مدیرعامل یوسیستنت: داده و GPU مشکل اصلی استارتآپهای حوزه هوش مصنوعی است
توسعه مدلهای زبانی هوش مصنوعی به زبان فارسی همواره با چالشهایی همراه است، از کمبود…
۲۸ آذر ۱۴۰۳
۳۰ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
خلاء وجود سیستم مدیریت یکپارچه، پراکندگی فعالان اکوسیستم نوآوری و نبود دقیق اطلاعات کاربران از چالشهای اساسی فضاهای کار اشتراکی است. تجمیع این اطلاعات و امکان مدیریت فضاها از طریق یک پلتفرم در توسعه و دستیابی به این فضاها موثر خواهد بود.
امیرحسین شیرانی، مدیرعامل پلتفرم اسپاش در گفت و گو با پیوست اعلام کرد که هر چند فضاهای کار اشتراکی به طرز قابل توجهی رشد کردهاند اما در حال حاضر برای آنها مارکت مشخصی تعریف نشده است.
مدیرعامل اسپاش( پلتفرم اجاره فضاهای کار اشتراکی) یکی از مشکلات اصلی این زمینه را که بیشتر روی شرکتهای حوزه فناوری متمرکز است، ضعف اتصال نقاط این اکوسیستم بهم دانست. او به این موضوع تاکید کرد که تجهیز نبودن فضاهای کار اشتراکی به سیستم، عملا مانعی بر سر راه توسعه آنها به شمار میآید. زیرا که پراکندگی اطلاعات، تعریف الگوی یکسان برای همه سرویسها و بیبهره ماندن از تمامی قابلیتهای این فضاها کاربرد آنها را محدود میکند. این در حالی است که تنوع استفاده و درآمد از آنها متعدد است.
نگاه کسب و کاری، شرایط متفاوت اقتصادی و تغییرات الگوی کاری منجر به افزایش اهمیت فضاهای کار اشتراکی شده است. این تغییر رویکرد بر تصمیم برخی از صاحبان اماکن مختلف برای پیوستن به این رسته کاری نیز تاثیر گذاشته است. مدیرعامل اسپاش پیرو این جریان، معتقد است مشکل اساسی فضاهای کار اشتراکی خلاء سیستم و متمرکز نبودن ارتباطات در این حوزه است. تجهیز این فضاها و برطرف شدن چالشهای مربوطه به نظر او تاثیرات چشمگیری در توسعه فضاهای کار اشتراکی خواهد داشت.
شیرانی در تعریف سیستمهای مورد نیاز این فضاها گفت: منظور من لزوما سایت نیست؛ بلکه یک شیوه کاری کارآمد است. از نظر من مجهز شدن به سیستم بدین معناست که یک مجموعه نوآور در جهت دستیابی به هدف به صورت صحیح حرکت کند.
روشهای درآمدزایی در بازههای زمانی مختلف، میزان ورود و خروج مشتری، مقدار هزینهها و به عبارتی تمامی فعالیت در این اکوسیستم برای تسهیل روند کاری باید روی یک بستر مشخص، ثبت و تعیین شود. این شاخصهها مواردی است که مدیرعامل اسپاش در تعریف سیستم فضاهای کاری اشتراکی به آنها تاکید کرد.
اسپاش پلتفرم اجاره و مدیریت فضاهای کار اشتراکی با هدف نظمدهی و تجمیع اطلاعات این اماکن طراحی و تولید شده است. مدیرعامل اسپاش در ارتباط با کارکرد این پلتفرم گفت: تمامی ارزش نقدی(Cash Value) و اطلاعات لازم این فضاها از طریق این پلتفرم در اختیار مدیران قرار میگیرد. او اشاره کرد که هرچند فضای خوبی در دسترس است اما مارکت مناسبی برای آن تعریف نشده است.
علاوهبر نظم و ترتیب کل فرآیند فضاهای کاری اشتراکی، دستیابی به گزارشی کامل از این فضاها مزیت دیگر تجهیز به سیستم آن به شمار میآید.
رزروهای روزانه، قراردادهای ماهانه، جمیعتشناسی مشتریان، گردش مالی و غیره از جمله اطلاعاتی است که طبق گفته شیرانی ثبت و نظاممندی آن به توسعه فضای کار اشتراکی کمک خواهد کرد.
سهولت دسترسی، اطلاعات کامل، سرعت عمل در جست وجو و همچنین امکان مقایسه راحتتر، امکانات اسپاش برای مشتریان فضاهای کار اشتراکی است.
به عقیده شیرانی فضاهای کار اشتراکی با تحولی که در سبک کاری پدید آورد منجر شد تا جامعه را به ناحیه نوآور وصل کند. افراد با حضور در این اماکن توانستند به سرعت و سهولت با فعالان آن آشنا و ارتباط برقرار کنند. با نقشآفرینی موثر این فضاها در اتصال هر چند ناکامل، بسیاری از صاحبان کافه و خانههای قدیمی به تغییر کاربری ملک خود علاقهمند شدند. اما ضعف اتصال هنوز هم پیش روی مدیران فضاهای کار اشتراکی و مشتریان آنها هست.
امیرهمایون شیرانی مدیرمحصول اسپاش در رابطه با امضای تفاهمنامه همکاری این گروه با انجمن فضاهای کار اشتراکی گفت: ما سرویس مدیریت پنل با تمامی دسترسیها را ارائه میدهیم. با استفاده از این پلتفرم مجموعه میتواند فضا را مدیریت کرده و همچنین به بازار بزرگتری دسترسی پیدا کند.
او همچنین اشاره کرد که همکاری با تعداد بیشتری از فضاهای کاری فرصتی است که سرویس برای خود آنها فراهم آورده است.
بیشترین چالشی که از سمت صاحبان کسب و کار مطرح میشود، مشکل نقدینگی است. شیرانی این مورد را چالشی خواند که مدیران آن را ابراز میکنند اما خلاء سیستم مساله دیگری است که عموما گفته نمیشود. مدیرعامل اسپاش، فضاهای کار اشتراکی را محیط وسیعی از لحاظ درآمدزایی خواند که کاربردهای متنوعی را برای آن میتوان در نظر داشت. بهرهمندی حداکثری از نقاط مختلف یک فضا با کاربردپذیری آن برای مشتریان محقق میشود. تجهیز و آمادهسازی اتاقهای یک فضا و تعریف ساز و کار برای آن راهی به منظور استفاده بهینه از قابلیتهای فضاهای کار اشتراکی است.
شیرانی مهمترین مزیت اسپاش را تشکیل یک بانک اطلاعاتی عنوان کرد. در ادامه نیز به این موضوع اهتمام ورزید که استفاده از این اطلاعات استاندارد در ناحیه نوآوری و اطلاع از وضعیت کاربران و خود فضاها بستری برای خلق ارزش خواهد بود.
چشمانداز شیرانی از بهروز کردن پلتفرم اسپاش معطوف به نوع قراردادهاست. به نظر او باید قراردادها به گونهای تنظیم شود تا جوانب سرویسهای بیش از یک روز به ویژه ماهانهها درج و تعیین شود. چرا که عدد مندرج در فاکتورهای فعلی به نسبت روزانهها اعداد محسوسی محسوب میشود در حالی که افزایش تعداد روزها جنس و کاربرد سرویس را دستخوش تغییر میکند.
مدیرعامل اسپاش تیرماه ۱۴۰۲ را تاریخ آغاز به کار این پلتفرم اعلام کرد. اسپاش محصول شرکت ویشورک، یکی از تیمهای شتابدهنده شریف است که پس از مدتی موفق به دریافت سرمایه از هلدینگ مکس شد. توسعه محصولات نرمافزاری محور اصلی فعالیت ویشورک است که از دل آن اسپاش متولد شد. بنیانگذاران اسپاش این پلتفرم را یک نوع جوینت ونچر (JV) با فضای کار اشتراکی هفت و هشت قلمداد کردند. طبق گفته آنها در ابتدا نیازمندی فضاهای کار اشتراکی به مجهز شدن سیستم زمینه فعالیت آنها بود. اما آنهادر ادامه به این پی بردند که این نیاز تنها متعلق به این فضاها نیست و عملا ناحیه نوآوری با چالش سیستم رو به رو است. سیستمهای فعلی با وجود اینکه مورد استفاده قرار میگیرند اما به درآمدزایی و ثبت دقیق فعالیتهای این ناحیه کمکی نمیکنند.
شیرانی در تعریف ناحیه نوآوری گفت: نمیشود به صورت محسوس دور یک محیطی خط کشید و گفت این یک ناحیه نوآوری است. فعالان این ناحیه که عموما جوان هستند و سرویسهای فناور و نوآوری ارائه میدهند قشر اصلی بستری محسوب میشوند که در آن فعالیتهای نوآور و خلاق در حال انجام است.
استقبال قابل توجه از فضاهای کار اشتراکی بهویژه در سالهای اخیر امر انکارناپذیری است. استقرار نسل جوان و جاافتادن فرهنگ اجارهنشینی در کشور از منظر شیرانی جزو عواملی است که در کنار مولفههای دیگر موجب پذیرش و استقبال از فضاهای کار اشتراکی شده است. از همین رو نمیتوان تنها کاهش هزینهها را مور توجه قرار داد. حضور و مشارکت با فعلان اکوسیستم و فرصت جذب سرمایهگذار در این محیط مواردی است که بر اهمیت فضاهای کار اشتراکی میافزاید.
مدیرعامل اسپاش کمبود سرمایه را چالش مهم پیش روی فعالان اکوسیستم خواند. بنا بر تجربه او فعالیتهای تیمهای نوپای نوآور، ترجیح و انتخاب اول سرمایهگذاران نیست. دشواریهای جذب سرمایه باعث میشود تا تیمهای جوانی که ایدههای خلاقانهای دارند سختتر و دیرتر وارد بازار کار شوند. او تاکید کرد که نقش مجموعه ویشورک در پیادهسازی اسپاش حیاتی و تعیینکننده بود.