skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

شایان عارضی

شایان عارضی نویسنده میهمان

گزارش کورسرا: سهم عظیم امنیت سایبری در نیازمندی‌های شغلی سال آینده

شایان عارضی
شایان عارضی
نویسنده میهمان

۱۰ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کورسرا (Coursera) که یکی از معتبرترین بسترهای آنلاین مهارت آموزی در حوزه تکنولوژی است، طی گزارشی ده مورد از پر تقاضاترین تخصص‌ها در سال ۲۰۲۵ را منتشر کرده است. کورسرا در این گزارش از مهارت‌های امنیت سایبری و مدیریت ریسک به عنوان رو به رشدترین حوزه‌های تکنولوژی نام برده است.

به گزارش پیوست؛ کورسرا به عنوان یکی از معتبرترین بسترهای آموزش آنلاین و دوره‌های آموزشی از پشتوانه دانشگاه‌های معتبر جهان برخوردار است. به همین سبب مدارکی که این پلتفرم ارائه می‌کند از اعتبار بالایی برخوردار است.

با پایان یافتن سال ۲۰۲۴ بسیاری از شرکت‌ها و فعالین حوزه تکنولوژی از سال ۲۰۲۵ به عنوان انقلابی عظیم در حوزه تکنولوژی و هوش مصنوعی یاد کرده‌اند. آن‌چه اما حائز اهمیت است خواست بازار جهانی تکنولوژی در زمینه نیروی کار متخصص است.

گزارشی با سهم چشم‌گیر امنیت سایبری

در همین راستا کورسرا با تحقیقاتی شامل بیش از پنج میلیون مهارت‌آموز سازمانی مشغول به یادگیری خود و هم‌چنین بیش‌ از هفت هزار نهاد متقاضی خود، به لیستی رسیده که ده مورد از پرتقاضاترین مهارت‌ها از سوی شرکت‌ها و نهادها  را مشخص کرده است.

با توجه به این گزارش امنیت سایبری و مدیریت خطرهای احتمالی، حوزه‌هایی از تکنولوژی هستند که در سال ۲۰۲۵ از سریع‌ترین میزان رشد و تقاضا برخوردارند.

کمپانی کورسرا در این خصوص گفته است: شش مورد از ده مهارت پرخواسته حوزه تکنولوژی- شامل مدیریت حادثه و اقدام، مدیریت تهدید و مدل‌پردازی و همین‌طور SEIM( امنیت اطلاعات و مدیریت رویدادها) مستقیمن با برآورده کردن خواسته‌های این حوزه‌ها در ارتباط‌اند.

کورسرا همچنین اضافه کرده است که: این مهارت‌ها در هماهنگی کامل با روبه‌رشدترین نقش‌ها در کورسرا هستند. نقش‌هایی که از متخصص امنیت سایبری، مدیر ارشد امنیت اطلاعات(  CISO)، و تحلیل‌گر امنیت سایبری تشکیل می‌شوند. این نیاز مبرم به امنیت ناشی از افزایش قابل توجه حملات سایبری است.

۱۰ مهارت پرتقاضای حوزه تکنولوژی در ۲۰۲۵

  • مدیریت حوادث و اقدام (Incident Management & Response): توانایی مدیریت و حل حوادث حوزه آی‌تی را شامل می‌شود.
  • مدیریت تهدیدات و مدل‌پردازی (Threat Management & Modeling): شناسایی و خنثی‌سازی تهدیدات نرم‌افزاری به شکل موثر.
  • امنیت اطلاعات و مدیریت رویدادها (SEIM): به معنای بهره‌وری از سیم در راستای تقویت لایه‌های امنیتی.
  • امنیت کامپیوتر (Computer Security): که عبارت است از تامین امنیت سیستم‌های دیجیتال و نرم‌افزارها.
  • ارزیابی یا مدیریت آسیب‌پذیری (Vulnerability Management): که شامل پیدا کردن و برطرف کردن نقاط ضعف سیستم می‌شود.
  • برنامه‌ریزی و طراحی شبکه (Network Planning & Design): که به معنای ساخت و طراحی شبکه‌ای امن و مطئن در سیستم است.
  • رصد و مدیریت شبکه (Network Management & Monitoring): به پایش و کنترل مداوم شبکه برای حصول اطمینان از اجرا و برقرای بدون نقص آن گفته می‌شود.
  • مستندسازی نرم‌افزار (Software Documentation): به ارائه و نگارش راهنما و توضیحات دقیق در جهت استفاده از نرم‌افزار اطلاق می‌شود.
  • امنیت زیرساخت (Infrastructure Security): تامین امنیت و حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی سیستم.
  • عبارات تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها (Data Analysis Expressions یا DAX): که به زبان فرمول‌نویسی برای ابزارهایی مانند پاور بی‌آی دسکتاپ و  اس‌کیوال گفته می‌شود.

نیاز مبرم کمپانی‌ها به متخصصان امنیت سایبری

راو آهوجا (Rav Ahuja)، از مدیران ارشد IBM در اظهار نظری حول این گزارش به افزایش ۷۵ درصدی حملات سایبری در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ اشاره می‌کند. به عقیده او افزایش چنین حملاتی ارزیابی تهدیدات و حوادث را به امری حیاتی برای شرکت‌ها بدل می‌کند.

آهوجا می‌گوید: با پیشرفت مهارت‌های امنیت سایبری مانند SEIM، آموزندگان می‌توانند توجه شرکت‌ها را به خود جلب کنند. این توانایی‌ها نه تنها برای کاهش تهدیدات فعلی حیاتی هستند، بلکه هم‌راستا با رشد روزافزون مشاغل مرتبط با امنیت سایبری نیز هستند.

او در ادامه اضافه می‌کند که: همان‌طور که مجرمان سایبری در حال پیچیده‌تر شدن و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر هستند، نیاز به متخصصین حوزه امنیت سایبری رو به افزایش می‌رود و وجود این رشته را به امری حیاتی برای موفقیت کسب و کارها بدل می‌کند.

اطلاعاتی بیش‌تر که خالی از لطف نیستند

جف مگیونکالدا (Jeff Maggioncald)، مدیر ارشد کورسرا عنوان کرد که بهره‌وری نیروی کار جهانی از هوش مصنوعی مولد از سرعت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. او در یادداشتی اضافه کرد که مهم‌ترین مهارت‌ها در زمینه کسب و کار، علوم اطلاعات و تکنولوژی روی نیاز ضروری به هوش مصنوعی در وجهه‌های بازخورد و جمع‌آوری اطلاعات حساب می‌کنند.

با توجه به گفته‌های او، همان‌طور که حملات سایبری پیچیده‌تر و موثرتر می‌شوند، این مهارت‌ها در میان صنایع و شغل‌های تخصصی به مهارت‌هایی غیرقابل جایگزینی بدل می‌شوند.

https://pvst.ir/jwk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو