skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سهم‌خواهی بانک‌ها از درآمد چند میلیارد دلاری تتر در صنعت رمزارزهای پایدار

۱۰ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

گزارشی از بلومبرگ می‌گوید، بانک‌هایی که تا پیش از این با حسرت از کنار بازار رمزارزهای پایدار و سود میلیارد دلاری شرکت تتر عبور می‌کردند به دنبال ورود به این بازار و سهم‌خواهی از آن هستند. بلومبرگ در این گزارش به عرضه چندین رمزارز پایدار، به ویژه با پشتوانه یورو و بازار اروپا اشاره می‌کند که هرکدام برای رقابت با شرکت تتر آماده می‌شوند. تتر با رمزارز پایدار USDT، در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از بازار را در اختیار دارد.

به گزارش پیوست، اوایل امسال شرکت Societe Generale – Forge  رمزارز پایدار خود با پشتوانه یورو، که اساساً نماینده‌ای از پول فیات در یک دفترکل بلاک‌چینی است، در اختیار سرمایه‌گذاران خرد قرار داد. گروه مالی Oddo BHF SCA  نیز در حال کار روی یک رمزارزپایدار مبتنی بر یورو است و شرکت Revolut  لندن نیز در حال بررسی عرضه یک رمزارزپایدار مشابه است. پروژه AllUnity، طرح جسورانه‌ای با حمایت شرکت DWS  تحت مالکیت بانک Deutsche ، سال آینده رمزارزپایدار عرضه می‌کند و بانک دیجیتالی BBVA  هم در حال آماده‌سازی برای ورود به این بازار است.

گره‌گشایی قوانین MiCA در اتحادیه اروپا و انتظار برای قانون‌گذاری در آمریکا

انتظار می‌رود که بانک‌های آمریکایی نیز به محض تصویب قوانین لازم برای صدور رمزارزهای پایدار، به این جریان ملحق شوند. در اتحادیه اروپا، شفافیت قانونی براساس چارچوب مقررات بازار دارایی‌های کریپتو (MICA)  و تصمیم تتر برای متوقف کردن رمزارزپایدار EURt، فرصتی را برای فعالیت بازیگران تازه فراهم کرده است تا امکان پرداخت از طریق رمزارزهای پایدار یا نگهداری آنها را برای مشتریان فراهم کنند.

ژان مارک استنجر، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری SG-Forge، می‌گوید: «آیا فکر می‌کنم دیگر بانک‌ها رمزارزپایدار‌ خود را منتشر خواهند کرد؟ پاسخ مثبت است. کار سختی است و بعید است به این زودی انجام شود، اما حتما اتفاق می‌افتد.»

او افزود که شرکت SG-Forge در حال مذاکره با چندین بانکی است که می‌خواهند از رمزارزپایدار این شرکت استفاده کنند. همچنین ۱۰ بانک دیگر هم در حال گفتگو برای مشارکت یا استفاده تحت لیسانس از فناوری این شرکت هستند.

افزون بر این، شرکت کارتی ویزا هم که در ماه اکتبر یک شبکه توکن‌سازی به منظور صدور رمزارز پایدار بانک‌ها راه‌اندازی کرده بود برای اجرای یک پروژه آزمایشی در سال ۲۰۲۵ با بانک دیجیتالیBBVA  همکاری می‌کند. ویزا با چندین بانک دیگر نیز در نقاط مختلف جهان همکاری دارد.

کوی شفیلد، رئیس بخش رمزارزی ویزا، می‌گوید: «ما شاهد تقاضای بانک‌هایی در هنگ‌کنگ، سنگاپور و برزیل هستیم و با تعدادی از بانک‌ در سراسر جهان تعامل داریم.»

سهم‌خواهی بلاک‌چین از سیستم پرداخت

بانکStandard Chartered  با همکاری شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه و گیمینگ Animoca Brands  و شرکت ارتباطات Hong Kong Telecommunications از سوی نهاد پولی هنگ‌کنگ در یک طرح آزمایشی به‌عنوان یکی از اولین ناشران رمزارزهای پایدار مبتنی بر دلار هنگ‌کنگ انتخاب شده است. این بانک امیدوار است که رمزارزپایدار خود را تا سال ۲۰۲۵ به مرحله عملیاتی برساند.

علاوه بر رمزارزهای پایدار، برخی بانک‌های بزرگ نظیر جی‌پی‌مورگان چیس (JPMorgan Chase) در حال بررسی توکن‌های سپرده‌ای هستند. این توکن‌ها ابزاری مشابه رمزارزهای پایدار هستند اما به حساب‌های بانکی متصل می‌شوند. با این حال در اغلب موارد نمی‌توان این توکن‌ها را به مشتریان بانک‌های دیگر انتقال داد. این در حالی است که رمزارز‌های پایدار‌ که در کیف پول رمزارزی ذخیره می‌شوند، محدودیت چندانی از لحاظ تراکنش ندارند.

جی‌پی‌مورگان چیس معتقد است که رمزارزهای پایدار و توکن‌های سپرده‌ای می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و پیش‌بینی می‌کند که طی سه سال آینده رمزارزهای پایدار بانکی به جریان اصلی تبدیل شود.

موانع و چالش‌های رمزارزهای پایدار در سیستم‌ بانکی

صدور و عرضه رمزارزهای پایدار با وجود فرصت‌ها، خطراتی را برای سیستم بانکی به همراه دارند. طبق تحلیل بانک مرکزی اروپا، در صورت تبدیل سپرده‌های خرد به سپرده‌هایی در اختیار ارائه‌دهندگان رمزارزپایدار، نسبت پوشش نقدینگی بانک‌ها تضعیف می‌شود و توان آنها در پاسخ‌گویی به تعهدات کوتاه‌مدت و مقاومت در برابر تلاطم‌های بازار کاهش می‌یابد.

رگولاتورهای ایالات متحده نیز باید ذخایر پشتیبان مجاز برای حمایت از رمزارزهای پایدار را مشخص کنند و به این سوال پاسخ دهند که آیا سپرده‌های رمزارزپایدار تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت یا خیر.

هیلاری آلن، استاد حقوق در دانشگاه امیرکن، می‌گوید: «اگر بانک‌ها در کنار سپرده‌های بیمه شده به صدور رمزارزهای پایدار بدون بیمه‌ بپردازند، سردرگمی بسیاری را در بین مصرف‌کنندگان مشاهد خواهیم کرد. اگر در شرایط بحرانی مشتریان بانک متوجه شوند که رمزارزهای پایدار بانکی آنها حفاظت بیمه ندارد، وحشت زیادی رقم می‌خورد.»

 

https://pvst.ir/jwu

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو