هند صنعت ۱۵۰ میلیارد دلاری تکنولوژی خود را ایجاد کرده و بخشی از این مساله به دلیل شرکتهای آمریکایی است که کارهای مرتبط با فناوری اطلاعات و توسعه نرمافزار خود را به هند برونسپاری میکنند. حالا ترکیبی از اتوماسیون، عرضه بیش از حد و سیاستهای مهاجرتی آمریکا باعث اخراج و نگرانیهایی درباره آینده این غولهای فناوری اطلاعات هند
شده است.
یکی از این شرکتها اینفوسیس است که در بنگلور واقع شده و بهخصوص برای ایجاد طبقه متوسط این شهر اعتبار یافته است. رولو رومیگ (Rollo Romig) درباره اینفوسیس و اقتصاد فناوری اطلاعات هند در مجله The California Sunday مطلبی نوشته است. مالی وود ( Molly Wood) با رومیگ درباره بادهای خلاف جریان فناوری اطلاعات در هند صحبت کرد.
به نظر رومیگ «مدل کسبوکار خدمات فناوری اطلاعات تغییرات زیادی به خود دیده است. در گذشته پاسخ دادن به این سوال که این کسبوکارها چه کارهایی انجام میدهند بسیار آسان بود. این کسبوکارها برای شرکتهای سراسر جهان نرمافزارهای سفارشیشده میساختند.
اما حالا کاری که انجام میدهند میتواند تقریباً هر چیزی باشد. و هر چه بیشتر در حال ورود به مرزهای جدید هستند و کارهای مشاورهای بیشتری انجام میدهند. اینطور است که حالا هیچکس دقیقاً نمیداند اتفاق بعدی چیست. این موضوعات همزمان با ریاست جمهوری ترامپ بوده که ناپایداری و عدم قطعیت جدیدی را وارد این صنعت کرده است».
بگذارید درباره این عامل حمایت از تولید داخلی صحبت کنیم. چقدر از این موضوع به دلیل مهاجرت و سیاستهای در حال تغییر مدیریت ترامپ است؟ خب، بخش بزرگی از آن. سال پیش اینفوسیس اعلام کرد قرار است 10 هزار نیروی انسانی در چهار ایالت آمریکا استخدام کند و این کار را به دلایل مختلفی انجام میدهد. بخشی از آن در پاسخ به کارهایی است که ترامپ در رابطه با محدودیت ویزا و مقابله عمومی با مهاجرت انجام داده. اما همچنین به این دلیل است که مشتریان این شرکتها چیزهای متفاوتی میخواهند. حالا دنبال رابطهای نزدیکتر با اینفوسیس هستند و به همین دلیل بیشتر اوقات افرادی را میخواهند که همانجایی هستند که شرکت در آن قرار گرفته است. و جالب است چون در مقالهتان به این نکته اشاره میکنید که گرچه بسیاری از این عوامل آسیب زیادی به صنعت فناوری اطلاعات در هند وارد کردهاند، افرادی در هند هستند که اینطور فکر میکنند: «ای کاش سیاستمدارانمان تعهد بیشتری به حفاظت از شغلهایمان داشتند.» بله درست است. چیزی که برایم از همه جالبتر بود این بود که دورنمای شغلی از زاویه دید هندیها چطور است. آنها نیز به اندازه آمریکاییها نگران شغلهای فناوری اطلاعاتشان هستند. میدانید، به نظر میرسد صنعت فناوری اطلاعات در هند طی نسل گذشته تغییر زیادی کرده است. مردم خیلی بیپرده به من میگویند که اینفوسیس طبقه متوسط هند را به وجود آورده است. اینکه اینفوسیس شهر بنگلور را از حالت خوابآلود به یک کلانشهر تبدیل کرده تغییر بزرگی است. چنین موضوعی چه چیزی درباره درهمتنیدگی صنعت تکنولوژی جهانی میگوید؟ آیا میتوان این گرهها را باز کرد؟ آیا میتوان این تار را به شیوهای باز کرد که باعث شود هند به پیشرفت خود ادامه دهد و هدف عنوانشده توسط مدیریت ترامپ برای حفظ شغلهای آمریکا را نیز شامل شود؟ بسیار درهمتنیدهتر از آن چیزی است که ما متوجه آن...
شما وارد سایت نشدهاید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.