هوش مصنوعی سازگار با محیط زیست با توسعه مراکز داده سبز، امکانپذیر است
برای دستیابی به مقیاسپذیری پایدار در حوزه هوش مصنوعی، توسعه و استقرار مراکز داده سبز،…
۲۹ فروردین ۱۴۰۴
۲۷ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
ماهواره های Direct to cell یا مستقیم به سلول بخشی از پروژه استارلینک برای ارائه اینترنت ماهوارهای به سراسر جهان است. دنیایی را تصور کنید که مناطق فاقد تلفن همراه دیگر در آن وجود ندارد. دنیایی که در آن میتوانید به صورت یکپارچه پیامک ارسال کنید، تماس برقرار کنید و در اینترنت گشتوگذار کنید.
مهم نیست قصد ماجراجویی در کدام نقطه را داشته باشید، از عمیقترین بیابان تا بلندترین قله کوه، اینترنت در دسترس شما خواهد بود. این دیدگاه ممکن است علمی تخیلی به نظر برسد، اما به لطف استارلینک (Starlink) ایلان ماسک و فناوری پیشگامانه ماهواره های Direct to cell به سرعت در حال تبدیل شدن به واقعیت است.
کارکرد ماهواره های Direct to cell در اصل، مانند داشتن یک برج تلفن همراه در فضا است. ماهوارههای Direct-to-Cell نوعی ماهواره هستند که امکان اتصال مستقیم دستگاههای موبایل (مانند تلفنهای همراه و سایر دستگاههای مجهز به فناوری سلولی) به ماهوارهها را بدون نیاز به تجهیزات واسطهای مانند ایستگاههای زمینی یا دکلهای مخابراتی فراهم میکنند. این فناوری یک پیشرفت قابلتوجه در ارتباطات بیسیم محسوب میشود و هدف آن فراهمکردن پوشش جهانی برای ارتباطات موبایل، بهویژه در مناطق دورافتاده یا فاقد زیرساختهای مخابراتی است.
(طرحهای Starlink Roam هم خدمات مشابهی ارائه میدهند. اما به منابع انرژی خارجی نیاز دارند و مانند تلفنهای همراه قابل حمل نیستند.)
عرضه محدود: تنها تعداد انگشت شماری از ماهواره های استارلینک دارای قابلیت Direct to cell هستند و تا رسیدن به پوشش جهانی کامل هنوز سالها باقی مانده است.
محدودیتهای سرویس: عملکرد اولیه روی پیامهای متنی متمرکز خواهد شد و قابلیتهای صوتی و دادهای بعداً در دسترس خواهند بود. سرعت ممکن است در ابتدا با شبکههای زمینی قابل مقایسه نباشد.
موانع نظارتی و رگولاتوری: کشورهای مختلف مقررات متفاوتی در مورد ارتباطات ماهوارهای دارند و گرفتن تاییدیههای لازم ممکن است زمانبر باشد.
با وجود این چالشها، پتانسیل ماهواره های Direct to cell غیرقابل انکار است.
این پروژه نشاندهنده یک جهش بزرگ به جلو در اتصال جهانی است که پر کردن شکاف دیجیتالی را به ویژه در مناطق دورافتاده و محروم نوید میدهد و ارتباطات را دوباره تعریف میکند.
با توسعه و سرمایهگذاری مستمر، فناوری Direct to cell استارلینک به طور بالقوه میتواند بازی را تغییر دهد و دسترسی به اطلاعات و ارتباطات را دموکراتیک کند. چیزی که پیش از این هرگز وجود نداشته است.
بنابراین، دفعه بعد که خود را در یک منطقه فاقد اینترنت دیدید، به یاد داشته باشید که آینده اتصال یکپارچه در حال حاضر بالای سر شما در حال چرخش است. چشمان خود را به آسمان نگاه دارید و برای همیشه با تماسهای قطع شده و پیامهای از دست رفته خداحافظی کنید.
در آینده نزدیک، این نوع از LTE و برنامههای اتصال ماهوارهای افزایش خواهند یافت. بنابراین تصمیم امروز موفقیت فردا است. در این صورت باید برنامهریزی توسعه اپلیکیشن موبایل و توسعه اپلیکیشن وب هم انجام شود.
منبع: medium