رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۹ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
بازار فرابورس به مرز ۳ هزار همت رسید و بازار نوآفرین نیز از زمان آغاز به کار تاکنون رشد ۱۲ درصدی را ثبت کرد. طبق گزارش مالی ۹ماهه فرابورس، محوریت قرار دادن فناوری و به پایان رساندن عملیاتهای حوزه فناوری اطلاعات و امنیت سایبری نشانگر توجه این شرکت به تاثیرات تکنولوژیکی ابزاها و رویکردها برای توسعه و کارآمدی آینده پیش روی این بازار است. طبق این گزارش عمده درآمدهای فرابورس از سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت و بانکی است.
به گزارش پیوست، ارزش بازار فرابورس ایران با عبور از مرز ۲ هزار و ۹۰۰ همت در هفته گذشته، بیشتر شد. بیشترین داد و ستدهای انجام شده نیز مربوط به بازار دوم است. بازار نوآفرین که چند هفتهای است آغاز به کار کرده طی این مدت رشد ۱۲ درصدی را داشته و به ارزش بیش از ۳۹۳ میلیارد تومان رسیده است.
در بازار نوآفرین از تاریخ ۸ دی ماه سال جاری تا کنون بالغبر ۱۰ همت خرید و فروش انجام شده است. ارزش معاملات بازار اول طی این مدت بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برآورده شده و در بازار توافقی فرابورس نیز دادوستدهایی به ارزش بیش از ۶ میلیارد تومان انجام شد. همچنین ارزش معاملات بازار ابزارهای مشتقه فرابورس نیز بیشتر از ۴۰ میلیارد تومان عنوان شد.
اقدامات فناورانه و اهتمام قابل توجه به محورهای فناوری در ابزارهای مالی، بازارهای و نهادهای مالی و سرمایهگذاری از ویژهترین چشمانداز بازار فرابورس ایران عنوان شده است.
طبق گزارش شرکت فرابورس برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۳/۹/۳۰ سند راهبردی دوره چهارم فرابورس با چشمانداز چهارساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ تهیه و تصویب شده است.
سرآمد بودن و نوآوری در طراحی بازارها، نهادها و ابزارهای مالی با محوریت فناوری به منظور توسعه و تعمیق بازار سرمایه، رونقبخشی سرمایهگذاری و تامین مالی در اقتصاد ملی، چشمانداز این سند است.
سازماندهی و تشکیل بازارهایی منصفانه، کارآ، شفاف و قابل اعتماد برای تامین مالی و سرمایهگذاری به منظور ایفای نقش شایسته در اقتصاد ملی از ماموریتهای فرابورس عنوان شده که در این سند آمده است.
بهرهبرداری از سامانههای امنیتی در حوزه فناوری اطلاعات، امنسازی سامانهها و تجهیزات زیرساخت فناوری اطلاعات، طراحی و راهاندازی سامانه قراردادها، رونمایی از سامانه فراسان به منظور تسهیل و تسریع در تعاملات با تمامی نهادهای مالی بازار سرمایه، سامانه رصد فضای مجازی، ریبرندینگ تلوزیون اینترنتی واچار(فرابورس تی وی) و ارائه هویت بصری جدید از جمله پروژهها و برنامههای انجام شده تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ توسط فرابورس است.
ایجاد دسترسی فراگیر و عادلانه به خدمات ارائه شده در بازار مالی، تفکر علمی مبتنی بر فناوری در تمامی فعالیتها، تعالی حرفهای و شایستهسالاری در تمامی عرصهها، مسئولیتپذیری و پاسخگویی در مقابل ذینفعان و ارتقا شفافیت و تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه از جمله ارزشهای کلیدی این گزارش عملکرد ۹ ماهه مالی است.
اقدامات مذکور با محورهای راهبردی مبتنی بر مدیریت نوآورانه مبنی بر تحول فناورانه و هوشمندسازی برای افزایش توانمندی در توسعه و تعمیق بازارها و ابزارها، توسعه خدمات برای تقویت رقابتپذیری، ترویج اصول و نظارت بر حاکمیت شرکتی ناشران و نظارت بر اعضا، بهبود و توسعه سرمایههای انسانی، فرهنگسازی و ارتقا سواد مالی صورت گرفته است.
استراتژیهای ناظر بر محورهای راهبری این سند اعم از توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات، بهبود دسترسی به خدمات و اطلاعات، مدیریت ریسک و تقویت کنترلهای داخلی سایبری، تقویت ابزارهای نظارتی بر مبنای فناوری، تسهیلگری در فرآیند تامین مالی با نگاه ویژه به شرکتهای نوپا و دانش بنیان، افزایش سهم فرابورس در سرمایه اجتماعی اکوسیستم بازار سرمایه، ارتقای دانش مالی آحاد جامعه، ایجاد تصویر منسجم و متمایز در بازار است.
جمع درآمدهای عملیاتی شرکت فرابورس ایران در دوره مالی منتهی به ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ برابر با مبلغ ۲۲۱ میلیارد و ۸۶۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است که این میزان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است. مجموع درآمدهای عملیاتی سال گذشته فرابورس طبق این گزارش ۳۱۷ میلیارد و ۵۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است.
۲۲۰ میلیارد و ۶۳۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میزان هزینههای بخش فروش، اداری و عمومی فرابورس در سال جاری است. در حالی که هزینههای فرابورس در دوره مشابه سال گذشته برابر با ۱۷۷ میلیارد و ۲۸۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. به عبارتی هزینههای فرابورس در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به نسبت ۹ ماه اول سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است.
شرکت فرابورس در سال ۱۴۰۳ درآمدی به مبلغ ۲۳۰ میلیارد و ۹۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان از بخش سایر درآمدها کسب کرده است. این عدد به نسبت سال گذشته (۱۲۲ میلیارد و ۸۳۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان) ۸۸ درصد افزایش یافته است.
عمده منابع شرکت فرابورس ایران از محل درآمدهای عملیاتی ناشی از کارمزد معاملات سهام و صکوک حاصل میشود. در سند آمده است که شرکت جهت مدیریت منابع مازاد اقدام به بررسی فرصتهای سرمایهگذاری کرده است. با توجه به محدودیتهای ذکر شده در اساسنامه، عمده سرمایهگذاریهای شرکت به منظور محدودیتهای نهاد ناظر در صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت و سپردههای بانکی است.
مصارف شرکت فرابورس ایران همانند دوره مشابه قبل جهت پرداخت هزینههای شرکت، پرداخت سود سهامداران و تحصیل داراییهای ثابت و سرمایهگذاریها است.
فایل گزارش شرکت فرابورس برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۳/۹/۳۰