این صندوقهاست.
طبق گفته فیضاللهپور حوزه عمده شرکتهایی که به سمت بازار نوآفرین در حرکت هستند ترکیبی از فناوری با سلامت و دارو، نرمافزار، اطلاعات و دیجیتال مارکتینگ است. به نظر او با توجه به افزایش اهمیت شاخصههایی مانند فزونی جمعیت سالمند، شیوع بیماریهای مزمن و همچنین سیاستهای حمایتی دولت از تولیدات بازار داخلی در صنعت دارو میتوان متصور شد که حوزه سلامت الکترونیک و بهویژه بخش دارو برای سرمایهگذاری گزینه محتملتری باشد.
قطع برق، کمبود گاز و در کل ناترازی انرژی که در اکثر اوقات پایدار است تولیدات را با چالش رو به رو کرده است. از همین رو کارشناس ارشد تحلیل کسب و کاری کارن کراد معتقد است در صورتی که این مشکلات برطرف شود و با توجه به افزایش نرخ دلار نیمایی حوزههایی که بیشتر صادراتمحور است برای سرمایهگذاری میتواند از دیگر حوزههای جذاب باشد. او همچنین افزود: در کشور ما شرکتهای حوزه پتروشیمی و فلزات برای سرمایهگذاری جذاب هستند.
معاون نوآوری همآوا پیشبینی اینکه سرمایهگذاریها بیشتر به کدام سمت و سو خواهد رفت را موضوع عجیب و غیرقابل انتظاری خواند. او در همین باره گفت: با توجه به شدت تغییرات دنیا و تمام شرایط نمیتوان پیشبینی درستی از آینده داشت. دقیقا مانند ۲ سال گذشته که نمیدانستیم امروز چه اتفاقی خواهد افتاد.
او در ادامه افزود: به نظر من به مرور سرمایهگذاران متوجه نیاز رشد سرمایه خواهند شد و به این نتیجه میرسند که باید سوار بر قطار آینده بود.
او معتقد است جهت سرمایهگذاری از حوزههایی مانند فروشگاههای اینترنتی و پلتفرمها که به اصطلاح او آینده مصرف شده است به سمت فناوریهای جدید خواهد رفت.
از دید عباسی سرمایهگذاران خطرپذیر برای تداوم فعالیت و حفظ ارتباط با بازار باید سرمایهگذاری روی فناوریهای جدید و ترکیبی را در دستور کار قرار دهند. بازتکرار گذشته و اصرار روی زمینههای سرمایهگذاری سابق از منظر عباسی شاید جذاب باشد اما این نتیجه بلندمدت نخواهد بود.