skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

استارت‌آپ‌ها باید با ادبیات سرمایه‌گذاران خطرپذیر آشنا شوند

۲۹ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

فعالان اکوسیستم استارت‌آپی و سرمایه‌گذاران این حوزه معتقدند برای دستیابی به نتیجه بهتر استارت‌آپ‌ها باید با ادبیات و مدل کسب و کار سرمایه‌گذاران خطر پذیر آشنا شوند تا ارتباط درست و مثمرثمری میان آنها شکل بگیرد.

به گزارش روابط عمومی تریگ‌آپ در پنل «سرمایه‌گذاری در زیست‌بوم نوآوری؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» که در رویداد ادونچر مشهد با حمایت تریگ‌آپ برگزار شد، سیدحمیدرضا علوی، معاون سرمایه‌گذاری شناسا و عضو هیئت مدیره تریگ‌آپ با نام بردن از سرمایه‌پذیران به عنوان نقطه عطف مشترک میان سرمایه‌گذاران خطرپذیر در این باره توضیح داد: « مهم‌ترین چیزی که می‌توانم بگویم این است که با ادبیات و مدل کسب و کار یک سرمایه‌گذار خطرپذیر آشنا باشیم. ما با بسیاری از استارت‌آپ‌های خوب و توانمندی مواجهیم که درک درستی از این سمت ندارند و برای همین ارتباط درستی شکل نمی‌گیرد و با تجربه به من ثابت شده که اگر روز اول با رفاقت کار را شروع نکنیم در ادامه کار خیلی سخت پیش می‌رود. علاوه بر شناخت مدل کسب وکاری، نکته مهم دیگر این است که واقعاً همه‌ مسائل کسب‌وکار را صادقانه به عنوان یک شریک به هم بگوییم. من فکر می‌کنم این دو نکته همراهی و درک از مدل کسب‌وکار اگر مثل دو بال روی یک شرکت بنشینند، می‌توانند باعث رشد و موفقیت باشند.»

او افزود: « گروه مالی پاسارگاد هلدینگ‌های مختلفی دارد که  در کسب‌وکارهای مختلفی فعالیت دارند. من حالا می‌توانم با افتخار اعلام کنم که با صبوری گروه مالی پاسارگاد، سه تا از تکنولوژی‌هایی که در فناپ وجود دارد، از فعالیت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شناسا ایجاد شده است. یکی بحث فناوری فضای ابری است، یکی بحث اینترنت اشیا و دیگری بحث امنیت سایبری. ما تریگ‌‌آپ را نه تنها به عنوان یک شتاب‌دهنده که حالا به عنوان یک میکرو وی‌سی هم داریم و سرمایه‌گذاری‌هایی تا۶میلیارد هم در تریگ‌آپ اتفاق می‌افتد. بیشتر منظورم وضعیت رشد کسب‌وکار است. از آن بالاتر تا ۶۰-۷۰میلیارد تومان را در شناسا سرمایه‌گذاری می‌کنیم. از این طریق دنبال حل مسائل کشور هم هستیم، یعنی اگر یک شرکتی بخواهد راه‌حلی داشته باشد و راه‌حل در مرحله آزمایش جواب گرفته باشد، ما مایل به سرمایه‌گذاری هستیم.»

همه با هم در یک زمین بازی هستیم

حسین بخشایی، هم‌بنیان‌گذار مسیریاب نشان در پاسخ به این سوال که یک استارت‌آپ چه انتظاری از یک سرمایه گذار دارد گفت: یک استارت‌اپ وقتی با جذب سرمایه برای بقا و توسعه خود به منابع یک سرمایه‌گذار دست پیدا می کند در عمل هر دو در یک مقام و در یک زمین بازی قرار می‌گیرند و نمی‌توان رابطه سرمایه گذار و سرمایه پذیر را صرفا به اعداد و ارقامی که در پس قراردادها نوشته می شوند خلاصه کرد 

مهدی محمدی، مدیرعامل هلدینگ گرین‌وب درباره رویکردهای سرمایه گذاری جدید در دنیای امروز صحبت کرد و از روندهای جدیدی گفت که اکوسیستم نوآوری ایران نیز در حال تجربه آن است. او در این باره گفت: « امروز سرمایه‌گذاری در حال تغییر است. حالا با پدیده سرمایه‌گذارانی روبه‌رو هستیم که هم رویکرد سرمایه‌گذاری دارند و هم رویکرد سرمایه‌پذیری. دیگر مثل قدیم نیست که یک عده سرمایه‌گذار باشند و یک عده هم جوان‌هایی که دنبال ایده‌ها و آرزوهای‌شان هستند و دنبال سرمایه. ترکیب در حال تغییر است. آن چیزی که اکوسیستم نیاز دارد این است که سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر یکدیگر را درک کنند و به‌اصطلاح هم‌دما شوند.»

احمد شریفی، رئیس هیئت مدیره مدریک نیز در بیان موضوع باید و نبایدهای ویژگی‌های یک سرمایه‌‌گذار در اکوسیستم استارت‌اپی به موضوع آزادی عمل و اختیار کسب و کارهای نوپا اشاره کرد و گفت: «سرمایه‌گذار باید روی این نکته توجه داشته باشد که اگر نمی‌تواند دست یک استارت‌اپ را بگیرد حداقل مانع حرکت آن هم نباشد. این موضوع بسیار مهمی است که در اکوسیستم نوآوری ما بعضا بسیار پیش آمده است. بسیار سرمایه‌گذارانی هستند که به سبب ایجاد محدودیت‌های خاص برای تیم‌ها یا کندی در تصمیم‌گیری‌های سازمانی جلوی چابکی و چالاکی تیم‌های استارت‌اپی را می‌گیرند.»

 

https://pvst.ir/k22

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو