skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتقال تجربه‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر باید تسهیل شود

۲۶ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تسهیل مسیر انتقال تجربه، همکاری مشترک و افزایش قدرت رایزنی برای تاثیرگذاری در سیاست‌های این حوزه از جمله شاخصه‌هایی است که در نشست تخصصی مدیران‌عامل و مدیران سرمایه‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر عضو انجمن وی‌سی عنوان شد.

به گزارش روابط عمومی هلدینگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر برسام‌تک که میزبان این نشست نیز بود، فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی فعالان اکوسیستم استارت‌آپی و فعلان حوزه سرمایه‌گذاری مطرح شد.

محسن صدری، مدیرعامل برسام‌تک با اهتمام به تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در انجمن گفت: تا پیش از این فکر می‌کردیم صندوق‌ها در انجمن پیشرو هستند و وی‌سی‌ها به اندازه آنها چابک نیستند. اما با حضور افرادی مانند آقای نیری و تشکیل کمیسیون‌های تخصصی ما به عنوان شرکت‌های عضو کمیسیون وی‌سی محسوب شدیم. پس از این بود که تازه متوجه شدیم کار در انجمن تا چه اندازه می‌تواند دشوار باشد.

او همچنین تاکید کرد که تشکیل این کمیسیون‌ها منجر شده تا فعالان صنفی از راه‌های پیش رو و اقدامات بالقوه بیشتر مطلع شوند.

مدیرعامل برسام‌تک راه‌حل برطرف شدن مشکلات این حوزه را همکاری‌های میان فعالان این صنف دانست.

محمدحسین سجادی نیری، مدیرعامل تکنوتجارت بر تعامل بیشتر کمیسیون‌ها و نهاد سیاست‌گذار تاکید کرد و کارگروه شورای دانش‌بنیان را ابزاری به منظور طرح مشکلات فعالان دانست. او با اشاره بر اهمیت همکاری مشترک فعالان این اکوسیستم گفت که که انجمن با همکاری اعضا در بخش‌های مختلف تنظیم‌گری باید قدرت رایزنی خود را افزایش دهد.

عباسعلی کارشناس، دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر رویکرد انجمن را در یکسال اخیر دستخوش تغییراتی دانست. او نظرهای اعضا را در این مدت موثر برشمرد و از بازسازی رویکرد انجمن به بسیاری از موضوعات خبر داد.

عباسعلی کارشناس، دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر، با اشاره به این که حدود یک سال از زمانی که آن‌ها انجمن را تحویل گرفته‌اند می‌گذرد بیان کرد: در این یک سال، رویکرد انجمن به بسیاری از موضوعات بازسازی شده است. نظرهای متفاوت اعضای مختلف انجمن در این یک سال به کمک کرده است.

دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر همچنین بیان کرد: ما در انجمن به جای این که کمیسیون‌ها را به شکل کارکردی دسته‌بندی کنیم، تصمیم گرفتیم انجمن را به واسطه اعضا دسته‌بندی کنیم و تا اینجا هم خوب هم نتیجه گرفتیم.

سید شهاب‌الدین حسن‌زاده، معاون مدیرعامل درصا، صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه دغدغه مشترک را از عوامل شکل‌گیری همکاری میان اعضای انجمن دانست. او بر انتقال تجربه میان فعالان انجمن تاکید کرد و در این باره گفت: آن چه به نظر من قابل انتقال است عبارت از دو تجربه می‌شود؛ یکی از این تجربه‌ها تبدیل شرکت سرمایه‌گذای خطرپذیر به شرکت سرمایه‌گذار خطرپذیر شرکتی بود.  تجربه دیگر هم آن که ما انواع قراردادهای سرمایه‌گذاری را تجربه کرده‌ایم و قراردادهایی از جنس افزایش سرمایه و احتساب سهام داشته‌ایم.

فائزه سجادیان، مدیر سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت تکنوتجارت شکل‌گیری بانک روزومه کارشناسان وی‌سی راز سمت انجمن را ساز و کاری برای بهبود فرآیند انتقال تجربه معرفی کرد.

محبوبه علمیه، مدیرعامل سی­وی­سی پاسارگاد، نخستین وی‌سی که با استفاده از ظرفیت ماده ۱۸ قانون جهش با سهامداری صندوق نوآوری و بانک پاسارگاد ایجاد شد، بر ضرورت ایجاد هم­افزایی بیشتر میان اعضای انجمن تاکید کرد.

اعظمی که به نمایندگی از مرکز پژوهش‌های مجلس در نشست حضور داشت نقش گروه «توسعه فناوری صنایع دانش‌بنیان» را به عنوان پل ارتباطی میان فعلان اکوسیستم با نهادها و همچنین سیاست‌گذاران معرفی کرد. او وقوع بازنگری در سیاست‌های مربوطه را به عنوان یکی دیگر از اهداف این گروه نام برد.

حسن زالی، مدیرعامل سی­وی­سی گروه مالی سپهر صادرات با مقایسه وضعیت اکوسیستم کشور با کشورهای رقیب گفت: کشورهایی مانند عربستان و امارات از نظر ساز و کار عملیاتی و سیاست‌گذاری با ایران متفاوت هستند و همچنین بهره‌وری بیشتری نیز دارند.

او با اشاره به ارزش ۹ میلیارد دلاری ارزش سرمایه‌گذاری عربستان و سبقت گرفتن حوزه‌های سرمایه‌گذاری ترکیه و سوریه از ایران گفت که مشکل سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشور قفل شدن شرکت‌ها و بانک‌های دولتی از  سمت بانک مرکزی است.

زالی سهم شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان در DGP کشور را حدود ۲.۷ درصد عنوان کرد. او معتقد است با وجود شرایط فعلی، رسیدن این عدد به هفت درصد ذکر شده در برنامه هفتم توسعه غیرممکن است.

او معتقد است که سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر با ریسک‌های متعددی همراه شده است و عرصه بین‌المللی نیز به شدت رقابتی شده است.

رضا باقری، عضو هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ارتباط با تشکیل کمیسیون توسعه شرکت‌های خطرپذیر گفت: ما این انجمن را شکل دادیم تا بتوانیم اقداماتی مانند انتقال تجربه، تاثیرگذاری بر سیاست‌گذار و بهبود محیط کسب و کار را به ثمر برسانیم.

او همچنین گفت که این اکوسیستم ظرفیت محدودی برای تجربه دارد، برای همین نباید این تجربه‌ها از یکدیگر دریغ شود.

تیموری، مدیر سرمایه­گذاری سی­وی­سی گروه انتخاب یکی از ضعف‌های کشور را در زمینه مدیریت دانش عنوان کرد. طبق گفته او در همه زمینه‌ها هدررفت منابع رخ می‌دهد که این امر ناشی از مدیریت نادرست است.

تیموری همچنین گفت: برخی از تجربه­ها، می­تواند ناشی از اقدامات نادرست بقیه اعضا باشد و ما باید از این اقدامات نادرست درس بگیریم. خوب است اگر انجمن با حفظ هویت شرکت­های مختلف، این تجربه­ها بد را بدون نام و نشان شرکت­ها منتشر کند تا بقیه افراد از این تجربه­ها درس بگیرند.

صابر شجری، کارشناس کارگروه سیاست گذاری و ارزیابی ستاد نانو و فناوری ریاست جمهوری در رابطه با ستاد نانو گفت: این ستاد همزمان با پیشرفت‌ فناوری نوین در کشور به مرحله‌ای رسیده که نیازمند استفاده از ابزارهای جدید تامین مالی است.

او محدودیت بودجه را علت کاهش حمایت‌های ستاد به نسبت گذشته خواند. البته صابری اشاره کرد که بر برنامه تامین مالی تمرکز کرده‌اند و قصد دازند با ابزارهای جدید از طرح‌های خوب حمایت کنند.

https://pvst.ir/jrn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو